Βρήκε ταυτότητα και ανεβαίνει

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα στον Αστέρα Τρίπολης, λίγο πριν την αναμέτρηση της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Βρήκε ταυτότητα και ανεβαίνει

Διαβάστε το προφίλ των Αρκάδων, την μέχρι τώρα πορεία τους στην σεζόν και τα τελευταία νέα τους πριν αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο.

 Η σεζόν ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες. Στην δέκατη συνεχόμενη σεζόν στην Super League ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο, να επιστρέψει στην Ευρώπη και να διακριθεί στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε να δημιουργήσει τον νέο Αστέρα, ο οποίος διατήρησε την φιλοσοφία του αλλά έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του.

Πιο συγκεκριμένα 14 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από τον σύλλογο και 11 αποκτήθηκαν, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει την χημεία της. Η ομάδα ξεκίνησε καταστροφικά την σεζόν με τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Οι τρεις πρώτες μάλιστα ήταν αρκετές για να απομακρύνουν τον Χάβο από το τιμόνι της ομάδας.
.
Τα ηνία ανέλαβε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα και να βρει χημεία στο ρόστερ. Η εικόνα βελτιώθηκε και οι Αρκάδες άρχισαν να αποκτούν αγωνιστική ταυτότητα και συνοχή. Πλέον το ζήτημα μετά και τις θετικές του Ιανουαρίου είναι η διάρκεια και η σταθερότητα, προκειμένου να έρθει η βαθμολογική άνοδος και να ξαναμπεί ο Αστέρας στο κυνήγι των Play Offs. Στο Κύπελλο Ελλάδας οι Αρκάδες τα πήγαν εξαιρετικά και βρίσκονται στα προημιτελικά, με τον Παναθηναϊκό να είναι το επόμενο εμπόδιο που θα κληθούν να ξεπεράσουν.

Από την φάση των ομίλων πέρασαν άνετα με δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα σε Αιγιανιακό, Βέροια και Άρη, ενώ στους 16 απέκλεισαν τον ΑΟ Τρίκαλα με δύο νίκες. Τσουκαλάς, Γιαννούλης και Μπέρτος είναι οι τρεις παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, με τον πρώτο να έρχεται το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ και να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή από το ξεκίνημα. Το κουπί στην επίθεση τραβούν μέχρι στιγμής οι Ιωαννίδης και Μάσα με έξι γκολ έκαστος σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ο Αστέρας προχώρησε σε τρεις σημαντικές προσθήκες, προκειμένου αφενός να ενισχυθεί και αφετέρου να καλύψει το κενό του Κουρμπέλη που πουλήθηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Μιχάλης Μανιάς επέστρεψε στην Ελλάδα για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης, όπως και ο Γεβγέν Σελίν, ο οποίος ήρθε σαν δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου, για δεύτερη φορά στην χώρα μας μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν του με τον Πλατανιά, ενώ αποκτήθηκε από την Μπάτε Μπορίσοφ ο Βιτάλι Γκαϊντούτσικ για να βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ελευθερόπουλος δεν θα έχει στην διάθεσή του για την αναμέτρηση της Τούμπας τους Μπέρτο, Τριανταφυλλόπουλο, Ίγκορ και Καλτσά, με την αποστολή να απαρτίζεται αναλυτικά από τους: Αθαvασιάδης, Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ, Γιαννούλης, Σελίν, Κυριακόπουλος, Μάσα, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Φαρίνια, Δημούτσος, Κώτσιρας, Μπαστιάνος, Στανισάβλιεβιτς, Χαμντανί, Ιωαννίδης, Μανιάς.

Διαβάστε ακόμη...