Δυο χρόνια… φυλακή στους υβριστές του Ιβάν

Από metrosport.gr: Από την πρώτη μέρα της έκδοσης, η εφημερίδα «Παραπολιτικά», γνωστή για τη σαφέστατη στήριξη και σύνδεση της με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, επιδόθηκε σε μια χωρίς προηγούμενο εκστρατεία αποδόμησης του Ιβάν Σαββίδη, με αλλεπάλληλα σχόλια και άρθρα της, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν στοχευμένοι υπαινιγμοί εξύβρισης, απαξίωσης και σε μερικές των περιπτώσεων κα συκοφάντησης.
Πηγή: metrosport.gr
Δυο χρόνια… φυλακή στους υβριστές του Ιβάν

Εκστρατεία, που είχε ολοφάνερο στόχο να πλήξει τον ηγέτη του ΠΑΟΚ και σαν επιχειρηματία, αλλά και σαν επενδυτή... κι επικίνδυνο ανταγωνιστή του ομογάλακτου με τον εκδότη της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πότε ευθέως και πότε πλαγίως και πάντοτε ανεμπόδιστα και σε μεγάλο βάθος χρόνου, σε όλα τα ειδικά αφιερώματα των ένθετων αθλητικών τους σελίδων, τα «Παραπολιτικά» είχαν στην κορυφή της πυραμίδας και της στόχευσης τους με απαξιωτικά και υβριστικά δημοσιεύματα τον Ιβάν Σαββίδη και κατά δεύτερο λόγο τους άλλους δύο ανταγωνιστές του μεγάλου προέδρου (Μελισσανίδη και Αλαφούζο). Αυτές οι αμέτρητες και στοχευμένες επιθέσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενηθούν σε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο με τίτλο: «Ο απόλυτος δημοσιογραφικός κιτρινισμός». Ο Ιβάν και η ΠΑΕ δεν αντέδρασαν όπως θα έπρεπε, προφανώς γιατί γνώριζαν την πηγή της άθλιας αυτής εκστρατείας, όπως τους στόχους αλλά και τους πρωταγωνιστές της. Οι «Ελεύθερες Σκέψεις» ίσως ήταν η μόνη δημοσιογραφική «αντίδραση» από τις πρώτες μέρες που εντοπίστηκε η κήρυξη του άθλιου πολέμου σε βάρος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Όλα έμοιαζαν με ένα «συμβόλαιο» του οποίου η εκτέλεση του είχε σχεδιαστεί και μελετηθεί από συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.

Μερικοί από τους οποίους ήταν κρυμμένοι στο παρασκήνιο και άλλοι «διέθεταν» αρκετή θρασύτητα, ώστε να βγουν μπροστά χωρίς να λογαριάζουν τις όποιες συνέπειες. Ο χρόνος που κύλησε και οι εξελίξεις που ήρθαν πρόσφατα, δικαίωσαν όλους όσους είχαν καταδικάσει από την πρώτη στιγμή αυτή την απαράδεκτη δημοσιογραφική επιχείρηση. Ο υπεύθυνος της εφημερίδας σε πρόσφατη δίκη (στην οποία έγινε και ευθεία αναφορά στις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη) κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Το σχετικό ρεπορτάζ μετά τη δίκη αναφέρει:« Σε 23 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή καταδίκασε το δικαστήριο τον Γ. Κουρτάκη, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, ύστερα από τη μήνυση του Πάνου Καμμένου! Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Πάνου Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος των τριών ανηλίκων γιων του, αποφάσισε το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας «κατά ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων», όπως είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο, έπειτα από μία μαραθώνια δίκη, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (2/2), επέβαλε στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με τριετή αναστολή! Αθώωσε, δε, τον διευθυντή σύνταξης, Παναγιώτη Τζένο, για το ίδιο αδίκημα. Οι κατηγορούμενοι, «κάθισαν στο σκαμνί» ύστερα από τη μήνυση που τους έγινε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου, διότι, μετά από μία πολύωρη διαδικασία, καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως 45άρια στη ζωή του τόπου», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για συμμορία που προετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλλει το χτύπημα, αναφέροντας πως δεν διστάζουν να επιτεθούν σε ανήλικα παιδιά. Ο λόγος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1, αφού, όπως είπε, ο Γιάννης Κουρτάκης είναι συνεργάτης με τον καταδικασθέντα στην υπόθεση διακίνησης 2 τόνων ηρωίνης και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιο Κοτσώνη. Στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε και το όνομα του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Πάνο Καμμένο να ερωτάται εάν τα Παραπολιτικά είναι ο όμιλος Κουρτάκη ή ο όμιλος Μαρινάκη».

Για όσους παρακολούθησαν και μάλιστα σε μεγάλο χρονικό διάστημα τον πόλεμο λάσπης σε βάρος του μεγαλομετόχου, η προχθεσινή πρωτόδικη απόφαση και η επιβολή της ποινής των 23 μηνών φυλάκισης στον υπεύθυνο της εφημερίδας, μοιάζει σαν επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας που αναφέρεται στα... πολλά παλούκια που πηδάνε μερικοί, χωρίς να προνοήσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρια για να... προστατευτούν.

ΥΓ: Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του μηνυτή στον εκβιασμό που κατά την άποψη του επιχειρήθηκε, για να μην συνεχίσει την έρευνα του στη μυστηριώδη υπόθεση του ναρκοπλοίου «NOOR 1». Όπως επίσης μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η ερώτηση του, εάν τα «Παραπολιτικά» είναι όμιλος Κουρτάκη ή όμιλος Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμη...