Το στήριγμα του ΠΑΟΚ

Από sport24.gr: Το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ μικρή σημασία έχει μπροστά στην εξέλιξη του Αντώνη Κονιαρη και την επιβεβαίωση πως ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι ο,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε αρχηγό εκεί έξω.
Πηγή: sport24.gr
Το στήριγμα του ΠΑΟΚ

Δεύτερη φετινή νίκη για ΠΑΟΚ σε ντέρμπι με τον Άρη και το πρόσημο για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Ο "δικέφαλος" μπορεί να μην έχει τις οικονομικές δυνατότητες του αιώνιου αντιπάλου του, αλλά σε ο,τι αφορά τη μαχητικότητα και το πάθος, είναι ένα βήμα μπροστά από τον Άρη.

Τα δύο φετινά ντέρμπι θα τα ξεχάσουμε ενδεχομένως γρήγορα δεδομένου ότι η ποιότητα του μπάσκετ που παίχτηκε σε Nick Galis Hall και PAOK Sports Arena δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Το πιο πιθανό δηλαδή είναι να μνημονεύεται ο χθεσινός (4/2) αγώνας για έναν και μόνο λόγο: Τα 0/20 τρίποντα του "δικεφάλου".

Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν μπροστά στο απότελεσμα και την ψυχολογική ώθηση που πήρε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σε αμφότερες περιπτώσεις. Όπως επίσης από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική άνοδος του Αντώνη Κονιαρη, που πέταξε από πάνω του όλη την ατυχία της περασμένης διετίας με τους συνεχείς τραυματισμούς, αλλά και η χρησιμότητα του Βαγγέλη Μαργαρίτη για τη λειτουργία της ομάδας του.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι πιθανότατα ο,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω σε επίπεδο"κάπτεν". Όχι γιατί καθαρίζει παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, αλλά γιατί δείχνει τρομερή συνέπεια στο να είναι "εκεί" όποτε τον χρειαστεί η ομάδα του. Τα λόγια του προπονητή του λίγο μετά το τέλος του αγώνα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή αναγνώριση αυτών που κάνει. Κι αν για τον απλό κόσμο το όνομα "Βαγγέλης Μαργαρίτης" δεν λέει πολλά, για τον Σούλη Μαρκόπουλο και τον Μπάνε Πρελεβιτς είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας και την ανάγκη που έχει για να βρει στηρίγματα για το παρόν και το μέλλον. Αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Σε αντίστοιχο μοτίβο κι ο Αντώνης Κονιαρης, με φόντο το μέλλον. Ο 20 χρονος γκαρντ θυμίζει σε όλους τον παίκτη που έκανε το ξεπέταγμά του πριν από τέσσερα χρόνια, στο Πανευρωπαϊκό Παίδων της Ουκρανίας. Ένας εξαιρετικός αμυντικός πάνω στην μπάλα με αυτοπεποίθηση στην επίθεση και ικανότητα να "καθαρίζει" παιχνίδια.

Το γεγονός πως πέτυχε όλους τους πόντους του (6) στο τελευταίο δεκάλεπτο, μα πολύ περισσότερο οι 2/2 βολές που είχε στα 5.7" για το τέλος είναι το μήνυμα... επιστροφής του στην κανονικότητα. Δηλώνει "παρών" με διάφορους τρόπους εδώ και μερικές εβδομάδες, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του. Σιγά σιγά. Κι αυτό μόνο καλό κάνει στον ίδιο και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκει στο πρόσωπο του τον βασικό ποιντ γκαρντ του. Όχι για το μέλλον. Για σήμερα.

Διαβάστε ακόμη...