"Είμαστε ψηλά παρά τις δυσκολίες"

Από acpaok.gr: Ο προπονητής του τμήματος ποδηλασίας του ΑΣ ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Ηλιάδης, μίλησε αποκλειστικά στο acpaok.gr για το αγώνισμα το οποίο υπηρετεί.
Πηγή: acpaok.gr
"Είμαστε ψηλά παρά τις δυσκολίες"

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πόσα παιδιά υπάρχουν στο τμήμα, τι επιτυχίες και τι κίνητρα έχουν;

Η ομάδα αποτελείται από 50 αθλητές. Η ομάδα είναι 9η σε Πανελλήνιο επίπεδο και 1η στη δυναμική της Βορείου Ελλάδος (Μακεδονία- Θράκη). Στην ομάδα ανήκει ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πίστας του 2005 Ιωάννης Ταμουρίδης, ο οποίος έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο και του Ρίο στο αγώνισμα του δρόμου. Ο Γιάννης έχει κερδίσει σε σύνολο 20 ετών πληθώρα από πανελλήνια μετάλλια σε δρόμο και πίστα και έχει συμμετοχή σε βαλκανικά, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα συγκεντρώνοντας αρκετές διακρίσεις. Η ομάδα έχει επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες, δίνοντας έμφαση στην ακαδημία και τους μικρούς αθλητές με Πανελλήνια μετάλλια από την κατηγορία των μίνι μέχρι και την κατηγορία των ανδρών.

Τα κίνητρα των μικρών αθλητών είναι να κερδίσουν ένα Πανελλήνιο μετάλλιο που πολλές φορές τους βοηθάει στις σπουδές τους δίνοντάς τους μόρια καθώς επίσης η συμμετοχή τους στο εξωτερικό με την Εθνική Ομάδα".

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην ποδηλασία;

"Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές λόγω της φύσης του αθλήματος, αφού κινούμαστε στην ύπαιθρο. Πρώτα από όλα είναι οι καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε (βροχή, κρύο και έντονοι άνεμοι το χειμώνα και η έκθεση στο ήλιο το καλοκαίρι). Έπειτα είναι η συνύπαρξη με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς αλλά παρ'όλα αυτά υπάρχει πάντα κάλυψη των αθλητών από αυτοκίνητο συνοδείας της ομάδας μας για την ασφάλεια τους.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην έλλειψη οικονομικής στήριξης για το άθλημα μας έναντι άλλων πιο δημοφιλών αθλημάτων όπως π.χ. το ποδόσφαιρο. Ο εξοπλισμός των αγωνιστικών ποδηλάτων είναι μεγάλος ειδικά για τους αθλητές σε υψηλό επίπεδο καθώς οι χορηγίες δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας. Υπάρχουν συνεχείς μετακινήσεις για αγώνες σε όλη την Ελλάδα που πολλές φορές επιβαρύνουν τους ίδιους τους αθλητές. Ωστόσο υπάρχουν και οι άνθρωποι που βοηθάνε την ομάδα πέρα από τους προπονητές και αθλητές οι οποίοι είναι οι έφοροι της ομάδας. Ο Παύλος Παπαδόπουλος μαζί με τον νέο βοηθό του, Δημήτρη Ροδακόπουλο οι οποίοι με προσωπική προσπάθεια στηρίζουν την ομάδα".

Πόσα παιδιά υπάρχουν στο τμήμα, τι επιτυχίες έχουν και τι κίνητρα έχουν;

"Η ομάδα αποτελείται από 50 αθλητές. Η ομάδα είναι 9η σε Πανελλήνιο επίπεδο και 1η στη δυναμική της Βορείου Ελλάδος (Μακεδονία- Θράκη). Στην ομάδα ανήκει ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πίστας του 2005 Ιωάννης Ταμουρίδης, ο οποίος έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο και του Ρίο στο αγώνισμα του δρόμου. Ο Γιάννης έχει κερδίσει σε σύνολο 20 ετών πληθώρα από πανελλήνια μετάλλια σε δρόμο και πίστα και έχει συμμετοχή σε βαλκανικά, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα συγκεντρώνοντας αρκετές διακρίσεις.

Η ομάδα έχει επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες, δίνοντας έμφαση στην ακαδημία και τους μικρούς αθλητές με Πανελλήνια μετάλλια από την κατηγορία των μίνι μέχρι και την κατηγορία των ανδρών. Τα κίνητρα των μικρών αθλητών είναι να κερδίσουν ένα Πανελλήνιο μετάλλιο που πολλές φορές τους βοηθάει στις σπουδές τους δίνοντάς τους μόρια καθώς επίσης η συμμετοχή τους στο εξωτερικό με την Εθνική Ομάδα".

Ποια είναι η πιο μεγάλη στιγμή της δικής σου παρουσίας στην ομάδα;

"Πολλές είναι οι στιγμές που έζησα στην ομάδα σαν προπονητής εδώ και 8 χρόνια κατακτώντας πανελλήνια και βορείου Ελλάδος μετάλλια. Αν ξεχώριζα κάποιες θα έλεγα τις στιγμές που είχα την τύχη να συνοδεύσω τον Γιάννη Ταμουρίδη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η δυναμική που έβλεπα από αυτόν τον αθλητή να κατακτά τις φανέλες του Πρωταθλητή Ελλάδος. Επίσης από το πρόσφατο παρελθόν θα έβαζα μέσα στις σημαντικές στιγμές το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Παίδων 2016 δρόμου. Εκεί κερδίσαμε ακολουθώντας σωστή στρατηγική και κατακτήσαμε 1η, 2η, 4η και 5η θέση. Ένα βάθρο ντυμένο στα ασπρόμαυρα σε μια δύσκολη κατηγορία".

Ποια είναι η συνεργασία σας με τον κύριο Μαλούση (δεύτερος προπονητής);

"Τα τελευταία χρόνια έχουμε μοιράσει τις αρμοδιότητες. Ο Στέλιος Μαλούσης προπονεί κυρίως τις μικρές κατηγορίες (μίνι και παμπαίδες) και εγώ ασχολούμαι κυρίως με τους παίδες έφηβους και άνδρες αθλητές. Πολλές είναι όμως οι φορές που βοηθάει ο ένας τον άλλον ή που κάνουμε την προπόνηση μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα των αθλητών".

Διαβάστε ακόμη...