Το ροτέισιον "γέννησε" τον Δεληγιαννίδη

Από sport24.gr:  Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στην Τούμπας, αφού το ντεμπούτο του αναμενόταν πώς και πώς, όμως η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα πράγματα μπορούν να ειπωθούν στη παρούσα φάση για το πώς θα "δέσει" με την νέα του ομάδα, αφού, όπως εξήγησε ο Βλάνταν Ίβιτς, είναι ακόμη ανέτοιμος.
Πηγή: sport24.gr
Το ροτέισιον "γέννησε" τον Δεληγιαννίδη

Τελευταίο ματς που είχε δώσει στην Πολωνία ήταν 12 Δεκέμβρη και αυτή την περίοδο κάνει διπλές προπονήσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Λογικό και επόμενο να εμφανιστεί βαρύς στο μισάωρο που έπαιξε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο για να βρει τα πατήματά του, έτσι ώστε να μπορεί να κριθεί... υπό κανονιές συνθήκες.

Ως πρώτα στοιχεία, κρατάμε τη σωματοδομή του, τις κινήσεις του εντός περιοχής που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είναι φορ που οι συμπαίκτες του θα επιδιώξουν να "φορτώσουν" με μπάλες εντός περιοχής, καθώς και την αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει και φάνηκε όταν πήρε αγκαλιά τη μπάλα, μόλις ο Κιοτζένης έδειξε πέναλτι στο χτύπημα του Μύγα πάνω στον Περέιρα.

Ο Δεληγιαννίδης "φωνάζει" για περισσότερα

Σε αντίθεση με τον Πρίγιοβιτς που... μας παρέπεμψε σε επόμενα ματς για κρίσεις, ο παίκτης που έδειξε ότι ήθελε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ήταν ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης.

Ο 20χρονος για τον οποίο πριν περίπου ένα μήνα γράφαμε ότι ψάχνει να βρει τη θέση του μέσα στο γήπεδο, έδωσε με την απόδοσή του έναν ακόμη καλό λόγο στον Ίβιτς για να πιστεύει ότι πολύ εύστοχα τον χρησιμοποιεί ως αριστερό οπισθοφύλακα. Αυτή τη φορά το δείγμα γραφής ήταν κόντρα σε ομάδα Superleague και όχι απέναντι στον αδύναμο Πανελευσινιακό της Stoiximan.gr Football League.

Μάλιστα, ο παίκτης-ανακάλυψη του Παναγιώτη Κερμανίδη, πέτυχε ένα γκολ και είχε και μία κίνηση στο δεύτερο μέρος (σταμάτησε με οφσάιντ), όταν έκοψε τη μπάλα με το αριστερό και σούταρε με το δεξί σημαδεύοντας το δοκάρι, ξεδιπλώνοντας στοιχεία μοντέρνου μπακ (μεταξύ μας, δύσκολα ο Λέοβατς μπορεί να κάνει τέτοια κίνηση). Γι' αυτό και ο προπονητής του έσπευσε στη συνέντευξη Τύπου να πει: "τον υπολογίζω".

Ο Ίβιτς περνά τις εξετάσεις του ροτέισιον
Αν το καλοσκεφτούμε, θα διαπιστώσουμε ότι ο Δεληγιαννίδης αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος από το ροτέισιον που επιχειρεί ο Βλάνταν Ίβιτς από την αρχή της σεζόν για να κρατά τον ΠΑΟΚ μέσα και στους τρεις στόχους.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει 30 παίκτες (μεταξύ αυτών τον Τζιόλη που στην πορεία "κόπηκε" από τις επιλογές του) και έδωσε ευκαιρίες και σε νεαρούς και ο Δεληγιαννίδης είναι αυτός που τις άρπαξε από τα μαλλιά όσο κανείς.

Ο Ίβιτς, πάντως, πρέπει να αισθάνεται πολύ ευχαριστημένος από τις επιλογές που κάνει στα συνεχόμενα ματς και τον τρόπο που μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι στην αρχή της σεζόν πέρασε διάφορες δυσκολίες (ειδικά στο σημείο που ο ΠΑΟΚ έδινε τα ματς με Καραμπάγκ στο EuropaLeague και Ολυμπιακό), όμως, από τη στιγμή που πέτυχε το τεράστιο όσο και άκρως κομβικό διπλό στη Φλωρεντία, τα πάει περίφημα.

Αν και άπειρος, ο κόουτς του ΠΑΟΚ δεν είχε απώλειες στη μάχη του ροτέισιον (μπορεί κανείς να δηλώσει ένσταση με τους πολλούς χαμένους βαθμούς στο Πρωτάθλημα, όμως στη διοργάνωση αυτή έπαιζαν σχεδόν πάντα οι βασικοί), σε αντίθεση με τον Τούντορ που "θυσίασε" την Ευρώπη και τον Αναστασιάδη που έχασε τoν έλεγχο στο Κύπελλο.

Φάνηκε για μία ακόμη φορά, ότι όσο περνά ο καιρός, ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου διαβάζει ολοένα και καλύτερα τα χαρακτηριστικά των παικτών και ξέρει τι να πάρει, από ποιόν και το κυριότερο πότε και με ποιους άλλους παίκτες μαζί.

Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη προίκα και, αν θέλετε, το πιο ισχυρό επιχείρημα για τον Σαββίδη να πιστέψει ότι του χρόνου με τον ίδιο προπονητή, ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένος.

Διαβάστε ακόμη...