ΠΑΟΚ πριν από 45 χρόνια στην καρδιά της Ν. Υόρκης

Από metrosport.gr: Συνοδός δημοσιογράφος της Εθνικής ομάδας σε μια «τουρνέ» που είχε αποστολή την «τόνωση» του φρονήματος των Ελλήνων μεταναστών, είχα την τύχη και την ευκαιρία να ζήσω κάποια στιγμές τις οποίες κατέγραψα σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για μένα.
Πηγή: metrosport.gr
ΠΑΟΚ πριν από 45 χρόνια στην καρδιά της Ν. Υόρκης

Ανάμεσα σε αυτές τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου και σε περίοπτη θέση έχω τοποθετήσει μια συνάντηση που είχα με τους ΠΑΟΚτσήδες της Νέας Υόρκης, όταν με κάλεσαν να επισκεφθώ τα γραφεία του νεοϊδρυθέντος –απ' ότι θυμάμαι- συνδέσμου τους. Στην τουρνέ αυτή και στον πρώτο σταθμό της στην Αμερική επαναλαμβάνω ότι είχα την τιμή και την τύχη να γνωρίσω κάποιους ξεχωριστούς μετανάστες ασπρόμαυρους οπαδούς.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας έμενε στο ξενοδοχείο «Μακ Άλπιν». Στο πρόγραμμά της είχε συμπεριλάβει αγώνες σε αρκετές μεγαλουπόλεις της Αμερικής και του Καναδά (κατ' εξαίρεση και στο Μεξικό) όπου ήταν έντονο το ελληνικό στοιχείο. Το πρώτο βράδυ της παραμονής δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που με αιφνιδίασε, ασφαλώς και λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και του ότι μόλις είχαμε αφήσει τις αποσκευές μας στη ρεσεψιόν.

Στο τηλέφωνο ήταν ο αείμνηστος Σάκης Ιγνατιάδης, ο οποίος συστήθηκε ως μάχιμος Νεαπολίτης συνδεσμίτης και από τους οργανωτές του συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης. Δέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση και βρέθηκα σε μια μικρή ΠΑΟΚτσήδικη κυψέλη η οποία μου προξένησε μεγάλη εντύπωση. Η δίψα για οτιδήποτε έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ εντονότατη και το ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα της αγαπημένης ομάδας να μένει στο τραπέζι για αρκετές ώρες.

Εκτοτε το αντάμωμα αυτό το θυμάμαι με νοσταλγία νιώθοντας σίγουρα λόγω των ειδικών συνθηκών και της μεγάλης απόστασης την έλλειψη διαρκούς πληροφόρησης για την πορεία και τη δράση του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης. Περιστασιακά και όσο ζούσε ο αείμνηστος Σάκης είτε από τηλεφώνου, είτε και όταν επισκεπτόταν τη Θεσσαλονίκη μου έφερνε σαν δώρο την αύρα του συνδέσμου της αμερικανικής μεγαλούπολης. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφθηκε τον ΠΑΟΚτσήδικο οπαδικό φάρο όπως επίσης και με την πληροφόρηση που είχα η οποία βέβαια με συγκίνησε πως η κορούλα του Σάκη συνεχίζει με το ίδιος πάθος τη δράση της στο περιθώριο των ενδιαφερόντων του συνδέσμου. Θα ήθελα σίγουρα όμως να βρεθεί κάποιος τρόπος για να έχω πληροφόρηση και για μερικούς από τους φίλους εκείνης της σύναξης.

Με την ευκαιρία της αναφοράς μου στον ιστορικό αυτό σύνδεσμο νιώθω συγχρόνως την υποχρέωση να απευθυνθώ στον επίσημο ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη και να υποβάλω θερμή παράκληση μέσα στις μεγαλόπνοες επενδυτικές φιλοδοξίες του να συμπεριλάβει όλες αυτές τις ασπρόμαυρες οπαδικές κυψέλες που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας. Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία... και όπου γης, η εικόνα ενός «παγκόσμιου» ΠΑΟΚ είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει. Συναρπάζει και συγκινεί! Πίστευα και πιστεύω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες μετανάστες είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του λαοφιλέστατου βορειοελλαδικού συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...