Ο Γκάρι Ροντρίγκες πίσω από τους αριθμούς

Από gazzetta.gr: Το Match Review του Gazzetta.gr βάζει κάτω τους αριθμούς και παρουσιάζει την διαδρομή του Γκάρι Ροντρίγκες, που όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 δεν τρέλανε τους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά η πώληση του τον χειμώνα του 2016 σήκωσε πολύ σκόνη.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Γκάρι Ροντρίγκες πίσω από τους αριθμούς

Ο μεσοεπιθετικός από το Κάπο Βέρντε αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και η κουβέντα στα πέριξ της Τούμπας συνεχίζεται για το αν τελικά έπρεπε ή όχι ο «Δικέφαλος» να αποδεχθεί την πρόταση των 3,5 εκατομμυρίων της Γαλατάσαραϊ.

Στους δύο τελευταίους αγώνες της Σούπερ Λίγκας δεν αγωνίστηκε, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στη Λειβαδιά, αλλά να χάνει την Κυριακή στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ας δούμε τι μας λένε οι αριθμοί για την προσφορά του Ροντρίγκες στους τελευταίους 18 μήνες :

Συνολικά, μέτρησε 58 συμμετοχές στον ενάμιση χρόνο του στην Τούμπα. Βρήκε 13 φορές (9 στην Ελλάδα, 4 στην Ευρώπη) το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, είχε 12 ασίστ, 3 κερδισμένα πέναλτι, ενώ ταλαιπωρήθηκε από τρεις σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να χάσει τους 20 από τους 56 αγώνες του «Δικεφάλου».

Αντίθετα, φέτος όπου η προσέγγιση της ομάδας ήταν διαφορετική και σχεδόν μηδενίστηκαν οι μυϊκοί τραυματισμοί, έπαιξε στους 22 από τους 27 επίσημους αγώνες. Δεν έχασε κανένα από τα 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα 3 ματς του ΠΑΟΚ στο θεσμό του κυπέλλου.

Οι αριθμοί του στην πρώτη του χρονιά

Στην πρώτη του σεζόν (2015-'16) είχε 36 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις, 7 γκολ, 6 ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Από τις 36 συμμετοχές οι 30 ήταν ως βασικός και οι 6 ως αλλαγή.

Από αυτά τα 36 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα 4 από τα 6 ματς στα οποία ο Γκάρι βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Σ' ένα παιχνίδι πέτυχε δύο γκολ (ΠΑΟΚ-Πανθρακικός), αλλά ο «Δικέφαλος» δεν κέρδισε (3-3), ενώ δεν σκόραρε σε κανένα από τα έξι παιχνίδια, που ήρθε από τον πάγκο.

Η άνοδος του ήταν εντυπωσιακή και η συμβολή του καθοριστική στην πορεία της ομάδας στα πλέι οφ της περσινής περιόδου. Σε έξι ματς είχε 2 γκολ και 1 ασίστ.

Η εντυπωσιακή εξέλιξη τη φετινή σεζόν

Πάμε και στη φετινή «μισή» χρονιά του, εμφανώς βελτιωμένος, πρόλαβε και μέτρησε 22 συμμετοχές, σ' όλες τις διοργανώσεις, με 6 γκολ, 6 ασίστ, 2 κερδισμένα πέναλτι.

Έκανε δηλαδή τα ίδια νούμερα σε 14 λιγότερες συμμετοχές!

Από αυτά τα 22 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα 5 από τα 6 ματς στα οποία ο Ροντρίγκες βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Έχασε μόνο στο 3-4 με τον Ατρόμητο.

Οι 21 από τις 22 συμμετοχές ήταν ως βασικός και μόνο στο παιχνίδι Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (1-0) ήρθε από τον πάγκο.

Τα γκολ του καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή (1-0) και φυσικά το buzzer beater στο «Αρτέμιο Φράνκι» (Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3).

Διαβάστε ακόμη...