«Δεν είμαι απατεώνας, ήθελα να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Από gazzetta.gr: Ο Αλιεού Ντάρμπο, ο οποίος κατηγορείται για ψεύτικα mail και videos φτάνοντας μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το τι πραγματικά συνέβη πριν από δύο χρόνια!
Πηγή: gazzetta.gr
«Δεν είμαι απατεώνας, ήθελα να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Τι λέει για τον Ζήση Βρύζα και η εμπλοκή του πρώην τεχνικού του Παναιτωλικού Λιονέλ Πόντες.

Μία καριέρα στημένη σε χαλκευμένα στοιχεία, ψεύτικα email και «πειραγμένα» videos ή θύμα μιας πλεκτάνης άνευ προηγουμένου;

O 24χρονος μεσοεπιθετικός από την Σουηδία με καταγωγή από την Γκάμπια, Αλιεού Ντάρμπο είναι πρωταγωνιστής σε μία από τις πιο απίθανες ποδοσφαιρικές ιστορίες όλως των εποχών.

Ένα απίστευτο και συνάμα τρελό σκάνδαλο που τον θέλει να εξαπατά ομάδες προκειμένου να υπογράφει επαγγελματικά συμβόλαια σε δημοφιλείς συλλόγους.

Η Sportbladet δημοσιοποίησε το στόρι του κοσμογυρισμένου Ντάρμπο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα του να υπογράψει το 2014 στον ΠΑΟΚ παραθέτοντας -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η σουηδική εφημερίδα- πλαστά στοιχεία!

Ο Ντάρμπο μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr προσπαθώντας να «καθαρίσει» το όνομα του από τις πρωτοφανείς καταγγελίες παραθέτοντας την δική του εκδοχή σε όλα τα τραγελαφικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκίνησε από τμήματα υποδομής της Έργκριτε και στα 17 του μεταπήδησε στην Λε Μαν.

Ο Ντάρμπο δεν έμελλε να στεριώσει σε καμία ομάδα. Αφού δοκιμάστηκε το 2012 από την Σάντερλαντ και τη Νιούκαστλ κατέληξε τον επόμενο χρόνο στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Νωρίτερα, μερίδα του βρετανικού Τύπου ανέφερε πως είχε συμφωνήσει με την Γουίγκαν, όμως η αγγλική ομάδα εξέφρασε την απορία της για αυτά τα δημοσιεύματα. Στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ υπέγραψε διετές συμβόλαιο, όμως αποδεσμεύθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξη του.

Μάλιστα, δεν πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του, μολονότι είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του σε ματς για το Europa League.

Τον Ιανουάριο του 2014 έπαιξε ένα παιχνίδι με την φινλανδική Ίντερ Τούρκου, ενώ στις 12 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς υπέγραψε στην Κροτόνε. Μία εβδομάδα αργότερα αποδεσμεύθηκε από τον ιταλικό σύλλογο. Αυτό συνέβη διότι αποκαλύφθηκε πως η εμπλοκή της Μπάγερν να τον αποκτήσει σε περίπτωση που διέπρεπε στην ιταλική ομάδα, πολύ απλά ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Μάλιστα όπως τονίζεται, η Μπάγερν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη! Λίγες μέρες αργότερα παρουσιάστηκε στην σουηδική Λαντσκρόνα αλλά δεν έπαιξε ποτέ για να καταλήξει μέσω Μπορούσια Ντόρτμουντ στον ΠΑΟΚ.

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Sportbladet εκτυλίχθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα, αφού ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας ανακάλυψε πως το υποτιθέμενο mail που είχε στείλει η Μπορούσια Ντόρτμουντ στον «Δικέφαλο του Βορρά» για τον Ντάρμπο ήταν πλαστό. Παράλληλα, ο Σουηδοαφρικανός αρνήθηκε να δοκιμαστεί από τον Άγγελο Αναστασιάδη και ως εκ τούτου η μεταγραφή -για καλή τύχη του ΠΑΟΚ- δεν έγινε ποτέ!

H Expressen είχε γράψει πως συμφώνησε με την Β΄ ομάδα της Λεβάντε, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Ισπανία, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 παρότι ανακοινώθηκε από τη νορβηγική Νίμπεργκσουντ εντούτοις λίγες μέρες αργότερα η συμφωνία ματαιώθηκε.

Τον επόμενο μήνα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την μαλτέζικη Μόστα, όπου αγωνίστηκε σε λίγα παιχνίδια για να μετακομίσει εν συνεχεία στην Οράν από την Αλγερία.

