Σε νοκ άουτ φάση 10 χρόνια μετά

Απο paok24.com : Μία πρόκριση από τον όμιλο με την Ρεάλ, την Ούνιξ, τον Ερυθρό Αστέρα, τους Άιφελ Τάουερς και την Ντέξια, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από την Μοντεπάσκι Σιένα, ήταν η τελευταία εμπειρία του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Σε νοκ άουτ φάση 10 χρόνια μετά

Τότε ο Δικέφαλος σαν τέταρτος του 4ου ομίλου του ULEB CUP είχε πέσει στην πανίσχυρη τότε ιταλική ομάδα της Σιένα και έχασε και τα δύο παιχνίδια με 64-79 στο "Παλατάκι" και 80-77 στην Τοσκάνη χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερη την πρωταθλήτρια Ιταλίας εκείνη την χρονιά. Μάλιστα τότε ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που είχε πάρει την 6η θέση στο πρωτάθλημα και είχε χάσει την πρόκριση από τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες με 2-1 στα play-off. Τότε ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και το ρόστερ του ΠΑΟΚ είχε παίκτες όπως ο Πάσαλιτς, ο Σέκουλιτς, ο Ντάριους Ουάσινγκτον, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Βλάνταν Σκεπάνοβιτς, αλλά και ο μετέπειτα NBAer ΣιΤζέι Ουότσον.

Για να δούμε ποια ήταν η τελευταία πρόκριση του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ φάση πρέπει να γυρίσουμε ακόμα δύο χρόνια πιο πίσω και τη σεζόν 2004-05, όταν ο ΠΑΟΚ είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του ULEB CUP και έπεσε πάνω στη γαλλική Σολέ κερδίζοντας την 75-78 στη Γαλλία και 74-71 στην Πυλαία. Τότε όμως ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά έπεσε πάνω στο τείχος της Λιέτουβος Ρϊτας, που πρωτύτερα είχε αποκλείσει τον Άρη και έφτασε εν τέλει μέχρι τον τελικό κερδίζοντας τον Μακεδονικό. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 74-71 στη Θεσσαλονίκη με ένα τρίποντο του Γιάννη Γκαγκαλούδη στη λήξη του αγώνα και είχε χάσει με 76-65 πληρώνοντας τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών εκείνη την περίοδο.

Εκεί ήταν και η καλύτερη πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με μία ομάδα που είχε προπονητή τον Μπάνε Πρέλεβιτς, τους νεαρους τότε Βασιλειάδη και Βασιλόπουλο, αλλά και τους έμπειρους ξένους ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, και ο Ματ Νίλσεν με την ομάδα να ξεμένει απο λύσεις λόγω τραυματισμών και να τελειώνει τη σεζόν ως μοναδικός πλέι μέικερ ο Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Διαβάστε ακόμη...