"Εύκολο γκολ και αστείο πέναλτι"

Από paokrevolution.net: Ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε για την χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού αλλά δεν απέφυγε να συγκρίνει τον Κλάους με τον Ανσαριφάρντ
Πηγή: paokrevolution.net
"Εύκολο γκολ και αστείο πέναλτι"

Για τη χθεσινή αναμέτρηση: «Το τερέν ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Πολύ γρήγορα πήραμε τους ρόλους μας μέσα στο γήπεδο. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά αλλά πληρώσαμε, όπως πολλές φορές, την αδράνεια στο πρώτο γκολ. Ένα εύκολο γκολ και ένα ανόητο πέναλτι και έτσι μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για την χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα δύσκολο γήπεδο δεν θα μπορούσε καμία ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ήταν σοβαρός σε όλη τη διάρκεια με εξαίρεση την καλή φάση που είχαμε σε ένα στημένο δεν απειλήθηκε ξανά αλλά ούτε ο ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη ευκαιρία. Μας αδικεί το σκορ και όταν ένα παιχνίδι μέχρι το 77΄ είναι στο 0-0, εάν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα μιλούσαμε για ένα ισόπαλο παιχνίδι και θα μιλούσαμε διαφορετικά για τη ρεβάνς».

Για το εάν είναι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί: «Σαφώς, και πριν από το παιχνίδι ήταν ο ΠΑΟΚ και μετά από αυτό αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ήταν αστείο το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το 1-0 και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες αλλά το δεύτερο γκολ μας έκοψε τα πόδια μας. Έχουμε σημαντικότερα παιχνίδια στη συνέχεια αλλά όταν έρθει η στιγμή θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι».

Για το εάν είναι το κύπελλο προτεραιότητα: «Από την αρχή έχουμε δώσει βαρύτητα στο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό, βρισκόμαστε και χαμηλά, κάτι που μας στενοχωρεί αφού λόγω της ποιότητας μας θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Όταν κληρωθήκαμε με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο είπαμε ότι θα το χαρούμε και θα παίξουμε αλλά σε ένα τέτοιο γήπεδο πιστεύω ότι καμία ομάδα δε το ευχαριστήθηκε. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το μυαλό μας είναι στη δύσκολη αναμέτρηση στην Τρίπολη».

Για τη μεταγραφή του Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό και για το εάν είναι ο καλύτερος επιθετικός: «Όχι δε μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος. Είναι καλός και ο τρόπος παιχνιδιού του Πανιωνίου τον βοήθησε να εξελιχθεί και να κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του. Σαν επιθετικός υπερτερεί, έχει και την ταχύτητα μπορεί να παίξει και με το σώμα αλλά και να κρατήσει τη μπάλα. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Η μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα είναι κάτι που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το ποιον θεωρεί καλύτερο επιθετικό: «Υπάρχουν πολλοί καλοί επιθετικοί αλλά εξαρτάται από τη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Και τον Αθανασιάδη που τον έχω αντιμετωπίσει και σε εμένα αλλά και στις ομάδες έχει δημιουργήσει δυσκολίες. Βέβαια, δεν είναι φορμαρισμένος αυτή τη στιγμή. Μια ομάδα κοιτάει πάντα να έχει το καλύτερο δυνατό ρόστερ και ο ΠΑΟΚ κοιτάει σε κάθε παιχνίδι την νίκη και αυτή πολλές φορές έρχεται από τον επιθετικό. Σαφώς ο Αθανασιάδης δεν είναι σε κακή κατάσταση αλλά σαν επαγγελματίας έχει παιχνίδια και είναι έμπειρος και πιστεύω να τον βοηθήσει το χθεσινό παιχνίδι και να ανέβει η ψυχολογία του. Θα διάλεγα Αθανασιάδη γιατί έχει δείξει ότι δεν στηρίζεται τόσο στο ομαδικό παιχνίδι. Έχει βάλει γκολ καθαρά δικά του. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορεί το γκολ να είναι δικό του ενώ ο Ανσαριφάρντ έχει βάλει γκολ μέσα από ομαδική προσπάθεια. Υπομονή και να μην ξεχνάμε όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις και νομίζω ότι και για τον ίδιο θα είναι ένα μεγάλο τεστ για να αποδείξει ότι «άξιζε» αυτά που έκανε τόσο καιρό».

Διαβάστε ακόμη...