Ο πρώην τεχνικός του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες τον πήρε μαζί του στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην Ιτιχάντ Αλεξάντρια, αλλά ούτε και εκεί έμελλε να μακροημερεύσει.

Τελευταία ομάδα του ήταν η Νάξαρ Λάιονς, που μετέχει στη Β΄ κατηγορία της Μάλτας, η οποία τον άφησε ελεύθερο πριν μερικούς μήνες! Μέσα σε όλα, βρέθηκε και στην αποστολή της Εθνικής Γκάμπια δίχως να χρησιμοποιηθεί!

«Όλα είναι ψέματα! Ένας τύπος, ο οποίος ονομάζεται και είναι ατζέντης Κέβιν Μπόνι με έστειλε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πλήρωσα τον συνεργάτη του για την μεταγραφή, όμως ο Κέβιν δεν πήρε την προμήθεια του και θύμωσε μαζί μου και έτσι προσπαθεί μέσα από διάφορες ιστοσελίδες και media να με καταστρέψει.

Προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να βλάψει το όνομα μου, δωροδοκώντας ανθρώπους προκειμένου να δημοσιοποιήσουν την ιστορία του. Αυτός κρύβεται πίσω από όλα αυτά» τονίζει αρχικά στο gazzetta.gr o Ντάρμπο.

Ενδιαφέρον έχει το ελληνικό κομμάτι της εξωφρενικής ιστορίας του 24χρονου εξτρέμ. Ο σουηδικός Τύπος αναφέρει πως το 2014 ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει στον ΠΑΟΚ, μέχρι που ο Ζήσης Βρύζας ανακάλυψε πως όλα ήταν μία καλοστημένη απάτη!

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για μένα αλλά η μεταγραφή μου δεν προχώρησε γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε να με δει αγωνιζόμενο, αλλά ο μάνατζερ μου αρνήθηκε. Ήθελα πολύ να έρθω στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό συνέβη», είναι η εκδοχή που δίνει ο Ντάρμπο στο gazzetta.gr.

Η απορία εύλογη ωστόσο. Γιατί δεν ήθελε να δοκιμαστεί;

«Είναι λογικό να θέλει να με δοκιμάσει ο ΠΑΟΚ είναι κάτι που συνηθίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Ο μάνατζερ μου αρνήθηκε να παίξω σε φιλικό. Ίσως φοβήθηκε πως αν δεν πάω καλά στο παιχνίδι θα χαλάσει η συμφωνία και δεν θα πάρει τα λεφτά. Δεν ξέρω, αλλά αυτό μπορώ να σκεφτώ».

Ο πρώην παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διαψεύδει πως έγινε φασαρία στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει.

«Ο Βρύζας δεν με έδιωξε από το ξενοδοχείο. Επίσης διαβάζω ότι έχω ψεύτικα video στο Youtube. Δεν ισχύει αυτό. Εγώ είμαι στα video, είναι αυθεντικάΛένε δεν έπαιξα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Λε Μαν ή στην Εθνική Γκάμπια U17, αλλά μπορείτε να το τσεκάρετε αυτό στο Youtube. Προσπαθούν να με καταστρέψουν.

Είναι πολύ θλιβερό και με πονάει πολύ αυτή η ιστορία γιατί έχω παίξει σε πολλούς γνωστούς συλλόγους και έχω δείξει την αξία μου. Είναι επώδυνο για μένα».

Ο Ντάρμπο επαναλαμβάνει πως θέλουν να τον καταστρέψουν οι πρώην μάνατζερ του και υποστηρίζει πως έχει θέση σε μία ευρωπαϊκή ομάδα.

«Ο στόχος μου είναι να παίξω στην Ευρώπη σε μία μεγάλη ομάδα γιατί έχω το ταλέντο και τις ικανότητες για να το κάνω. Είναι όμως πολύ επώδυνο αυτό που συμβαίνει και δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσει γιατί όπως είπα και πριν θέλουν να με εξαφανίσουν από το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ψεύτικο video για να προβάλω τον εαυτό μου, ούτε έστειλα ψεύτικα mail στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου. Εάν πληκτρολογήσετε Alieu Darbo θα με δείτε. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά δεν ευσταθούν. Αν είναι δυνατόν...».

Δείτε ένα από τα επίμαχα video όπου ο Αλιεού Ντάρμπο δείχνει το ταλέντο του...

Διαβάστε ακόμη...