Όχι σημαίες των Σκοπίων και διακριτικά της Βαρντάρ στην Τούμπα

Από metrosport.gr : Οδηγίες της γερμανικής ομάδας προς τους οπαδούς της προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα του προ τριετίας αγώνα στο Γκελζενκίρχεν.
Πηγή: metrosport.gr
Όχι σημαίες των Σκοπίων και διακριτικά της Βαρντάρ στην Τούμπα

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα και για το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Σάλκε στην Τούμπα στις 16 Φεβρουαρίου για την φάση των «32» του Europa League.

Η γερμανική ομάδα με ανακοίνωση της έδωσε οδηγίες στους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να την υποστηρίξουν τονίζοντας ότι απαγορεύονται τα διακριτικά της Βαρντάρ Σκοπίων αλλά και σημαίες των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, ως προς τη μετακίνηση τους προς το γήπεδο της Τούμπας:

Όλοι οι οπαδοί θα πρέπει να πάνε σχεδόν πέντε ώρες πριν την έναρξη του αγώνα (22.05) στον Λευκό Πύργο κι αφού περάσουν τον έλεγχο της Αστυνομίας να επιβιβαστούν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρει στο γήπεδο. Η μετακίνηση θα γίνει με κονβόι πέντε λεωφορείων, συνοδεία Αστυνομίας και η διαδρομή Λευκός Πύργος-Τούμπα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 45 λεπτά.

Κατά την είσοδο στη θύρα 8 θα υπάρχει νέος έλεγχος και απαγορεύεται στους οπαδούς της Σάλκε να περάσουν στο γήπεδο με διακριτικά της Βαρντάρ Σκοπίων (διατηρούν άριστες σχέσεις με τους οπαδούς της σκοπιανής ομάδας), αλλά και σημαίες των Σκοπίων (μία τέτοια είχε προκαλέσει την ένταση στο παιχνίδι στη Γερμανία πριν τρία χρόνια). Θα μπορούν να βάλουν πανό της Σάλκε αλλά με την επιφύλαξη ότι μπορεί να τους ζητηθεί να μην τα κρεμάσουν τελικά στα κάγκελα.

Επιπλέον, ο γερμανικός σύλλογος καλεί τους φιλάθλους του να δείξουν την πρέπουσα συμπεριφορά, να μην προκαλέσουν τους αντιπάλους τους προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η αναμέτρηση και να μην συμβούν όσα είχαν γίνει στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων πριν από τρία χρόνια.

Ζητά, λοιπόν, από εκείνος να έχουν «αμυντική και επιφυλακτική συμπεριφορά» διότι «οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είναι γνωστοί για την... υπερβολική φιλικότητά τους έναντι οπαδών ομάδων από το εξωτερικό».

Το τελευταίο σημείο που τονίζει η Σάλκε είναι ότι στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται και Γερμανοί αστυνομικοί αλλά και δικηγόροι της γερμανικής πρεσβείας, στους οποίους θα μπορούν να απευθυνθούν για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη...