Κοντογιωργάκης: «Δυνατός ο ΠΑΟΚ, ξεχώρισα τον Κάμπος»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Εδουάρδος Κοντογιωργάκης.
Πηγή: arenafm.gr
Κοντογιωργάκης: «Δυνατός ο ΠΑΟΚ, ξεχώρισα τον Κάμπος»

Μίλησε μεταξύ άλλων για την μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ, για το ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή αλλά και για την αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ:

«Είχαμε φτιάξει μια θρυλική ομάδα και γινόταν και χαμός στο γήπεδο. Παίξαμε στις καλύτερες εποχές του Ελληνικού ποδοσφαίρου και για να παίζεις έπρεπε να είσαι πραγματικά καλός. Θυμάμαι κάτι μεγάλους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι για φιλικά και κάναμε μεγάλα παιχνίδια».

Για το ψευδώνυμο που είχε:

«Με φωνάζαμε «λόκο» που σημαίνει τρελός. Όταν ήρθα από την Αργεντινή ήμουν πάρα πολύ γρήγορος και με το που ήρθα είπα στους συμπαίκτες μου απλά να μου πετάνε μπροστά τη μπάλα και πως εγώ θα... τη προλαβαίνω. Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση που έκανα του... τρελού. Με το όνομα «λόκο» υπέγραψα μέχρι και... επιταγές. Ήρθα το 1972 στην Ελλάδα και από τότε μένω στα Γιάννενα».

Για την οικογένεια του:

«Παντρεύτηκα Ελληνίδα. Έχω έναν γιο 18 χρονών και μια κόρη 21. 36 ετών σταμάτησα το ποδόσφαιρο και στα 40 παντρεύτηκα».

Για το γεγονός πως το γήπεδο του ΠΑΣ ήταν χάλια στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ:

«Πήγα και είδα το παιχνίδι. Το γεγονός πως το γήπεδο είναι χάλια το ξέρουμε και εμείς αλλά και όλος ο κόσμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω ως ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είμαστε Θεσσαλονίκη να λέμε πως μπορούμε να φύγουμε και να πάμε σε άλλο γήπεδο της πόλης. Ελπίζω πως σε λίγα χρόνια θα φτιάξουμε ένα δικό μας γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια όλο πληρώνουμε, φτιάχνουμε το γήπεδο μας και ξαναχαλάει. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι υπεύθυνος. Εκτός από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τη Ξάνθη και λίγες ακόμα ομάδες κανείς δεν μπορεί να λέει πως έχει καλό γήπεδο».

Για το πως είδε τον ΠΑΟΚ:

«Τον ΠΑΟΚ τον είδα δυνατό αλλά δεν είχε καλή κυκλοφορία. Δεν ξέρω αν έφταιγε το γήπεδο που επέλεξαν να παίξουν στον αέρα. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Κάμπος που ξεχώρισε και γενικά η ομάδα ήταν δυνατή. Δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες και όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε τη νίκη. Το γήπεδο ήταν πολύ μαλακό και δεν μπορούσες να παίζεις σωστά. Κανονικά δεν έπρεπε να παιχτεί το παιχνίδι αλλά αυτό γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το προϊόν που έχουμε δεν το εκμεταλλευόμαστε σωστά. Είδαμε την μια βδομάδα να παίζουν ΠΑΟΚ και ΠΑΣ το παιχνίδι του πρώτου γύρου και την άλλη βδομάδα το δεύτερο. Αυτά μόνο εδώ γίνονται».

Για το αν ξεχώρισε άλλον παίκτη πέρα από τον Κάμπος:

«Πέρα από τον Κάμπος μου άρεσε και ο Χαρίσης. Μου αρέσουν οι παίκτες που μπορούν να σε πιάσουν στο τετ-α-τετ και να ανοίξουν κενά. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν δυνατά και έπαιζαν ψηλά. Εγώ είχα δηλώσει πως η μοναδική ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ. Τώρα στο τελευταίο παιχνίδι δεν μου άρεσε πολύ αλλά φταίει και το γήπεδο».

Για την σημασία των αγώνων στην επαρχία:

«Όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα ο Κούδας είχε πει πως όποιος κερδίζει μέσα στα Γιάννενα, παίρνει και το πρωτάθλημα. Βέβαια, φέτος είναι αρκετά μακριά στη βαθμολογία. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, κάποια άλλη ομάδα δεν βλέπεται. Ειδικά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κακός, η ΑΕΚ ίσως αλλάξει ψυχολογία με τον νέο προπονητή».

Για τον Αλβαρέζ:

«Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής και είχε μεγάλες κόντρες με τον Φουντουκίδη του ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έδωσε πολλά και στον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι τις κόντρες με τον Φουντουκίδη όπου και οι δύο πήγαιναν με δύναμη στη μπάλα και δεν φοβόντουσαν τίποτα».

Διαβάστε ακόμη...