Αυτό είναι το μυστικό του ΠΑΟΚ

Από sentragoal.com : Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου, αποθεώνουν τον Βλάνταν Ιβιτς. Τον θεωρούν ως τον πρωτεργάτη, τον πρωτομάστορα του φετινού ΠΑΟΚ. Θεωρούν ότι ο Σέρβος κόουτς είναι εκείνος που δημιούργησε τον φετινό ΠΑΟΚ που όλοι χειροκροτούν και όλοι -και δικαίως- θαυμάζουν. Η αλήθεια είναι ότι στον Βλάνταν Ιβιτς ανήκει σημαντικό μερίδιο αυτής της πολύ καλής ομάδας που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά δεν είναι ο Ιβιτς το μυστικό αυτού του ΠΑΟΚ. Οχι, δεν είναι ο Βλάνταν Ιβιτς. Το μυστικό του φετινού ΠΑΟΚ είναι η αλλαγή στη σκέψη του Ιβάν Σαββίδη. Και θα το αναλύσω με κάθε λεπτομέρεια. Το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι ότι ο ιδιοκτήτης στηρίζει θερμά, ενεργά και με απολυταρχικό τρόπο τον προπονητή. Κάτι που δεν έκανε καμία στιγμή από τότε που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Βλάνταν Ιβιτς δεν είναι καλύτερος ούτε από τον Στέφενς, ούτε από τον Δώνη, ούτε από τον Αναστασιάδη. Δεν βάζω τον Τούντορ σε αυτήν τη σύγκριση, διότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο, αν και σέβομαι απεριόριστα τον ποδοσφαιριστή Τούντορ. Ο Βλάνταν Ιβιτς μπορεί σαφώς να γίνει πολύ καλύτερος και δέκα φορές ίσως καλύτερος και από τον Αγγελο και από τον Στέφενς και από τον Δώνη. Τώρα όμως ακόμη δεν είναι. Το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι η στήριξη, κυρίες και κύριοι. Ολοι κατάλαβαν, μέσα και έξω από τον ΠΑΟΚ, πως ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει μέχρι τέλους τον Ιβιτς. Και αυτό έχει λειτουργήσει καταλυτικά και έχει εκμηδενίσει όλες τις παθογένειες αυτής της ομάδας. Και ο κόσμος και ο Τύπος και οι υπόλοιποι δεν άγγιξαν τον Ιβιτς όταν ξέσπασε η κρίση - ίσα ίσα. Τον αποθέωσαν και τον χαρακτήρισαν μάγκα που καθάρισε την... μπουγάδα με τον Τζαβέλλα.
Πηγή: sentragoal.gr
Αυτό είναι το μυστικό του ΠΑΟΚ

Προσέξτε όμως: συνέβησαν πάρα πολλά και επί Δώνη και επί Στέφενς και επί Αναστασιάδη - αλλά δεν είχαν στήριξη. Ο ιδιοκτήτης τούς άδειασε σε χρόνο ρεκόρ. Εάν θυμάστε (είναι πάγια θέση μου εδώ και χρόνια), και στην περίπτωση του Ιβιτς, όπως και όλων όσων προηγήθηκαν, σημείωνα συνεχώς ότι καμία ομάδα δεν κτίζεται μέσα σε τέσσερις και πέντε μήνες. Η κάθε διοίκηση πρέπει να δίνει πίστωση χρόνου στους προπονητές και να τους αφήσει να δουλέψουν.

Το ίδιο σημείωνα και για τον Ιβιτς όταν στο ξεκίνημα αλλά και αργότερα ο ΠΑΟΚ έτρωγε κατραπακιές με αποτέλεσμα να είναι σημερα 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Κατά την εκτίμησή μου το σημείο μηδέν για τον ΠΑΟΚ ήταν το ματς με τον Ατρόμητο, όταν δημιουργήθηκε το θέμα με τον Τζαβέλλα (που δεν είναι μόνο ο Τζαβέλλας) και ο Ιβιτς έπαιξε κορώνα γράμματα το κεφάλι του. Ο Ιβάν Σαββίδης αυτήν τη φορά στήριξε τον προπονητή και «καθάρισε» τον Τζαβέλλα. Τι έγινε μετά; Ο ΠΑΟΚ έγινε εξπρές. Απλά πράγματα. Και οι εξελίξεις αλλά και τα ίδια τα λόγια του Ιβιτς έδειξαν ότι ο Ιβιτς είχε ενημερώσει από πριν τον ιδιοκτήτη για το τι συνέβαινε στα αποδυτήρια.

Δεν βγήκε έτσι τυχαία να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι. Και οι εξελίξεις επίσης απέδειξαν ότι και ο Στέφενς και ο Δώνης και ο Αναστασιάδης αλλά και ο Τούντορ (διαφορετικές καταστάσεις με τον καθέναν) είχαν ενημερώσει τη διοίκηση. Και τελικά αποδείχθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης αντιλήφθηκε ή έμαθε, εάν θέλετε. Και αυτήν τη φορά αποφάσισε να στηρίξει τον προπονητή και όχι την... άλλη πλευρά. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν πολύ σύντομα. Και ο Ιβάν Σαββίδης αυτό πρέπει να κάνει και στη συνέχεια.

Να στηρίξει τον Ιβιτς και να τον αφήσει να δουλέψει. Και ο ίδιος μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο κόουτς και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πατήσει στην κορυφή. Αυτό λοιπόν είναι το μυστικό.

Διαβάστε ακόμη...