Ώρα για πρώτη κούπα στο βόλεϊ

Από sport-fm.gr: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διεκδικούν απόψε τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν στο βόλεϊ, το Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς».
Πηγή: sport-fm.gr
Ώρα για πρώτη κούπα στο βόλεϊ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Μελίνα Μερκούρη» (19:00, Novasports 4) διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Λιγκ Καπ που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά.

Η τελική φάση της διοργάνωσης εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς το προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Κύπρο Final Four δεν έγινε ποτέ μετά το απαγορευτικό από τις αρχές για λόγους ασφαλείας και η διοργανώτρια αρχή κατέφυγε στη... λύση της κλήρωσης, με τον Ολυμπιακό να είναι διπλά τυχερός παίζοντας τον ημιτελικό (με τον Παναθηναϊκό) και τον τελικό ως γηπεδούχος απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε την τύχη μόνο στα ημιτελικά (με τον Ηρακλή).

Οι δύο ομάδες έχουν... προηγούμενα. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν πέρσι τον τίτλο στη Σύρο επιστρέφοντας από το 0-2 στη Σύρο, ενώ φέτος για το πρωτάθλημα κέρδισαν με 3-1 για την 4η αγωνιστική, ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αυτός που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Συνολικά, από το 1998 όταν και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 50 φορές με τον Ολυμπιακό να μετρά 38 νίκες έναντι 12 του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν, δήλωσε: «Είναι ο πρώτος τελικός για την ομάδα μας τη φετινή σεζόν και θα παίξουμε για να κερδίσουμε τον τίτλο, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας. Θέλουμε να δείξουμε την ποιότητα μας και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και να σηκώσουμε το τρόπαιο. Περιμένουμε και χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας σε αυτό το ματς γατί η παρουσία του μας δίνει πάντα μεγάλη ώθηση. Είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όλοι οι παίκτες και όλα τα μέλη της ομάδας περιμένουμε αυτόν τον τελικό».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, που δεν θα έχει διαθέσιμο τον Σάσα Στάροβιτς που αποκτήθηκε ως αντι-Γκόμεζ χθες, δήλωσε: «Ο τελικός είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους υπόλοιπους. Οι αγώνες τίτλου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Θα θέλαμε να είμαστε πλήρης αλλά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Γκόμεζ κάναμε πολλά εναλλακτικά πλάνα. Η ομάδα έχει ανταποκριθεί θετικά σε δύσκολές καταστάσεις και έχει αντέξει. Θα γίνει σκληρός αγώνας. Θέλουμε το Λιγκ Καπ όπως και όλους τους τίτλους της σεζόν αλλά ο σχεδιασμός που κάναμε μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ έχει στόχο να κορυφώσουμε στο πρωτάθλημα».

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στον τελικό νικώντας 3-0 την Κηφισιά, 3-0 τον Ηρακλή Χαλκίδας και τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ και θα διεκδικήσουν τον τέταρτο σερί (αλλά και συνολικά) τίτλο τους στο θεσμό. Οι Θεσσαλονικείς στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό της διοργάνωσης στοχεύουν στον πρώτο τους τίτλο και στον τέταρτο συνολικά στο ανδρικό βόλεϊ μετά το προπέρσινο νταμπλ και το περσινό πρωτάθλημα. Στο δρόμο για τον τελικό απέκλεισαν με 3-0 την Ορεστιάδα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ηρακλή.

Διαβάστε ακόμη...