Από τον Ετιέν στον Πρίγιοβιτς!

Από inpaok.com: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Σερβοελβετό επιθετικό να γίνεται παράλληλα ο 102ος ξένος ποδοσφαιριστής, που θα φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
Από τον Ετιέν στον Πρίγιοβιτς!

Η... αρχή έγινε το πολύ μακρινό 1928, μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου, όταν ο Γάλλος με εβραϊκές ρίζες, Ραϊμόν Ετιέν, γινόταν ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που φορούσε την ασπρόμαυρη φανέλα και παράλληλα ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο τότε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου του 1928 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ελλάδα με αμοιβή 4.000 δραχμές υπό τον όρο ότι το ποσό αυτό θα μειωνόταν αν έβρισκε δουλειά.

Ο Ετιέν αγωνίστηκε για 6 χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς σκόρερ της εποχής του. Αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια πρωταθλήματος και σημείωσε 38 γκολ. Τα 34 από τα γκολ του σημειώθηκαν σε παιχνίδια πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης και τα 4 σε αγώνες πρωταθλήματος Ελλάδας. Είναι ο 4ος σκόρερ στα τοπικά πρωταθλήματα στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τους Καλογιάννη (42 γκολ σε 56 παιχνίδια), Κουϊρουκίδη (38 γκολ, σε 57 παιχνίδια) και Παπαδάκη (36 γκολ σε 93 ματς).

Ο δεύτερος ξένος που φόρεσε την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, ήταν ο Ιταλός, Νίνο Σαλούστρο που αγωνίστηκε για λίγα παιχνίδια στον ΠΑΟΚ την σεζόν 1959/1960. Έκτοτε ακολούθησαν πολλοί ακόμα με τον καθένα ξεχωριστά είτε λίγο, είτε πολύ να βάζει με τον δικό του τρόπο το λιθαράκι του στην ιστορία του Δικεφάλου.

Ο Πρίγιοβιτς, θα γίνει ο νούμερο 102 ξένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, με τον συγκεκριμένο αριθμό, να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες με τις διαφαινόμενες αφίξεις των Αμρ Ουάρντα και Πέδρο Ενρίκε...

Διαβάστε ακόμη...