Κλάντον, ο κυρίαρχος των «αιθέρων»

Από superbasket.gr: Μία εκπληκτική σεζόν πραγματοποιεί με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Κιθ Κλάντον, όντας εκ των μπροστάρηδών του, κυρίως χάρη στην τρομερή του έφεση στη συλλογή «σκουπιδιών».
Πηγή: superbasket.gr
Κλάντον, ο κυρίαρχος των «αιθέρων»

Αν ο ΠΑΟΚ στέκεται ανταγωνιστικά στα περισσότερα παιχνίδια του εντός κι εκτός συνόρων, σε ακόμη μία σεζόν όπου ελπίζει σε κάποια υπέρβαση στις διοργανώσεις που συμμετέχει, αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις τρομερές του επιδόσεις στον «αέρα». Πρωταγωνιστής του, δε, σε αυτό το κομμάτι, είναι ο Κιθ Κλάντον, με τον Αμερικανό σέντερ να κάνει «θραύση» πανευρωπαϊκά σε αυτό το κομμάτι.

Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και χθες (8/1) στο ντέρμπι της Πυλαίας με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο κατάφερε για πέμπτη φορά σε σύνολο 13 αγώνων στην Basket League, να πετύχει διψήφιο αριθμό στα ριμπάουντ, κερδίζοντας 11, εκ των οποίων μόνο τα δύο επιθετικά. Και αναφέρουμε τη λέξη «μόνο», διότι αυτή ήταν η εξαίρεση στον κανόνα που τον θέλει να έχει περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ φέτος, παρά αμυντικά. Συγκεκριμένα, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει κατά μέσο όρο 9.2 ριμπάουντ, από τα οποία τα 6.3 είναι επιθετικά. Με τα συνολικά 120 που έχει μαζέψει, είναι ασφαλώς πρώτος ριμπάουντερ της λίγκας.

Η εικόνα αυτή δεν αλλάζει ούτε στο Basketball Champions League, όπου ο Κλάντον είναι ο πρώτος λόγος που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στα ριμπάουντ (42.1 ανά αγώνα έναντι 41.5 της Μέγκα Λεκς). Ο ψηλός του «Δικεφάλου του Βορρά», προηγείται με μεγάλη διαφορά τόσο αριθμητικά από τον δεύτερο Βλαντιμίρ Στίματς (Μπεσίκτας) με 130 ριμπάουντ έναντι 94 σε 11 αγώνες, όσο και σε μέσο όρο απέναντι στον Άλφα Κάμπα (Μέγκα Λεκς) με 11.8 έναντι 9.7 ριμπάουντ, έστω και με δύο ματς παραπάνω. Ο Κλάντον είναι και πρώτος σε επιθετικά ριμπάουντ, με 43 συνολικά, δηλαδή 3.9 κατά μέσο όρο, υστερώντας κατά 0.1 πάντως από τον Κάμπα.

Και η συλλογή αναμένεται να έχει συνέχεια...

Διαβάστε ακόμη...