Ίδιος αντίπαλος, άλλος αγώνας…

Από novasports.gr: Τέταρτη φορά που φέτος Π.Α.Ο.Κ. και Παναιτωλικός τίθενται αντιμέτωποι. Προηγήθηκαν οι δυο αναμετρήσεις στο Κύπελλο κι η μια στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.
Πηγή: novasports.gr
Ίδιος αντίπαλος, άλλος αγώνας…

Κοινός παρονομαστής πως σε όλες επικράτησε η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς. Μόνον στην πλέον πρόσφατη, η ομάδα του Αγρινίου είχε άλλον προπονητή, το Μάκη Χάβο, ενώ σ' αυτούς που προηγήθηκαν τον Γιάννη Ματζουράκη. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι πως ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες δε θα έχει καμία σχέση με όσους προηγήθηκαν. Κι αυτό γιατί το πείσμα, ο "πληγωμένος" εγωϊσμός αλλά κι η ανάγκη για βαθμούς των Αιτωλοακαρνανών ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας.

Προβλήματα για τον "Δικέφαλο" δεν υπάρχουν ουσιαστικά, πλην της μη ένταξης των νέων προσώπων. Ο μεν Λάμπρου ταλαιπωρείται από ένα επιπόλαιο μεν, αλλά πρόβλημα, ο Πργιοβιτς έμεινε εκτός αποστολής προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος σ' επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο Ουάρντα είναι στο Κόπα Αφρικα κι ο Ενρίκε αναμένεται ν' ανακοινωθεί σήμερα η απόκτησή του. Την ίδια στιγμή ο Φακούντο Περέιρα έμεινε εκτός αποστολής αφού όπως έχουν ... βουήξει τα Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του ετοιμάζει βαλίτσες για την Κολόν Σάντα Φε. Ακόμη και φαινομενικά αποδυναμωμένος όμως ο Π.Α.Ο.Κ. έχει (απο)δείξει πως διαθέτει λύσεις, ξέρει να επιλαμβάνεται αποτελεσματικά δυσεπίλυτα αγωνιστικά προβλήματα και μάλιστα, έχοντας επισέλθει σε μια σειρά ολοένα και πιο δύσκολων αναμετρήσεων σε Πρωτάθλημα – Κύπελλο και στο βάθος του χρονικού ορίζοντα, τη διπλή αναμέτρηση του Europa League.

Οπως όλα δείχνουν, το 4-2-3-1 που υιοθετήθηκε στον πρόσφατο, νικηφόρο – εντός έδρας - αγώνα του Κυπέλλου, δύσκολα θ' αλλάξει, κάτι που δεν ισχύει όμως και σ' επίπεδο προσώπων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γλύκος επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, όπως επίσης κι οι Μάτος Λέοβατς στα άκρα της άμυνας, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα έχοντας ανάμεσά τους ως δίδυμο κεντρικών αμυντικών τους Βαρέλα – Κρέσπο. Από τα δυο αμυντικά χαφ, ο Κάνιας που τοποθετείται προς τα δεξιά έχει ξεκάθαρο ρόλο "κόφτη", ενώ σε πιο δημιουργικό ρόλο αριστερά και λίγο πιο μπροστά είναι ο Τσίμιροτ. Τα πρόσωπα του άξονα σημειώνουν ο Μπίσεσβαρ και ως πλέον προωθημένος ο Αθανασιάδης. Ο Κάμπος μοιάζει σίγουρη επιλογή ως δεξιός εξτρέμ, ενώ Πέλκας και Μυστακίδης ερίζουν για την αντίστοιχη θέση στ' αριστερά. Αυτή είναι ταπεινή εκτίμηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας θα γνωστοποιηθούν, περίπου μια ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...