Καταθέτει τα χαρτιά για την… αναβολή!

Από sentragoal.gr: Ο Θάντεους ΜακΦάντεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη την πιο κρύα περίοδο των τελευταίων ετών για να ζεστάνει τις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων που βλέπουν στο πρόσωπό του τον νέο ηγέτη της ομάδας.
Πηγή: sentragoal.gr
Καταθέτει τα χαρτιά για την… αναβολή!

Ο Θαντ ΜακΦάντεν, που τρέλανε κόσμο με τους 31 πόντους που πέτυχε στο προχθεσινό ματς με την Νεπτούνας, είναι γεννημένος στις 29 Μαΐου του 1989 στο Φλιντ του Μίσιγκαν.

Μια πόλη 100.000 κατοίκων που συγκαταλέγεται σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στις φτωχότερες των ΗΠΑ καθώς μεγάλο ποσοστό πολιτών είναι άνεργοι, το 56% του πληθυσμού είναι μαύροι, ενώ το 17% των κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόσφατα το Φλιντ βρέθηκε στο επίκεντρο με αφορμή κρούσματα δηλητηρίασης πολιτών από μόλυβδο εξαιτίας ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού. Ο Θαντ με τη βοήθεια και τη στήριξη της μητέρας του Λίζας (αποτελεί μέχρι σήμερα τον φύλακα άγγελό του) κατάφερε να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Τελείωσε το Flint Southwestern Academy (Michigan), πήγε κολέγιο αρχικά στο St. Clair Country στο οποίο έμεινε δύο χρόνια για να αποφοιτήσει το 2009 από το Fairmont State, ένα άσημο κολέγιο στη β' κατηγορία του NCAA με το οποίο την τελευταία σεζόν είχε 25.4 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά αγώνα με 79% στις βολές και 37% στα τρίποντα και 45.5% στα δίποντα. Από τα κολεγιακά χρόνια είχε χτίσει τη φήμη ενός ταλαντούχου σκόρερ, ωστόσο οι προβλέψεις σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας επαγγελματικής καριέρας ήταν εις βάρος του εξαιτίας του σωματότυπού του. Λίγοι ήταν αυτοί που ενθάρρυναν τον κοντούλη και αδύνατο Θαντ να συνεχίσει την προσπάθεια.

Φυσικά δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ όμως ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς του και ξεκίνησε από το μηδέν, έχοντας για παράδειγμα δυο συμπατριώτες του από το Φλιντ, τον Ουίλιαμ Χάτσερ (επίσης πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ) και τον Τζουχουάν Κούλεϊ, απόφοιτο του Ιντιάνα Τεκ που έπαιξε για 6 χρόνια επαγγελματικά στη Ρουμανία. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από την Α2 της Τσεχίας (Ούστι), την ανέβασε κατηγορία πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και την επόμενη χρόνια, όντας στη μεγάλη κατηγορία, αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος.

Ακολούθως επιλέχθηκε από τον Κώστα Φλεβαράκη στην Μπράουνσβαϊγκ όπου έμεινε για λίγο καθώς ο Ελληνας τεχνικός έκρινε πως η ομάδα του είχε ανάγκη περισσότερο από έναν οργανωτή και λιγότερο από εκτελεστή. Το 2013 προσγειώθηκε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ με τον οποίον κατέκτησε το πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας με την οποία επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε MVP της σεζόν. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2015 πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση μέσα στο Κόσοβο στο παιχνίδι Πρίστινα - ΑΕΚ Λάρνακας πετυχαίνοντας 28 πόντους (7/11 τρίποντα), σε μια καυτή, αφιλόξενη έδρα, οδηγώντας έτσι την ομάδα του σε νίκη (83-70) και μεγάλη πρόκριση στο FIBA Europe Cup. «Θέλει να παίζει σε ομάδες που διεκδικούν στόχους. Θα μπορούσε φέτος να μείνει στη Νανσί και απλά να εισπράττει το συμβόλαιό του. Ηρθε στον ΠΑΟΚ με λιγότερα χρήματα γιατί είχε κίνητρο» λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός του. «Κρίμα που δεν με έβγαλε νωρίτερα ο δρόμος μου εδώ» έλεγε ο Θαντ μετά την τρομερή του εμφάνιση (31π.) απέναντι στη Νεπτούνας. Το ίδιο θα σκέφτονται και στον ΠΑΟΚ, καθώς φλέρταραν με την απόκτησή του και το καλοκαίρι, όμως τελικά έκαναν πίσω, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...