«Αγαπημένη μου χώρα η Ελλάδα, να σώσουμε την Καλλονή»

Ο Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ μιλάει στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από 10 χρόνια με τη φανέλα της Καλλονής. Τι λέει για ΠΑΟΚ, την Ελλάδα αλλά και το Κόπα Άφρικα.
Πηγή: gazzetta.gr
«Αγαπημένη μου χώρα η Ελλάδα, να σώσουμε την Καλλονή»

Ο Αμίρ Μέγκαχεντ, ο οποίος αγωνίστηκε για 2,5 σεζόν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ επέστρεψε έπειτα από μία δεκαετία στη χώρα που χαρακτηρίζει ως δεύτερο σπίτι του, την Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της Καλλονής.

Ο σκληροτράχηλος στόπερ το 2007 παραχωρήθηκε από τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Αλ Σαμπάμπ από την Σαουδική Αραβία έναντι 600.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια πέρασε από Ανόρθωση, Χατσέτεπε, ΑΕΚ Λάρνακας, Ντιγιαρμπακίρσπορ, Αλ Τααγόν, Μισρ Ελ Μακάσα, Μπάια Ζουγκντίντι και Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Ένας κύκλος έκλεισε με την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Football League για λογαριασμό της Καλλονής.

Ο σύλλογος της Μυτιλήνης βρίσκεται σε δυσχερή θέση βολοδέρνοντας στον πυθμένα της βαθμολογίας, ωστόσο ο 33χρονος σέντερ μπακ μιλώντας στο gazzetta.gr δεν χάνει την αισιοδοξία του.

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα μέσω της Καλλονής. Γνωρίζω τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Τίποτα δεν είναι απίθανο στο ποδόσφαιρο.

Ελπίζω να είμαι έτοιμος σε περίπου 12 μέρες για να παλέψω και να βοηθήσω την ομάδα».

Ο Μέγκαχεντ δεν κρύβει παράλληλα την αδυναμία του για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη μου χώρα, όμως τώρα είναι ώρα για δουλειά. Μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν θα έχω την δυνατότητα να απολαύσω τις ομορφιές της χώρας».

Ο Αιγύπτιος στόπερ στα 2,5 χρόνια που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ δέθηκε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρώντας την ομάδας της Θεσσαλονίκης ως σημείο αναφοράς στην καριέρα του.

«Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο σημαντική ομάδα της καριέρας μου και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Θα είναι δύσκολο μία μέρα να τεθώ αντίπαλος του ΠΑΟΚ, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Στο Γκαμπόν η Αίγυπτος πανηγυρίζει την πρόκριση της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει το Καμερούν.

Ο πρώην διεθνής με τους «Φαραώ» εξηγεί πως οι συμπατριώτες του θα έχουν δύσκολο έργο στον τελικό λόγω των πολλών απουσιών.

«Η Αίγυπτος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και ελπίζω από την στιγμή που έφτασε στον τελικό του Κόπα Άφρικα να κατακτήσει το τρόπαιο. Θα είναι όμως λίγο δύσκολο θα παραταχθεί δίχως πέντε παίκτες. Ακόμη και χωρίς σέντερ φορ η Αίγυπτος μπορεί να φτάσει στην κορυφή και είναι κάτι που εύχομαι ολόψυχα. Άλλωστε έχει τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση».

Διαβάστε ακόμη...