«Πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr: Για την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια αλλά και για τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στα νέα παιδιά μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Γιώργος Κούτσης.
Πηγή: metrosport.gr
«Πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου υποστήριξε ότι υπάρχει βελτίωση στο πρόβλημα που παρουσίαζε η ομάδα στο σκοράρισμα ενώ υποστήριξε ότι ο πλουραλισμός στην επίθεση κάνει καλό στον ΠΑΟΚ γιατί δυσκολεύει τους αντιπάλους του.

Ο Κούτσης μίλησε για τη χρησιμοποίηση του Δεληγιαννίδη τονίζοντας ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ έχει καλές υποδομές θα πρέπει να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά αυτά προκειμένου να πιάσουν τόπο τα χρήματα που δαπανώνται στις ακαδημίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ: «Αγωνιστικά αυτό που έχει αλλάξει είναι πιο αποτελεσματικός από τις τελευταίες φορές. Η εικόνα πάνω κάτω δεν έχει αλλάξει. Παίζει καλά αλλά του έλειπε το αποτέλεσμα, το γκολ. Τώρα βλέπουμε να πετυχαίνει γκολ, κερδίζει, παίρνει αποτελέσματα και αυτό του δίνει ψυχολογία και βλέπει τα επόμενα παιχνίδια με αισιοδοξία».

Για το πλουραλισμό της επίθεσης του ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι καλό. Δεν σε κάνει προβλέψιμο. Όταν έχεις πλουραλισμό στο σκοράρισμα δύσκολα το αντιμετωπίζουν από ότι εάν σκόραρε ένας ή δυο».

Για την κάλυψη της διαφοράς από τον Ολυμπιακό: «Μέχρι την τελευταία αγωνιστική στις θέσεις 2 – 6 θα υπάρχει ενδιαφέρον για το ποιος θα μπει τα πλέι οφ και θα παίξει στο Champions League. Όλα γίνονται αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Έχει αισθητή διαφορά και καθαρίζει τα παιχνίδια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Ποτέ μη λές ποτέ όμως. Για να είμαστε ρεαλιστές η διαφορά αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί γιατί είναι μια έμπειρη στο πρωταθλητισμό ομάδα. Απίθανο να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός».

Για το εάν θα αντέξουν η Ξάνθη και ο Πανιώνιος: «Γιατί να μην αντέξουν. Ο Πανιώνιος μπήκε στα πλέι οφ. Δεν μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε αφού το έχει ξανακάνει. Η Ξάνθη είναι έκπληξη, έχει σταθερή απόδοση, παίρνει τα αποτελέσματα, μαζεύει βαθμούς και πιστεύω θα πάει μέχρι τέλους».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Είναι από τις ομάδες που δημιουργούν φάσεις, κάνουν ευκαιρίες, είναι ελκυστικό και δικαίως το λένε αλλά πρέπει να ευχηθούμε να συνεχίσει να παίζει έτσι μέχρι το τέλος».

Για το εάν οι μεταγραφές θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ: «Οι μεταγραφές ενισχύουν τις ομάδες. Φέρνουν ενθουσιασμό. Είναι σαν να βάζεις καινούργιο αίμα στον οργανισμό αλλά πρέπει να τα δούμε αυτά τα παιδιά».

Για τον Δεληγιαννίδη και τη χρησιμοποίηση των νέων παιδιών: «Ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα. Είναι πολυδιάστατο. Παίζουν ρόλο πολλά. Πρώτον το επικοινωνιακό κομμάτι, ο κόσμος θέλει ξένους καλούς αλλά ταυτόχρονα θέλει παιδιά από τις ακαδημίες που είναι Έλληνες για να δίνουν χρώμα στις ομάδες αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει. Έπειτα, κατά πόσον εμπιστεύεται ο σύλλογος ένα νέο παιδί να παίξει και να είναι έτοιμο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει και την πολυτέλεια. Ο Ολυμπιακός βάζει τους νέους Νικολάου, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη αλλά έχει και την πολυτέλεια να το κάνει. Έχει αυτή τη διαφορά και μπορεί και το αξιοποιεί. Είναι ρίσκο να κάνει κάτι τέτοιο ο ΠΑΟΚ. Να βάλει τα νέα παιδιά αλλά να μην πάρει το αποτέλεσμα. Αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ομάδα. Εφόσον δαπανούνται τόσα χρήματα χρειάζεται να γίνονται λιγότερες μεταγραφές και να παίζουν τα παιδιά αυτά. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα καλό και σε υψηλό επίπεδο σκάουτινγκ και πολλά ταλέντα, σπουδαίους ποδοσφαιριστές και είναι κρίμα να μην χρησιμοποιούνται. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν τις καλύτερες ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός το χρησιμοποιεί αλλά ο ΠΑΟΚ το έχει ως δευτερεύον επιλογή, το να βάλει ένα νέο αλλά ταλαντούχο παιδί. Δεν ξέρω εάν θα ήταν στον πόντο το πρωτάθλημα εάν θα το έκανε το ίδιο ο Ολυμπιακός όπως και εάν ο ΠΑΟΚ είχε τη διαφορά αυτή θα έκανε το ίδιο. Από τη στιγμή που γίνεται η δαπάνη αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα παιδιά αυτά, να τους δείχνουν εμπιστοσύνη, να τους δίνουν ευκαιρίες ώστε να μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν. Όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να καρπωθεί κάποια στιγμή».

Διαβάστε ακόμη...