Ο Κλάντον από ρεζέρβα γίνεται πρωταγωνιστής

Από sentragoal.gr: O τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, δεν είχε σημειώσει με τόσο μεγάλο... ενθουσιασμό το όνομα «Keith Clanton» στο μπλοκάκι του τον Απρίλιο του 2013.
Πηγή: sentragoal.gr
Ο Κλάντον από ρεζέρβα γίνεται πρωταγωνιστής

Ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου δεν πέταξε και τη σκούφια του αντικρίζοντάς τον σε εκείνο το Summer League του Ορλάντο. Η περίπτωσή του είχε πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Ο Σταυρόπουλος είχε μπροστά του έναν 23χρονο σέντερ με κοφτερό μυαλό όπως έδειχνε ο τρόπος με τον οποίον κινούνταν στο γήπεδο, πεισματάρη, αλλά με ένα στυλ που παρέπεμπε σε μπάσκετ άλλης... δεκαετίας. Σχετικά αργός, καθόλου αθλητικός, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη αίσθηση του χώρου στον οποίον κινείται. Την επόμενη χρονιά 2013-14 ο ΠΑΟΚ βολεύτηκε... μια χαρά με τους Κέβιν Λάγκφορντ και Τζούλιαν Βον κι ο Κλάντον ξεκίνησε το... αγροτικό του στην Ευρώπη.

Πρώτος του σταθμός η Πολωνία (Ανβιλ). «Δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα η αλλαγή στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού» δήλωσε εκείνη τη χρονιά. Αυτή η προσαρμοστικότητα που θυμίζει χαμαιλέοντα αποδεικνύεται στο πέρασμα των χρόνων ένα ακόμη προτέρημα του Κιθ. Τελειώνει τη σεζόν με 11.5 πόντους και 6.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ανβιλ.

Συνεχίζει σε Κορέα και Πουέρτο Ρίκο (η προσαρμοστικότητα που λέγαμε) και επιστρέφει -ελλείψει άλλων προτάσεων- στην Α2 του Ισραήλ (Χάποελ Μπερ Σεβά). Σε 21 ματς εκεί ο Κιθ είχε 14.6 πόντους, 13.8 ριμπάουντ, όμως η χρονιά τελειώνει άδοξα καθώς η Χάποελ δεν μπαίνει στα πλέι οφ. Ο Μάρτιος του 2016 βρίσκει τον Κλάντον στο Ισραήλ να ετοιμάζει τα πράγματά του για την Αμερική, για το αγαπημένο του Ορλάντο. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφασίζει πως η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει τη χρονιά με τους Μαργατίτη, Κακαρούδη, ειδικά από τη στιγμή που η απόδοση του Σχορτσιανίτη έχει απίστευτες μεταπτώσεις.

Μέσα στα ονόματα που προτείνονται στον Μαρκόπουλο είναι κι αυτό ενός Αμερικανού σέντερ (Κλάντον) με μικρό κασέ, στα οικονομικά δεδομένα δηλαδή του ΠΑΟΚ. Ο Σταυρόπουλος που ήδη γνώριζε τον παίκτη συνηγορεί στην απόκτησή του. «Ετσι κι αλλιώς για βοηθητική λύση τον θέλουμε» λένε στον ΠΑΟΚ. Ο Κλάντον μέσα σε λίγες ημέρες προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον, δίνει λύσεις σε επίθεση (με αυτό το ράθυμο, βαριεστημένο στυλ), μαζεύει τα ριμπάουντ σαν στραγάλια, ενώ εντυπωσιάζει με τον χαρακτήρα του: «Είναι παιδί έξω καρδιά. Μεγάλος καλαμπουρτζής, πάντα με το χαμόγελο» λέει συμπαίκτης του.

O Κλάντον ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην προχθεσινή νίκη επί του Άρη

Ο Μαρκόπουλος μετά το τέλος της περσινής σεζόν εισηγείται την απόκτησή του και το deal κλείνει στις 50.000 δολάρια. Λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, ο Κλάντον φέτος κάνει τη χρονιά της... ζωής του. Ο παίκτης που αποκτήθηκε πέρσι ως βοηθητική λύση (ρεζέρβα του Σχορτσιανίτη) εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή. Μετράει ήδη 10 double double σε Ελλάδα και Ευρώπη (πρώτος ριμπάουντερ σε Ελλάδα και Champions League) και μας διαβεβαιώνει πως δεν σκέφτεται το επόμενό του συμβόλαιο. Θέλει να ζήσει τη στιγμή...

Διαβάστε ακόμη...