Ο «ΓΑΥΡΟΣ» εκπροσώπησε την Ελλάδα στα βραβεία της FIFA!

Από sdna.gr: Η είδηση είναι 100% αληθινή: Ο δημοσιογράφος που ψήφισε για λογαριασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου στα βραβεία της FIFA (μαζί με Σκίμπε, Τοροσίδη) ήταν ο διευθυντής του «Γαύρου»! Δείτε τις αποδείξεις!
Πηγή: sdna.gr
Ο «ΓΑΥΡΟΣ» εκπροσώπησε την Ελλάδα στα βραβεία της FIFA!

Μια επιλογή που θα συζητηθεί έκανε η FIFA - προφανως με τη συνδρομή της προηγουμενης διοίκησης της ΕΠΟ - σχετικά με τα πρόσωπα που ψήφισαν για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 2016, που ως γνωστόν αναδείχτηκε τελικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από κάθε χώρα-μέλος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, ψήφιζαν ο προπονητής και ο αρχηγός της εκάστοτε Εθνικής ομάδας, καθώς και ένας δημοσιογράφος.

Έτσι από την Ελλάδα ψήφισαν Μίκαελ Σκίμπε και Βασίλης Τοροσίδης.

Μια ματιά στις λίστες που ανακοινώθηκαν επισήμως (και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της FIFA) προκάλεσε σούσουρο στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η επιλογή της FIFA από την Ελλάδα ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Κώτσης!

Αν δεν σας λέει κάτι το όνομά του, πρόκειται για δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» (λέγεται ότι είναι ο διευθυντής καθώς στην ταυτότητα προτιμούν να παραμείνει κρυφός ο ρολος των επικεφαλής) η οποία ειρήσθω εν παρόδω ανακοίνωσε πανηγυρικά την συγχώνευσή της με το κουτσομπολίστικο έντυπο «FREDDO». Εδώ όμως, δεν απασχολεί η εξέλιξη των δύο εφημερίδων αλλά τα κριτήρια επιλογής της FIFA.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και προκύπτουν αβίαστα:

Ποιος υπέδειξε στην FIFA τον Νίκο Κώτση; Πώς επελέγη εκείνος ανάμεσα στους εκατοντάδες αθλητικούς συντάκτες της χώρας μας; Ποια ακριβώς ήταν τα κριτήρια; Ήταν μήπως η εμπειρία στο διεθνές ρεπορτάζ; Ήταν το υψηλό κύρος; Η παρουσία σε ένα έντυπο διεθνώς αναγνωρισμένο;

Τον υπέδειξε άραγε η ΕΠΟ (η προηγούμενη διοίκηση, γιατί η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή δηλώνει άγνοια...); Τον υπέδειξε κάποιος Έλληνας παράγοντας που συνδέεται με κάποιο τρόπο με τη FIFA; Ο ΠΣΑΤ πάντως δεν τον υπέδειξε...

Προφανώς τα κριτήριά της δεν θα έχουν να κάνουν με το αν το έντυπο είναι οπαδικό, αν πουλάει 1500 φύλλα και αν συγχωνεύεται με την «FREDDO». Τα κριτήρια πρέπει να είναι κάποια άλλα, που δεν τα γνωρίζουμε...

Ασφαλώς, μια ψήφος μοιάζει και είναι εντελώς ακίνδυνη (και ασήμαντη) και ουδέν μεμπτόν υπάρχει για τον δημοσιογράφο. Το ζήτημα αφορά το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ίσως τελικά να τον επέλεξε από μόνη της η FIFA κάνοντας μια μεγάλη υπέρβαση: Να αναγνωρίσει την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» ως το μεγαλύτερο αθλητικό Μέσο αυτής της χώρας! Ποιος ξέρει: Εδώ υπό την ανοχή της χτίστηκαν παράγκες και ουρανοξύστες με εγκληματικές οργανώσεις, στο ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα σπουδαίο event θα κολλήσει; Κι αν δεν υπήρχε και το SDNA θα είχε παραμείνει άγνωστο, αν και το θέμα συζητείται σε ολόκληρη τη δημοσιογραφική κοινωνία εδώ και 24ωρα...

Όπως και να έχει, για τον «ΓΑΥΡΟ-FREDDO», αποτελεί μια σπουδαία αναγνώριση... Για τη FIFA τώρα ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιλέγει σκληροπυρηνικό έντυπο από την χώρα μας για να εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε γκαλά παγκοσμίου επιπέδου...

Θα πρέπει να αναφέρουμε, τέλος, ότι στη δημοσιότητα δόθηκε και η λίστα με το τι ψήφισε ο καθένας. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ψηφοφορία και στη σελίδα 12 θα βρείτε την ελληνική εκπροσώπηση.

Ο Νίκος Κώτσης, λοιπόν, ψήφισε για κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν και ο νικητής. Ως δεύτερο καλύτερο ψήφισε τον Γκριεζμάν, ενώ την τρίτη θέση την χάρισε στον Μέσι.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα δημοσιογράφων που εκπροσώπησαν άλλα κράτη και τα κριτήρια επιλογής που χρησιμοποίησαν για παράδειγμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σκωτία.

ΑΓΓΛΙΑ: Εκπροσωπήθηκε στην ψηφοφορία από τον Μπεν Ράμσμπι της Daily Telegraph, έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριικούς ρεπόρτερ της μεγάλης βρετανικής εφημερίδας.

ΓΑΛΛΙΑ: Εκπροσωπήθηκε από τον πολύπειρο αθλητικό ρεπόρτερ Ζαν Ρεσεγκί που εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC μέσα από τη συχνότητα του οποίου έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς κάποιες από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

ΙΤΑΛΙΑ: Εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Φάμπιο Λικάρι από τη «βαριά» Gazzetta dello Sport.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Εκπροσωπήθηκε από τον πασίγνωστο αθλητικό συντάκτη της El Pais, Ντιέγο Τόρες.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εκπροσωπήθηκε από τον πολύπειρο διευθυντή της μεγάλης εφημερίδας A Bola, Βίτορ Σέρπα.

ΣΚΩΤΙΑ: Εκπροσωπήθηκε από τον Ντάνκαν Κάστλς, εκ των βασικών ποδοσφαιρικών ρεπόρτερ των Sunday Times και του Sports Illustrated.

Όλα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν φυσικά το αδιάβλητο της διαδικασίας αλλά αποτελούν τρανή επιβεβαίωση για τον τρόπο με τον οποίο διοικούνταν μέχρι πρόσφατα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπό τη σκέπη της μητέρας FIFA. Κι εις ανώτερα σε όλους!

Διαβάστε ακόμη...