Η αλήθεια για Γκάρι και ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να φτάσει την προσφορά του προς τον Ροντρίγκες στα χρήματα που του έδωσε η Γαλατά. Άλλο είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, όχι αυτό! 
Πηγή: sdna.gr
Η αλήθεια για Γκάρι και ΠΑΟΚ

Η δημοσιοποίηση του συμβολαίου που υπέγραψε ο Γκάρι Ροντρίγκες με την Γαλατά, έρχεται να δικαιολογήσει τον λόγο που ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε κυριολεκτικά σαν... τρελός για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Το σύνολο της μετακίνησης του από τον ΠΑΟΚ στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, αγγίζει τα 11.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα ποσοστά της εφορίας.

Η Γαλατά κατέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό των 4.300.000 ευρώ (5.000.000 ήταν η ρήτρα), ενώ η αποζημίωση του παίκτη και των εκπροσώπων του φτάνει τα 6.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους που θα εισπράττει ο ποδοσφαιριστής. Στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι ο παίκτης, θα πριμοδοτείτε με ποσό 4.000 ευρώ για κάθε βαθμό που θα κερδίζει η ομάδα του και άλλες παροχές.

Το συμβόλαιο που δημοσίευσαν τα Τούρκικα ΜΜΕ, δεν αποτελεί προϊόν πληροφορίας. Η Γαλατά (λόγω των περιορισμών που έχει από την UEFA ), είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και να δημοσιοποιεί κάθε της κίνηση, είτε αφορά πώληση, είτε αγορά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσε στην δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες της απόκτησης του Ροντρίγκες από τον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να προκύψει το συμπέρασμα ότι, λογικά έκανε σαν... τρελός ο παίκτης για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ζωής που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να του προσφέρει ο ΠΑΟΚ. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πρόκειται για τρελά λεφτά, που προσωπικά θεωρώ ότι δεν δικαιολογούνται. Μακάρι η καριέρα του νεαρού να έχει ανοδική πορεία και να αποδειχθεί ότι δικαίως η Γαλατά δαπάνησε μια –κυριολεκτικά- περιουσία για να τον αποκτήσει. Ο ΠΑΟΚ στο κάτω – κάτω της γραφής, κερδισμένος θα είναι από μια τέτοια εξέλιξη, με δεδομένο ότι διατήρησε δικαιώματα από μια πιθανή μεταπώληση του παίκτη.

Είναι άδικο λοιπόν να υποστηρίζουν ορισμένοι ότι ελαφρά την καρδία ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Ροντρίγκες. Δεν είχε άλλη επιλογή. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας ότι υπήρξε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του από την ΠΑΕ πριν ληφθεί η απόφαση πώλησης του. Ο παίκτης συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη που τον ενημέρωσε ότι ο ΠΑΟΚ προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο με βελτιωμένους οικονομικούς όρους.

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα μπορούσε –και δεν θα έπρεπε κατά την άποψη μου- να φτάσει ο ΠΑΟΚ τα οικονομικά δεδομένα της προσφοράς που έκανε στον παίκτη η Γαλατά. Δεν δικαιολογούνται αυτά τα χρήματα. Ο Ροντρίγκες ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ για την διάθεση προσφοράς νέου συμβολαίου, ζητώντας του παράλληλα να μην σταθεί εμπόδιο στην προοπτική να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η ζωή χαμογέλασε στον Γκάρι! Το συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Τούρκοι, αποτελεί συμβόλαιο ζωής. Η πώληση του αποτελεί μια απόλυτα επιτυχημένη εμπορική πράξη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο σήμερα και οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε και πριν εκφράσουμε άποψη να γνωρίζουμε ποια είναι τα δεδομένα της αγοράς. Είτε μας αρέσει , είτε όχι.

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η πώληση του Ροντρίγκες. Το πρόβλημα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε τα αντανακλαστικά να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του παίκτη, έχοντας μάλιστα τα χρήματα της πώλησης του παίκτη στο ταμείο του. Αυτό είναι το ζήτημα. Με ένα οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ που έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες αγώνες και έχει τσεκάρει αμέτρητους παίκτες σε όλο τον κόσμο, ο ΠΑΟΚ όφειλε να φέρει άμεσα στην Τούμπα αντικαταστάτη του Ροντρίγκες.

Όπως επίσης όφειλε να έχει ήδη προχωρήσει στην κάλυψη των κενών που έχουν εντοπιστεί από τον Οκτώβριο. Εδώ εντοπίζω εγώ προσωπικά το πρόβλημα και δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια ομάδα που διαθέτει χρήματα για να ενισχυθεί, λειτουργεί με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Γι αυτό και θα περιμένω τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στη συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι τέτοιες που θα δικαιώσουν τους υπευθύνους της ΠΑΕ και όχι όσους υποστηρίζουμε ότι υπήρξε λάθος προγραμματισμός και αργά αντανακλαστικά.

Διαβάστε ακόμη...