Πήρε αυτό που ήθελε… και το χρειαζόταν απόλυτα

Από metrosport.gr:Ο Δημήτρης Μπούζας γράφει για τη σπουδαιότητα του πολύ σημαντικού βήματος πρόκρισης που έκανε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού
Πηγή: metrosport.gr
Πήρε αυτό που ήθελε… και το χρειαζόταν απόλυτα

INFO: Μετά το «σοκ» της Κυριακής, η νίκη στο Αγρίνιο σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που έδειχνε ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε επικίνδυνη περιπέτεια, έρχεται για να δώσει μια σχετική ανάσα και την ευκαιρία σε κάποιους να συνέλθουν πριν καταντήσει η ομάδα μια... «παγωμένη αλατιέρα»

Σίγουρα σε έναν αγωνιστικό χώρο, όπως ο χθεσινός και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να παιχθεί ποιοτικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε και όχι μόνο, ασφαλώς και εννοούμε όλα όσα έχουν σχέση με την εικόνα μιας απόλυτα συγκροτημένης και συντονισμένης απόδοσης. Επομένως, το να αναζητήσει κανείς στη «μάχη» του Αγρινίου ιδιαίτερες στιγμές και διαστήματα ελκυστικού ποδοσφαίρου κρίνεται από απρόσφορο ως μάταιο.

Ενας ρεαλιστικός προσανατολισμός κριτικής και ανάλυσης του συγκεκριμένου αγώνα μάλλον επιβάλλει περιορισμούς σε συγκρίσεις που αφορούν άλλα «στοιχεία». Όπως επί παραδείγματι, την έξυπνη διαχείριση του επικίνδυνου αγωνιστικού χώρου και την επίσης συνετή τακτική που θα μπορούσε να σε οδηγήσει μέσα από αυτό το ναρκοθετημένο τερέν στο στόχο σου. Σε αυτού του είδους την εκτίμηση των ιδιαιτεροτήτων (ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος και αντι-ποδοσφαιρκές καιρικές συνθήκες) πρωταγωνιστικό ρόλο ασφαλώς παίζουν η προσωπικότητα και οι εμπειρίες των παικτών.

Κερδισμένες προσωπικές μάχες ασφαλώς και θα γείρουν την πλάστιγγα προς την πλευρά των νικητών. Θα έχουν δηλαδή τη μεγαλύτερη «συμμετοχή» στη διαμόρφωση του θετικού αποτελέσματος. Ο ΠΑΟΚ χθες και μετά το σοκ που υπέστη την Κυριακή, ασφαλώς και δεν ήταν η εντυπωσιακή (αλλά και αναποτελεσματική) ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με κάποιες διορθωτικές κινήσεις του κόουτς (μικρό rotation και επιστροφή του Σάκχοφ) στη σύνθεση του επιδίωξε ολοφάνερα ένα και μοναδικό στόχο: Να αποφύγει την ήττα. Κάτι βέβαια που το κατάφερε και στην πορεία μάλιστα του παιχνιδιού πέτυχε να σπάσει και να «τρυπήσει» την άμυνα των αντιπάλων (Κίτσιου-Αθανασιάδης) παίρνοντας μια νίκη που σιγουρεύει την συμμετοχή του στην επόμενη φάση. Το πέρασμα που ήρθε ασφαλώς ύστερα από ένα στραπάτσο και συνοδεύεται από πολλές επιφυλάξεις και μεγάλες δυσαρέσκειες οι οποίες αφορούν την πώληση Ροντρίγκες και την καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση, ίσως να βοηθήσει στο να διευκολυνθούν κάποιοι και να συνειδητοποιήσουν ποια ομάδα εκπροσωπούν.

Στο χθεσινό παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε και να χαρακτηρίσουμε «ιστορικές» στιγμές την επιστροφή του διωγμένου Εργκους Κάτσε και το ξεμάτιασμα (ευχόμαστε και τη λύτρωση) του Κλάους Αθανασιάδη με το να στέλνει τη μπάλα επιτέλους στα δίχτυα. Κορυφαίος παίκτης ο Μυστακίδης. Η διαιτησία χωρίς λάθη. Όχι όμως και ο σχολιασμός από το συνδρομητικό. Κάποια πράγματα θα πρέπει επιτέλους να τα αντιμετωπίσουν με την ανάλογη σοβαρότητα και αυστηρότητα οι διοικούντες του ΠΑΟΚ αποτρέποντας πλέον γνωστούς αντι-ΠΑΟΚτσήδες να τοποθετούνται με τέτοια εμπάθεια απέναντι στον Σύλλογο.

Υ.Γ. Οι χθεσινές ειδήσεις ανέφεραν ότι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οι εκπρόσωποι της αθηναϊκής ενημέρωσης. Ο ένας εξ αυτών και επιστήθιος φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη υπήρξε και είναι ο πλέον απαράδεκτος υβριστής και συκοφάντης του Ιβάν Σαββίδη. Με σειρά κατάπτυστων δημοσιευμάτων τα δυο τελευταία χρόνια επιχειρούσε μετά πάθους να πλήξει τον μεγαλομέτοχο του Δικέφαλου και να τον αποδομήσει επιχειρηματικά εξυπηρετώντας σίγουρα... άνωθεν, ή άλλων... εντολές.

Διαβάστε ακόμη...