Σαριόγλου: «Ο Ουάρντα είναι έτοιμος για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ»

Aπο metrosport.gr : Ο συνεργάτης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε για την πρόκριση της Αιγύπτου στον τελικό και τη μεταγραφή του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ στο Metropolis 95.5
Πηγή: metrosport.gr
Σαριόγλου: «Ο Ουάρντα είναι έτοιμος για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ»

Ο βοηθός του Έκτορ Ραούλ Κούπερ υποστήριξε ότι οι συζητήσεις για την μεταγραφή του Ουάρντα στον Δικέφαλο ξεκίνησαν από τις 3 Ιανουαρίου με τον ίδιο να είναι πολύ χαρούμενος και να ζητά συνεχώς πληροφορίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Αιγύπτιος άσος παρότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η Βαλένθια, επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα και να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να γίνει καλύτερος και να καθιερωθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πρόκριση στο τελικό: «Ερχόμασταν από μια άγονη περίοδο αλλά σιγά σιγά αρχίζουμε να ανακτούμε το πρόσωπο μας στο αφρικανικό ποδόσφαιρο. Ειδικά το τελευταίο παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, ήταν ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι, εξαντλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές αλλά όλα πήγαν καλά και φτάσαμε στον τελικό. Έχουμε βρεθεί σε εννέα τελικούς, έχουμε κατακτήσει τους εφτά και τώρα πάμε για τον 8ο τίτλο μας».

Για το εάν είναι φαβορί το Καμερούν: «Έχει περισσότερη φρεσκάδα αλλά εμείς είχαμε από την αρχή συγκεκριμένους στόχους. Η ιστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο όμως. Η ομάδα μας είναι ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο».

Για τον Ουάρντα: «Δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής αλλά δεν έχει να κάνει με την αξία του αυτό. Είναι σημαντικό ότι βρίσκεται εδώ. Ο Ουάρντα μέσα από την παρουσία του στον Παναιτωλικό έχει κερδίσει το ρόλο μέσα στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Έχει ποιότητα η διοργάνωση καθώς υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη».

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και την ψυχολογία: «Από 3 Ιανουαρίου είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις. Ήταν χαρούμενος, μου μιλούσε συνέχεια και ζητούσε συνέχεια να πάρει πληροφορίες. Είναι ένα άλμα στην καριέρα του και εύχομαι να του πάνε καλά τα πράγματα. Ο Ουάρντα είναι κίνηση ουσίας και ύστερα θα φανεί επενδυτικά εάν ήταν καλή η επιλογή του».

Για το εάν μπορεί να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως ναι. Ειδικά μετά την πώληση του Ροντρίγκες. Το έχει αποδείξει κιόλας από μόνο του. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Παναιτωλικό πολλοί θα ήθελαν να παίζουν εκεί. Ξέρει το πρωτάθλημα, μπορεί να σκοράρει. Μπορεί να χτυπήσει απευθείας την πόρτα της ενδεκάδας».

Για το εάν θα είναι στην ενδεκάδα της Αιγύπτου για τον τελικό: «Είναι πολύ πιθανόν. Περιμένουμε όμως τις δύο τελευταίες προπονήσεις για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες μας και ποια όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Έκτορ».

Για το τι πληροφορίες ζητούσε: «Γνωρίζει αρκετά καλά τη Θεσσαλονίκη και είναι μια πόλη που του αρέσει πολύ. Δεν θα είναι δύσκολο να εγκλιματιστεί σε μια πόλη που μπορεί να κρύβει κινδύνους για τους νεαρούς παίκτες. Ξέρει τι θα πρέπει να προσέξει και σε ποια ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες οργανωτικά. Χαμηλά το κεφάλι, σκληρή δουλειά και μακάρι να του πάνε όλα τα πράγματα καλά. Το πιστεύει και εκείνος. Εξάλλου, εκείνος επέλεξε να πάει στον ΠΑΟΚ. Είχε κι άλλες προτάσεις, και από τη Βαλένθια, αλλά επέλεξε να μείνει σε ένα πρωτάθλημα που το γνωρίζει για να προσπαθήσει να καθιερωθεί».

Διαβάστε ακόμη...