Το προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα: Με συνταγή Πετράκη

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr σας παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, λίγο πριν την αναμέτρηση της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Το προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα: Με συνταγή Πετράκη

Διαβάστε το προφίλ των Ηπειρωτών, την μέχρι τώρα πορεία τους στην σεζόν και τα τελευταία νέα τους πριν αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο.

Το καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και βίωσε την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του. Οι Γιαννιώτες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Πανιωνίου να πάρει άδεια συμμετοχής, και μάλιστα κατάφεραν να συνδυάσουν την πρώτη παρουσία τους με πρόκριση επί της Οντ Γκρενάλτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, πριν έρθει η Αλκμάαρ και τον αφήσει εκτός συνέχειας μετά από δύο σκληρές μάχες.

Ένα καλοκαίρι μάλιστα που δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς, πολλά βασικά στελέχη της ομάδας αποχώρησαν από αυτή. Πιο συγκεκριμένα οι Τσάβες, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα και Μανιάς αναζήτησαν την τύχη τους εκτός Ηπείρου και τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ ήταν σημαντικά, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Τα οικονομικά δεδομένα δεν επέτρεπαν στην διοίκηση να κάνει κάποια υπέρβαση. Έτσι η συνταγή δεν άλλαξε. Μία συνταγή με ονοματεπώνυμο: Γιάννης Πετράκης. Ο τεχνικός της ομάδας παρέμεινε στον πάγκο και κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα του στο περσινό, υψηλό επίπεδο. Με πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ομοιογένεια, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι για μία ακόμα σεζόν μία ομάδα που παίζει το δικό της ποδόσφαιρο, έχει ξεκάθαρο πλάνο στο γήπεδο και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση των ισορροπιών έχουν παίξει και οι καλοκαιρινές μεταγραφές, οι οποίες έδεσαν αμέσως με το υπάρχον σύνολο και προσέφεραν σημαντικές βοήθειες, προσδίδοντας μάλιστα και νέα στοιχεία στην ομάδα. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας ήρθε από την ΑΕΠ Ηρακλή και βρήκε αμέσως τον ρόλο του, όντας ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση αμυντικούς, ο Ζάιρο, έφυγε από την Τούμπα με την μορφή δανεισμού και έχει προσφέρει πολύ με το ταλέντο του στους Ηπειρώτες, δείχνοντας να βρίσκει τον καλό του εαυτό, ο Κρίστοφερ Μαμπουλού μετρά ήδη τρία γκολ και δύο ασίστ, όντας κομβικός στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ τέλος ο Πέδρο Κόντε είναι από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος έχοντας βρει έξι φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Μέχρι τώρα στην Super League οι Ηπειρώτες παρουσιάζουν μερικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Παρόλα αυτά έχουν συγκεντρώσει 19 βαθμούς και βρίσκονται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα Play Offs. Στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας τα πήγαν περίφημα και κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά με τρεις νίκες, με τον Πλατανιά να τους περιμένει στην φάση των 16.

Το νέο έτος ξεκίνησε με ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με γκολ του Ανσαριφάρντ, αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με ωραίο σουτ του Τζημόπουλου και έφυγε με τον βαθμό. Κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στην μάχη της Τούμπας ο Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μπέριου και Κόντε, ενώ εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Ζάιρο. Η αποστολή των Ηπειρωτών για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελείται αναλυτικά από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Ακόστα, Λίλα, Μαμπούλου, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Καρανίκα, Κοζορώνη, Κούτρη, Μιχαήλ, Μαυροπάνο, Πασχαλάκη, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα, Ναδάλες, Βιδάλ, Σκόνδρα, Νικολιά και Τζημόπουλο.

Διαβάστε ακόμη...