Αστυνομία Κύπρου: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία αγνόησε τις επιστολές μας»

Aπο volleynews.gr : Με ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου θεωρεί την Κυπριακή Ομοσπονδία (ΚΟΠΕ) υπεύθυνη για την ακύρωση του Λιγκ Καπ στη Λευκωσία.
Πηγή: volleynews.gr
Αστυνομία Κύπρου: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία αγνόησε τις επιστολές μας»

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναφέρει πως η ΚΟΠΕ δεν ασχολήθηκε με τις επιστολές της αστυνομίας για τους κινδύνους διεξαγωγής του φάιναλ-4 μη λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των Αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το πιο πάνω θέμα που αφορά την διεξαγωγή του Ελληνικού Final Four League Cup στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία στις 26-27/1/2017 και με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στις 14 Νοεμβρίου 2016, στάλθηκε επιστολή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ) στο Αρχηγείο Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία η Ομοσπονδία είχε αποδεχθεί πρόταση από την Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών της Ελλάδας (ΕΣΑΠ) για τη συνδιοργάνωση στην Κύπρο της τελικής φάσης (Final Four) του πρωταθλήματος κυπέλου (League Cup) «Νίκος Σαμαράς» 2016-2017 με τη συμμετοχή των ομάδων Ολυμπιακού Πειραιώς, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Στην επιστολή ζητείτο όπως οριστεί συνάντηση για συζήτηση θεμάτων που άπτονταν της διοργάνωσης. Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε στοιχεία από την Ελληνικές Αρχές σχετικά με το ιστορικό των οπαδών των πιο πάνω ομάδων.

Από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, φαίνεται ότι υπάρχει ιστορικό σοβαρότατων επεισοδίων, βίας και τραυματισμών μεταξύ των οπαδών των συγκεκριμένων ομάδων, τόσο στις συναντήσεις τους στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με πιο σοβαρό το θάνατο φιλάθλου μιας εκ των πιο πάνω ομάδων.

Για το συγκεκριμένο θέμα, είχαν γίνει δύο συσκέψεις στις 20/11/2016 και 21/12/2016 στις οποίες συμμετείχαν ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων και μέλη της Αστυνομίας καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ) όπου από την αρχή ενημερώθηκε η ΚΟΠΕ για τα στοιχεία που εξασφαλίστηκαν για το ιστορικό, τα σοβαρά επεισόδια και τραυματισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια αγώνων μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων. Επίσης, η θέση της Αστυνομίας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή ότι, για λόγους ασφαλείας, η διοργάνωση δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι, τόσο στις επιστολές του Αρχηγείου Αστυνομίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς επίσης και στις επιστολές του Υπουργείου προς την ΚΟΠΕ που ακολούθησαν, εκφράστηκε η διαφωνία για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και γινόταν επανειλημμένα αναφορά για τα στοιχεία που εξασφαλίστηκαν από τις Ελληνικές Αρχές και τις πληροφορίες που καθημερινά διαβιβάζονταν στην Αστυνομία για τους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η θέση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) στις απαντητικές επιστολές ήταν ότι, η απόφαση για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν ειλημμένη και τελική, μη λαμβάνοντας υπόψη τη διαφωνία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τα σοβαρά θέματα που άπτονται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Αστυνομία ενεργεί πάντοτε με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον και την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας στους πολίτες».

Διαβάστε ακόμη...