Σκάκι: Το πνευματικό άθλημα του ΑΣ ΠΑΟΚ

Από acpaok.gr: Ο προπονητής του νεοσύστατου τμήματος Σκάκι του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Αστέρης Κόμσουλας, μιλάει στ acpaok.gr για το σκάκι, το κατ' εξοχήν πνευματικό άθλημα, το τμήμα, καθώς και για το Τουρνουά «Ιωάννης Σαββίδης».
Πηγή: acpaok.gr
Σκάκι: Το πνευματικό άθλημα του ΑΣ ΠΑΟΚ

Πώς κρίνετε την πορεία του νεοσύστατου τμήματος σκάκι στο σύντομο διάστημα που λειτουργεί;
Η πορεία του τμήματος είναι πολύ καλή, αν συνυπολογίσουμε το ότι δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Ελλάδα. Η πιο σημαντική στιγμή για το τμήμα μέχρι τώρα ήταν, όταν το 2014 κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες στο θεσμό του Κυπέλλου Θεσσαλονίκης, μολονότι η ομάδα ήταν νεοσύστατη και δεν είχε εμφανίσεις σε Πρωταθλήματα και Κύπελλα.

Το Τουρνουά Ιωάννης Σαββίδης το οποίο εντάχθηκε στον εορτασμό των 90 χρόνων πόσο βοήθησε και τι δυναμική έδωσε στο τμήμα;
Το τουρνουά σίγουρα έδωσε κύρος και αξιοπιστία σε όλο τον Ελληνικό Σκακιστικό κύκλο, καθώς όλα κύλησαν ομαλά, το κλίμα ήταν θερμό και ακούστηκαν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν την διοργάνωση. Αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι η πρωτοβουλία ήταν του εφόρου του τμήματος κ. Σάββα Μάτσα, ο οποίος έπρεπε να διεκπεραιώσει μια πρωτόγνωρη διοργάνωση, παρόλα αυτά το έφερε σε πέρας στο 100% και αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διοργάνωση, χωρίς την παραχώρηση του PAOK Sports Arena, τη στήριξη της Διοίκησης του Α.Σ. ΠΑΟΚ και την οικονομική στήριξη της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και του κ. Ιβάν Σαββίδη! Τα αποτελέσματα του τουρνουά φάνηκαν στην πράξη, καθώς τα τμήματα διπλασιάστηκαν σε άτομα που θέλουν να διδαχθούν σκάκι!

Οι προπονήσεις πού πραγματοποιούνται και ποιες ώρες;
Οι προπονήσεις του τμήματος πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ και οι ώρες είναι για τους μεγάλους (18 ετών και άνω) κάθε Τετάρτη, 19:00-21:00 και για τους μικρούς κάθε Τρίτη, 18:00-20:00.

Από ποια ηλικία μπορεί να ασχοληθεί ένα μικρό παιδί με το σκάκι;
Ένα παιδί μπορεί να έρθει σε επαφή με το σκάκι από την ηλικία των 6 ετών, έτσι του δίνεται η ευκαιρία να μπει στη φιλοσοφία του αθλήματος και να αναπτύξει κατά τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του όλες τις αρετές, που απαιτείται να κατέχει ένας σκακιστής, όπως η υπομονή και η επιμονή.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι του τμήματος;
Ο άμεσος στόχος μας για το 2017 είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να τερματίσουμε στην καλύτερη θέση που μπορούμε στο Πρωτάθλημα και αν είναι αυτό δυνατό, να ανέβουμε και κατηγορία. Ο γενικότερος στόχος μας σαν τμήμα είναι να εκπροσωπούμε επάξια την ομάδα μας, να κάνουμε όλους όσους μας στηρίζουν περήφανους και να προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο.

Επιπλέον, δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του προπονητή στο AC PAOK TV σχετικά με την ίδρυση του τμήματος, τα οφέλη του αθλήματος, τις επιτυχίες του τμήματος και τους στόχους για το μέλλον:

Διαβάστε ακόμη...