Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Πέδρο Ενρίκε

Από metrosport.gr: Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα και εμείς σας παρουσιάζουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του
Πηγή: metrosport.gr
Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Πέδρο Ενρίκε

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέροντες λεπτομέρειες για την ζωή του Βραζιλιάνου του ΠΑΟΚ, Πέδρο Ενρίκε, τα όνειρα του, τις δύο ομάδες που αγωνίστηκε στην Ευρώπη αλλά και το είδωλό του. Πάμε να τις δούμε.

Όταν πήγε στη Ρεν μίλησε σε συνέντευξή του για τα γήπεδα και τις διαφορές με την Ελβετία. «Μου αρέσουν τα γήπεδα στη Γαλλία και τη Ρεν καθώς οι φίλαθλοι βρίσκονται πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο, με την ατμόσφαιρα να είναι διαφορετική. Αυτό δεν συνέβαινε στην Ελβετία και τη Ζυρίχη, γιατί στα γήπεδα υπήρχε στίβος». Στην ερώτηση για το ποιος παίκτης της Παρί του αρέσει περισσότερο δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι άλλο, λόγω και της καταγωγής του αλλά και της θέσης που παίζει. «Μου αρέσει το στυλ του Λούκας Μόουρα, παίζει στην ίδια θέση με μένα, είναι ένας απίστευτο ντριμπλέρ. Προσπαθώ να εμπνευστώ από αυτόν, πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον» τόνισε.

Γερμανικό επίθετο, βραζιλιάνικο αίμα

Το πλήρες όνομα του είναι Πέδρο Ενρίκε Κονζέν Μεντίνα Ντα Σίλβα. Προφανώς με τόσο μεγάλο ονοματεπώνυμο έπρεπε να εξηγήσει στην Ελβετία και στη Γαλλία από πού προέρχεται το όνομά του, καθώς το Κονζέν θυμίζω Γερμανό. «Το Πέδρο Ενρίκε είναι το όνομά μου και το Κονζέν το επίθετο. Είναι λίγο μπέρδεμα αλλά η οικογένεια μου προέρχεται από μια περιοχή στη Βραζιλία με πολλούς Γερμανούς και Ιταλούς μετανάστες».

Τα μαθήματα γαλλικών και το όνειρο της Ευρώπης

Όταν πήγε στη Ρεν ξεκίνησε άμεσα μαθήματα Γαλλικών για να μπορεί να συνεννοηθεί, παρότι ο κόουτς Μοντανιέ που ξέρει ισπανικά τον βοήθησε πολύ στην προσαρμογή του στην ομάδα. Μιλάει Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά, λίγα Γερμανικά και λίγα Ιταλικά.

Σε συνέντευξη του αποκάλυψε ότι στην Ζυρίχη αναγκάστηκε να μιλάει και Γερμανικά και Ιταλικά καθώς η γλώσσα που χρησιμοποιούσε στην Ελβετία εξαρτιόταν από τον αντίπαλο που είχε, κάτι που χαρακτήρισε ενδιαφέρον.

Όπως κάθε Βραζιλιάνος έμαθε από πολύ μικρή ηλικία να παίζει ποδόσφαιρο. «Όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν δύο πράγματα, να παίξω στη Γκρέμιο και να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη» τόνισε σε συνέντευξη του όταν ήρθε στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει παίξει στη Γκρέμιο ακόμη. «Ισως παίξω στη Γκρέμιο όταν θέλω να κλείσω την καριέρα μου, είναι η ομάδα της καρδιάς μου» είπε.

Οσο για τον τόπο καταγωγής του; Διευκρίνισε το μπέρδεμα που έγινε. «Γεννήθηκα στο Νόβο Αμβούργο της Βραζιλίας αλλά δύο μέρες μετά μετακομίσαμε λόγω της δουλειάς της μητέρας μου στο Σάντα Κρουζ ντο Σουλ».

