"Ο ΠΑΟΚ έχει βρει χημεία"

H ανοδική πορεία του Κολοσσού τα τελευταία χρόνια και η φετινή του αγωνιστική μεστότητα και δυναμική οφείλεται εν πολλοίς στον Άρη Λυκογιάννη που έχει βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα.
Πηγή: basketplus.gr
"Ο ΠΑΟΚ έχει βρει χημεία"

Ο κόουτς των "θαλασσί" μίλησε στην Arena Press για το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ και αρχικά αναφέρθηκε στις διαφορές που επισήμανε στον "Δικέφαλο" σε σχέση με την πρώτη φετινή κοντρα στις αρχές της σεζόν.

"Ο ΠΑΟΚ έχει βρει χημεία, οι ξένοι έχουν πλέον ρόλους, υπάρχει ισορροπια ανάμεσα σε γκαρντ και φροντ λάιν, παίκτες που σε ένα ματς παίζουν 25 λεπτά, στο άλλο δεν παίζουν για ένα ημίχρονο, γενικά έχουν μπει στο πνεύμα της δουλειάς που καλούνται να κάνουν. Έτσι η ομάδα κερδίζει σε αυτοεποίθηση και ψυχολογία" τονίζει ο κόουτς του Κολοσσού που προσθέτει οτι το αυτιανό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό της 2ης αγωνιστικής γιατί οπι ομάδες τότε ήταν ανέτοιμες.

"Τώρα και οι δύο είναι σε καλη κατάσταση, ο ΠΑΟΚ έχει και το ειδικό βάρος της φανέλας" εξηγεί ο Λυκογιάννης που αναφέρεται και στο σκάουτινγκ μέσω... Βέντσπιλς. "Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα σουτ, πήρε ψυχολογία, ανάγκασε την Βέντσπιλς να παίξει στο δικό του ρυθμό και πηρε σκορ που του βελτιώνει την ψυχολογία. Δεν πιστελύω οτι το +30 ηταν μόνο θέμα μέρας, ήταν και η εξέλιξη από αυτά που είπα για χημεία, ρόλους, αυτοπεποίθηση.

Ο ΠΑΟΚ πλέον μπορει να κερδίσει οποιονδήποτε, έχει ρυθμό, φαίνεται η εμπιστοσύνη και είναι φυσικό γιατί έχει ίδιο κόουτς 8 χρόνια και έναν κορμό Ελληνων που εμπλουτίστηκε με καινούριο αίμα και βάζει και τους ξένους στο ίδιο πνεύμα. Μην ξεχνάμε οτι Χρυσικόπουλος και Γλυνιαδάκης ξέρουν τον κόουτς Μαρκόπουλο από παλιότερα..." σημείωσε ο Λυκογιαννης που θεωρεί σημαντικό το ματς για την 4άδα αλλά όχι καθοριστικό, λόγω μισού ακόμα πρωταθλήματος να απομένει.

Και ο Κολοσσός; "Και εδώ παίζει ρόλο το οτι ένας προπονητής δεν είναι καινούριος, το οτι υπάρχουν Έλληνες και ξένοι σε δεύτερες και τρίτες χρονιές εδώ, κάτι που συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες ομάδες ίδιου επιπέδου. Υπαρχει ομοιγένεια και το σύνολο ακολουθεί αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Συν το ταλεντο και την αθλητικότητα, έτσι;" τονίζει ο κόουτς του Κολοσσού που αναλύει και το μυστικό με τους MVP που βγάζει η ομάδα (Ρέλεφορντ, Ρέντικ...).

"Η θέση του σέντερ μας δυσκόλεψε το καλοκαίρι, μας ταλαιπώρησε, δεν βρίσκαμε παίκτη που θέλαμε,. Μόλις προέκυψε ο Ρέντικ ούτε το σκεφτήκαμε. Τον βοήθησε η ομάδα να αναδειχθεί MVP στο πρώτο γύρο, αλλά έγινε και πέρσι με τον Ρέλεφορντ, ο Κολοσσός με αυτό μπορει να είναι ελκυστικός για τους ξένους πλέον" κατέληξε ο Λυκογιάννης.

Διαβάστε ακόμη...