Ο στόχος του ΠΑΟΚ και οι δανεικοί

Από adna.gr: Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να βάλει... ταβάνι στους στόχους της φετινής χρονιάς. Αν ο ΠΑΟΚ πιστέψει ότι η σεζόν ξεκινά τώρα, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα! 
Πηγή: sdna.gr
Ο στόχος του ΠΑΟΚ και οι δανεικοί

Την αντεπίθεση του με στόχο να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή, οφείλει να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα στα Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Η αρχή έγινε με τη νίκη επί του Λεβαδειακού μεσούσης της εβδομάδας αλλά χρειάζεται σταθερότητα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Οι χαμένες ευκαιρίες βελτίωσης της βαθμολογικής του θέσης, πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Η ομάδα με σοβαρότητα και συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια, μπορεί να πετύχει πολλά στη συνέχεια της περιόδου.

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, τα είπαμε τις προηγούμενες μέρες. Θεωρώ ότι τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κίτρινοι» είναι ομάδα υποδεέστερες του ΠΑΟΚ σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα και είναι θέμα χρόνου να τις προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα ο Δικέφαλος. Η αισιοδοξία μου δεν προέρχεται από την προσθήκη του Πρίγιοβιτς στο ρόστερ. Ούτε από την προσθήκη του Ουάρντα και του Ενρίκε που θα είναι ο επόμενος.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι έχει βάθος στον πάγκο και πολλές επιλογές στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, θεωρώ ότι είναι τα όπλα της ομάδας. Με δεδομένες τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν έχει κερδίσει, είναι θέμα χρόνου να βρει τα εύκολα γκολ που θα λύσουν το πρόβλημα της και θα αποκαταστήσουν την τάξη στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Εκτιμώ –με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια- ότι οι στόχοι του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει ταβάνι. Όσο πιο ψηλά στοχεύσει, τόσο πιο ψηλά θα φτάσει. Σαφώς και ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παραδώσει τα όπλα και να παρατήσει το πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι είμαι μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα που ναι μεν επιβλήθηκε της Ξάνθης (έβαλε το χέρι του και ο Τουμπακάρης) αλλά όπως είδαμε στα δυο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να κερδίσει. Ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι η δεύτερη θέση αλλά το ροκάνισμα της διαφοράς από τον πρωτοπόρο.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι προλαβαίνει ο Δικέφαλος κάτι περισσότερο από την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσο περισσότερο όμως μειώσει την διαφορά που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα αποκτά το πρωτάθλημα, προκαλώντας παράλληλα το γεγονός... αναγούλες στον Πειραιά. Απλά είναι τα πράγματα. Αν ο ΠΑΟΚ πιστέψει ότι η χρονιά ξεκινά τώρα, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα και να προκαλέσει συγκινήσεις στους φιλάθλους του.

Η πορεία του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου προσφέροντας και πάλι ενδιαφέρον στην εξέλιξη της σεζόν. Δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει και ο Δικέφαλος μπορεί να τον βρει με αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία.

Ο Βλάνταν Ιβιτς, σαφώς πιο έμπειρος σε σχέση με την έναρξη της περιόδου, έχει εξάγει ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις ικανότητες των παικτών του όσο και για τις επιλογές σε σύστημα και πρόσωπα στην 11αδα, γεγονός που επίσης θα βοηθήσει τον Δικέφαλο στα –πολλά- παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Πάμε λίγο στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Στη λίστα των παικτών που ενδέχεται να δοθούν δανεικοί είναι και το όνομα του Νίκου Κοροβέση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της περιόδου και είναι προτιμότερο να δοθεί δανεικός σε ομάδα που του προσφέρει παιχνίδια για να επιστρέψει στην Τούμπα πιο ανταγωνιστικός.

Το ενδεχόμενο παραχώρησης του Κοροβέση, αφήνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μόνο τον Λέοβατς ως καθαρόαιμο αμυντικό, για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ιβιτς ποντάρει σε δυο παίκτες για να καλύψουν τον Κροάτη εφόσον χρειαστεί. Στον Κρέσπο που έχει αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση με επιτυχία αλλά και στον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος για μια ολόκληρη χρονιά στην Ουκρανία, είχε αγωνιστεί αριστερά και μάλιστα με επιτυχία.

Αντίθετα με τον Κοροβέση, ο Χαρίσης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στην Τούμπα. Η τεχνική ηγεσία δεν προτίθεται να εισηγηθεί τον δανεισμό του, καθώς εκτιμά ότι θα χρειαστεί παίκτες στη μεσαία γραμμή με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ. Εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα μέχρι το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ενδεχόμενο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε.

Η προσθήκη του Πρίγιοβιτς στο ρόστερ, είναι πιθανό να προκαλέσει την αποχώρηση του Κουλούρη ή του Περέιρα, με τον έλληνα νεαρό διεθνή επιθετικό, να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να φύγει ως δανεικός (εκτός Ελλάδας) για να πάρει χρόνο και να επιστρέψει πιο έτοιμος το καλοκαίρι στην Τούμπα. Αυτές είναι οι σκέψεις – συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες και θα ενταθούν μετά το τέλος του αγώνα που δίνει το απόγευμα της Δευτέρας στην Ήπειρο ο ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...