«Επένδυση εκατομμυρίων από Σαββίδη στην Θέρμη»

Από thessports.gr: Για το πάρκο αναψυχής που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης στην Θέρμη, μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Πηγή: thessports.gr
«Επένδυση εκατομμυρίων από Σαββίδη στην Θέρμη»

Αναλυτικά τα όσα είπε για το πιθανό ύψος της επένδυσης και όχι μόνο:

Για το αν γνωρίζει το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη: «Είμαι ενήμερος. Μπορεί ιδιοκτησιακά ο χώρος να ανήκει στον Δήμο Θσσαλονίκης, όμως βρίσκεται στη Θέρμη και για κάθε δραστηριότητα στην περιοχή θα πρέπει να είναι ενήμερος ο Δήμος Θέρμης».

Για το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη: «Το πλάνο είναι να επενδυθούν χρήματα και να αρχίσουν να λειτουργούν τα Λουτρά, πράγμα το οποίο έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα. Είναι ένας πλουτοπαραγωγικός πόρος μη εκμεταλλεύσιμος εδώ και 11 χρόνια. Πρώτα απ' όλα θα λειτουργήσουν τα Λουτρά, θα κατασκευαστούν ξενοδοχεία, θα γίνουν γήπεδα, υποδομές, παιδικές χαρές και χώρος διαδρομών που θα χρησιμοποιηθούν όλα από τους πολίτες».

Για το ύψος της επένδυσης: «Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα. Στο πλάνο που είδα δεν υπήρχε προϋπολογισμός, όμως, όπως τα υπολογίζω πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ. Πιθανόν και 12 εκατομμύρια».

Για το πότε θα γίνουν τα έργα: «Θα πρέπει κατ' αρχάς να συμφωνήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνοντας τον χώρο. Δεν ξέρω με ποιους όρους, αλλά κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να απαιτήσει μισθώματα. Απλώς να βάλει προδιαγραφές και σφικτό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της επένδυσης. Γιατί αυτό θα σημαίνει οικονομική δραστηριότητα, θέσεις δουλειάς και πολλά άλλα».

Διαβάστε ακόμη...