Η πρωτιά Μυστακίδη, η ευστοχία Πρίγιοβιτς και τα ρεκόρ

Από sport24.gr: Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και στην Ξάνθη το εντυπωσιακό σερί του, το οποίο σημαδεύτηκε από ξεχωριστές επιδόσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.
Πηγή: sport24.gr
Η πρωτιά Μυστακίδη, η ευστοχία Πρίγιοβιτς και τα ρεκόρ

Παραληρούσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του γηπέδου των Πηγαδίων στην Ξάνθη... ανασύροντας από το ρεπερτόριο του ένα σύνθημα που ακουγόταν το 2001 όταν και είχε κατακτήσει το Κύπελλο ("πωπω λαός και τι ομάδα, πωπωπωπωπωπω μία ΠΑΟΚάρα, να χαζεύει όλη η Ελλάδα, δυο φορές δυο φορές την εβδομάδα"). Δικαιολογημένα, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς και οι παίκτες του πετυχαίνουν πράγματα... ασυνήθιστα εδώ και αρκετά χρόνια για τον "Δικέφαλο".

Ας τα δούμε:

-Καταρχήν, ο φετινός ΠΑΟΚ έσπασε ένα ρεκόρ που είχε δημιουργήσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με επτά σερί εκτός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Έφθασε τις οκτώ σερί και την Κυριακή στην Ξάνθη θα έχει την ευκαιρία να το διευρύνει.

-Από την άλλη, όμως, σταμάτησε ένα άλλο εντυπωσιακό σερί που είχε χτίσει μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Δικέφαλος δεν είχε δεχθεί γκολ σε επτά συνεχόμενα ενενηντάλεπτα μακριά από την Τούμπα (με Πανελευσινιακό, Κέρκυρα. Λεβαδειακό, Παναιτωλικό για το Κύπελλο, Γιάννινα, Παναιτωλικό για το Πρωτάθλημα, ΑΕΛ) και για 52 λεπτά στην Ξάνθη μέχρι ο Λάζιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Συνολικά περίπου 700 λεπτά χωρίς οι αντίπαλοί του να δουν τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα. -Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιάννης Μυστακίδης πέτυχε το έκτο γκολ τη φετινή σεζόν και έπιασε τον Λέο Μάτος στην πρώτη θέση. Ακολουθούν οι Αθανασιάδης και Περέιρα με 5 τέρματα, ενώ 4 έχει ο Πέλκας.

-Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αν συνεχίσει έτσι, βέβαια, θα πιάσει πολύ γρήγορα κορυφή, προς το παρόν πάντως έχει καταφέρει να σκοράρει με ποσοστά ευστοχίας που θυμίζουν βολές στο μπάσκετ. Τα 3 γκολ που σημείωσε (το ένα με πέναλτι) ήρθαν με τέσσερις τελικές κι αν είχε σκοράρει και στο τετ-α-τετ με τον Ζίφκοβιτς στο φινάλε του αγώνα θα είχε κάνει το απόλυτο.

-Τέλος, ο Βλάνταν Ίβιτς είναι από χθες μόνος του στην πρώτη θέση των αγώνων που έχει κοουτσάρει στην εποχή Σαββίδη. Έπιασε τα 46 ματς, .ένα πάνω από Στέφενς και Τούντορ, έχω έχει κάνει και τις περισσότερες νίκες (28, με 9 ισοπαλίες και 9 ήττες).

Διαβάστε ακόμη...