Οι Αλπεις, τα ιταλικά εστιατόρια και ο... απαραίτητος γάμος στην Ελβετία

Όταν πρωτοπήγε στη Ζυρίχη είπε την αλήθεια ότι δεν γνώριζε πολλά για το ελβετικό πρωτάθλημα. «Δεν ξέρω πολλά για το ελβετικό πρωτάθλημα, μόνο την Ζυρίχη και την Βασιλεία επειδή έπαιζαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τη χώρα γνώριζα μόνο τις Αλπεις, τις σοκολάτες, τις τράπεζες και την ποιότητα ζωής. Η γερμανική κουλτούρα είναι έντονη στην Ελβετία ενώ υπάρχουν και πολλοί μετανάστες από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Είναι μια πλούσια χώρα, ακριβή για να ζήσεις αλλά με πολλή ποιότητα εξίσου».

Παραδέχθηκε επίσης ότι μετά από 1,5 χρόνο στην Ζυρίχη οι οπαδοί τον αναγνώριζαν και τον σταματούσαν στο δρόμο για να του μιλήσουν.

Σε συνέντευξη του αποκάλυψε τι έκανε στον ελεύθερο του χρόνο στην Ελβετία. «Βγαίνω έξω για να γνωρίσω τις υπόλοιπες πόλεις, πηγαίνω στις Αλπεις, σε εργοστάσια σοκολάτας και σε ιταλικά εστιατόρια». Ένας Ελβετός δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε σε ένα παίκτη που θα ήθελε να παίξει σε ομάδα της Ελβετίας. Και εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: «Οι ομάδες είναι πολύ ειλικρινείς. Πληρώνεσαι ό,τι έχεις υπογράψει στο τέλος του μήνα. Είναι μια οργανωμένη χώρα, εύκολη για να ζήσεις. Απλά καλύτερα να παντρευτεί κάποιος πριν έρθει στην Ελβετία καθώς το χειμώνα έχει πολύ κρύο».

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Πέδρο Ενρίκε

-Για την αγαπημένη του ταινία:
«Ο Γκλαντιέτορ, λατρεύω τα έπη και αυτό είναι από τα πιο επιτυχημένα».

-Για την αγαπημένη του μουσική:
«Η βραζιλιάνικη».

-Για τον καλύτερο εν ενεργεία παίκτη:
«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Λατρεύω παίκτες σαν αυτόν. Εχει εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες. Μπορεί να κάνει τα πάντα, να σκοράρει, να πασάρει, να ντριμπλάρει και κάθε φορά το κάνει με χαμόγελο».

-Για τον καλύτερο παίκτη που έχει περάσει από το ποδόσφαιρο:
«Ο Ροναλντίνιο. Για τους ίδιους λόγους με τον Κριστιάνο. Και αυτός χαμογελάει συνεχώς. Για αυτούς τους παίκτες το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση και το δείχνουν στο γήπεδο. Είναι ένας καταπληκτικός και ολοκληρωμένος παίκτης».

-Για το αν παρακολουθεί γενικότερα ποδόσφαιρο:
«Ναι πολύ. Παρακολουθώ όλα τα πρωταθλήματα, κυρίως όμως το Βραζιλιάνικο, το Γερμανικό, το Αγγλικό και το Ισπανικό».

-Για τον αγαπημένο του φίλο στο ποδόσφαιρο:
«Ενας συμπαίκτης μου στη Ζυρίχη, ο Ντέιβιντ Κιουμιέντο. Επαιξε και αυτός στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Λε Μαν το 2005».

-Για την αγαπημένο του χειρονομία στο ποδόσφαιρο:
«Ο Ρονάλντο και ο τρόπος που ντριμπλάρει».

-Για το αγαπημένο του σπορ εκτός του ποδοσφαίρου:
«Μόνο ποδόσφαιρο!»

-Για το τι θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο:
«Θα ήθελα να μείνω στο ποδόσφαιρο. Είτε ως προπονητής, είτε ως μάνατζερ, είτε ως τεχνικός διευθυντής ή εκπαιδευτικός».

-Τι θα έκανε αν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο:
«Αλήθεια δεν ξέρω. Πάντα ήθελα να γίνω επαγγελματίας, σκεφτόμουν μόνο αυτό. Ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και περισσότερο ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...