Ρεκόρ για Κλάους στο κύπελλο

Απο paok24.com : Ο Στέφανος Αθανασιάδης βρήκε επιτέλους δίχτυα από το σημείο του πέναλτι και έγραψε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, με τον Έλληνα επιθετικό να φτάνει τα 16 γκολ στο θεσμό του κυπέλλου.
Πηγή: paok24.com
Ρεκόρ για Κλάους στο κύπελλο

Μπορεί η χρονιά να είναι η χειρότερη για τον Στέφανο Αθανασιάδη στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και ακόμα δεν έχει σκοράρει στις πρώτες 14 αγωνιστικές, στο κύπελλο όμως με το γκολ του μέσα στο Αγρίνιο έφτασε στα 16 γκολ στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, τα 15 με το Δικέφαλο και ένα με τον Πανσερραϊκό, όταν οι Σερραίοι είχαν αποκλείσει με 3-1 τον Ολυμπιακό.

Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας, για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά ένα γκολ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα στον αγώνα που ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 2-0. Την επόμενη χρονιά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε και πάλι ένα γκολ στον νοκ-άουτ αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, όπου και πάλι ο Δικέφαλος κέρδισε και μάλιστα με 2-0.

Την επόμενη χρονιά ο Κλαους δεν έμεινε στο ένα γκολ, αλλά σκόραρε 5 τέρματα, τα τρία από τα οποία κόντρα στην Καλλιθέα στη ρεβάνς που ο Δικέφαλος επικράτησε με 6-0, ένα με τον Λεβαδειακό στη νίκη με 2-0 στην Τούμπα και ένα στον ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1, αλλά αποκλείστηκε στη ρεβάνς της Τρίπολης.

Τη σεζόν 2013-14, όπου ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου, ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε και πάλι 5 γκολ. Ξεκίνησε με 0-1 κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, το επόμενο πάλι με τον "γηραιό" στο 5-1 της Τούμπας, ενώ συνέχισε με ένα γκολ στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και δύο κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα γκολ του μάλιστα έδωσαν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ για τον τελικό στο ΟΑΚΑ που τελικά στερήθηκε λόγω τιμωρίας.

Την επόμενη σεζόν ο Κλάους άνοιξε τον δρόμο στην πρόκριση κόντρα στην Καλλονή μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Μυτιλήνη, ενώ φέτος ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σκόραρε και μέσα στην Ελευσίνα στην εύκολη νίκη με 0-7, αλλά και σήμερα στο Αγρίνιο για το τελικό 0-2 από το σημείο του πέναλτι.

Πλέον ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...