Σκόραραν και σχολιάζουν οι «Αμερικανίδες» του ΠΑΟΚ

Απο acpaok.gr : Ο καλπασμός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΣ ΠΑΟΚ προς ένα ακόμη πρωτάθλημα συνεχίστηκε και στην Καρδίτσα. Το 3-1 επί των ιδιαίτερα φιλόδοξων φέτος Ελπίδων ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι «Ασπρόμαυρες» δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα σκήπτρα.
Πηγή: acpaok.gr
Σκόραραν και σχολιάζουν οι «Αμερικανίδες» του ΠΑΟΚ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, το acpaok.gr, μίλησαν για το διπλό τίτλου δύο εκ των σκόρερ του Δικέφαλου στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Η Ελένη Μάρκου και η Θωμαή Βαρδαλή, οι οποίες μετά το πετυχημένο πέρασμά τους από το αμερικανικό πρωτάθλημα, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, φόρεσαν ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ενισχύουν τις Νταμπλούχες Ελλάδας στην προσπάθεια για την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ!

- Κορίτσια συγχαρητήρια. Σπουδαία νίκη στην Καρδίτσα, η οποία φέτος δείχνει περισσότερη δυνατή από ποτέ... Που κρίθηκε ο αγώνας;

Ε.Μ.: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και μια ανάσα για την ομάδα! Πλέον είμαστε μόνες στην κορυφή, κάτι που μας χαροποιεί. Το παιχνίδι κρίθηκε στην ποιότητα των παικτριών που διαθέτουμε, στο κοουτσάρισμα του προπονητή μας, στην ψυχραιμία που δείξαμε σε κρίσιμες στιγμές, καθώς και στην υπομονή στο παιχνίδι μας. Αν και το θέαμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο, διότι ο αγώνας πήγε στη δύναμη και στις μακρινές μπαλιές».

Θ.Β.: «Ευχαριστούμε πολύ. Όντως ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς. Η Καρδίτσα έπαιξε δυνατά και με πάθος, αλλά εμείς και το θέλαμε και το αξίζαμε παραπάνω αυτό το παιχνίδι. Είμαστε ανώτερη ομάδα και το δείξαμε για άλλη μια φορά».

- Αμφότερες σκοράρατε από ένα τέρμα, με τα γκολ να έρχονται μέσα από ωραίες ομαδικές προσπάθειες...

Ε.Μ.: «Τα γκολ ήταν όλα ομαδικά και ήρθαν τις πιο κατάλληλες στιγμές για εμάς. Και τα τρία ήταν πολύ όμορφες προσπάθειες και αυτό δείχνει τις ικανότητες των παικτριών που διαθέτει η ομάδα μας».

Θ.Β.: «Πιστεύω τον τελευταίο μήνα δουλεύουμε πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να δημιουργούμε πολλές φάσεις».

- Οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχοντας βγάλει τρεις εκτός έδρας αγώνες σε δύσκολες έδρες (Λάρισα, Δράμα, Καρδίτσα). Πώς βλέπετε τη συνέχεια;

Ε.Μ.: «Σίγουρα το να παραμένεις αήττητος φανερώνει υπεροχή, αλλά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρών προπονήσεων, ακολουθώντας μεθοδικά και πειθαρχημένα το πρόγραμμα του προπονητή μας. Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξη ότι η ομάδα θα έχει ανάλογη πορεία όπως του πρώτου γύρου».

Θ.Β.: «Σίγουρα για εμάς είναι σημαντικό που πήραμε αυτές τις νίκες μέσα στις σχετικά πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

- Επιστρέψατε από την Αμερική, όπου διακριθήκατε και δείχνετε πως όχι μόνο είστε σε καλή κατάσταση, αλλά ενισχύεται ολοένα και πιο πολύ τον ΠΑΟΚ. Ήταν δύσκολη ή εύκολη η επανένταξη στην ομάδα;

Ε.Μ.: «Για να πω την αλήθεια η επανένταξή μου στην ομάδα ήταν πολύ εύκολη. Είναι γνωστό ότι νιώθω τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, όποτε όλα ήρθαν από μόνα τους. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα και που αυτό αναγνωρίζεται, είναι μεγάλη επιβράβευση για μένα».

Θ.Β.: «Σε ότι αφορά στην ομάδα δεν άργησα να προσαρμοστώ. Παίζοντας χρόνια με τα περισσότερα κορίτσια δεν ήταν δύσκολο. Ήταν σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου!».

- Πώς είναι τα πράγματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, τι εμπειρίες αποκομίσατε;

Ε.Μ.: «Οι εμπειρίες που αποκόμισα στην Αμερική είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που είχα ζήσει στην Ελλάδα. Αυτού του είδους οι εμπειρίες με κάνουν να διαχειριστώ καταστάσεις πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν».

Θ.Β.: «Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από εδώ. Το πως υπολογίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο και το ποσό το στηρίζουν. Σίγουρα αυτές οι 4 σεζόν για μένα στην Αμερική ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Για μένα ήταν πολύ θετικό που είχα να αντιμετωπίσω ή να συναγωνιστώ πολύ καλές παίκτριες, που ανήκουν σε διάφορες εθνικές ομάδες ή που έχουν παίξει ακόμα και στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο στην πρώτη εθνική του κολεγιακού και πιστεύω θα συνεχίσει να ανεβαίνει».

- Που αφιερώνετε τα γκολ σας;

Ε.Μ.: «Το γκολ μου το αφιερώνω στη μαμά μου, που μου ζήτησε να σκοράρω πριν ξεκινήσει ο αγώνας και επίσης το αφιερώνω στην ομάδα, στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό τιμ. Ήταν συνολική προσπάθεια και ήταν το γκολ που ζήτησε ο προπονητής μας για να κλειδώσουμε τη νίκη».

Θ.Β.: «Σίγουρα κάθε γκολ που πετυχαίνουμε είναι ξεχωριστό. Από εκεί και πέρα τα αφιερώνω κυρίως στην οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε ό,τι και αν κάνω».

Διαβάστε ακόμη...