«Έκλαιγε για τον ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Μεγάλες ομάδες τής Αθήνας ήθελαν τον Παναγιώτη Δελιγιαννίδη, αλλά και κάποια από τη Γερμανία, παρόλα αυτά εκείνος κατέβηκε κλαίγοντας από το αεροπλάνο για να υπογράψει τελικά στον ΠΑΟΚ, όπως εξομολογήθηκε στον SportDog ο Παναγιώτης Κερμανίδης.
Πηγή: inpaok.com
«Έκλαιγε για τον ΠΑΟΚ!»

Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου και άνθρωπος που είχε στις ακαδημίες του τον νεαρό άσο από την ηλικία των 4,5 ετών, μίλησε ακόμα για τον χαρακτήρα του Δεληγιαννίδη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον ΠΑΟΚ και να αφήσει στον πάγκο τον Λέοβατς.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:

Κύριε Κερμανίδη, πότε ήρθε στην ακαδημία σας ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης;

«Ήταν 4,5 ετών όταν ήρθε και έμεινε για δέκα χρόνια. Εδώ εκπαιδεύτηκε και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, έμαθε τα μυστικά της μπάλας και διαμορφώσαμε έναν ποδοσφαιριστή που στα 14,5 του τον ζητούσαν αρκετές μεγάλες ομάδες των Αθηνών, αλλά και από το εξωτερικό. Είναι ΠΑΟΚτσάκι και έγινε επαγγελματίας στην αγαπημένη του ομάδα στα 15,5 χρόνια του. Ήταν να πάει στο εξωτερικό, είχε συμφωνήσει με ομάδα στη Γερμανία και οι γονείς του είχαν αγοράσει τα πάντα για αυτό το ταξίδι. Αλλά έβαλε τα κλάματα όταν ανέβηκε στο αεροπλάνο, κατέβηκε πριν από την απογείωση και είπε στους γονείς του ότι ήθελε να μείνει στην Ελλάδα! Όνειρό του ήταν ο ΠΑΟΚ. Είναι ποδοσφαιρική οικογένεια, γιατί και ο μικρός του αδερφός είναι στην ακαδημία μας και τα πηγαίνει πολύ καλά».

Τι είδατε και τον ξεχωρίσατε σε τόσο μικρή ηλικία;

«Τα δύο πρώτα χρόνια που ξεκίνησε, δεν φαινόταν αυτό το ταλέντο που έχει. Εμείς το έχουμε σαν μάθημα όμως στην ακαδημία, να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Μετά από δύο χρόνια, κάπου στα 6,5 – 7, άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ήταν ένα συνεσταλμένο παιδί: Όταν τον μάλωνα ή τον κοίταζα στα μάτια, κατευθείαν δάκρυζε και τον έπαιρνε το παράπανο. Αλλά είχε πάντα μεγάλη δίψα για μπάλα αυτό το παιδί».

Ποια ήταν η θέση του;

«Ήταν επιθετικός, γκολτζής και γι' αυτή τη θέση τον πήρε ο ΠΑΟΚ. Στην Κ17 τον αξιοποίησαν ως επιθετικό, αλλά λόγω της ανάγκης στα άκρα άρχισαν να τον καθιερώνουν είτε ως δεξί μπακ είτε ως αριστερό. Αυτό που είδα χθες ως φουλ μπακ, του ταιριάζει γιατί έχει επιθετικές αρετές. Δεν είναι καθαρό μπακ, γιατί έχει και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θα τον παρομοίαζα με τον Τερζανίδη, από τη δική μου εποχή, για τέτοιο στιλ παίκτη πρόκειται: Ανεβοκατέβασμα, γερό πνευμόνι, δυναμικός».

Μπορεί να γίνει βασικός στο ΠΑΟΚ και να αφήσει τον Λέοβατς στον πάγκο;

«Μπορεί να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ. Στα τελευταία ματς, παρότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια, απέδειξε ότι είναι υπολογίσιμη μονάδα και έχει ταλέντο. Έχει θέση στον ΠΑΟΚ, μπορεί να παίξει βασικός, γιατί παίζει σαν έμπειρος. Βέβαι στην Ελλάδα προτεραιότητα έχουν τα ξένα συμβόλαια. Ο Δεληγιαννίδης νομίζω ότι άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσαν και απέδειξε ότι έχει θέση στον ΠΑΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση θα λέγαμε διαφορετικά πράγματα τώρα, όπως για το πού θα πάει δανεικός. Τα ελληνόπουλα έρχονται σε δεύτερη επιλογή και είναι λαθος, γιατί υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα».

Διαβάστε ακόμη...