«Φλερτάρει» με Μπολί! (vds)

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, σε μία από τις βασικές προτεραιότητες ενίσχυσης του «Δικεφάλου» για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Πηγή: paok24.com
«Φλερτάρει» με Μπολί! (vds)

Σύμφωνα με πληροφορίες του PAOK24, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση και αρέσει πολύ στους ανθρώπους του «Δικεφάλου», είναι ο Ιβοριανός φορ της Ανζί, Γιανίκ Μπολί.

Ο γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1988 στράικερ, είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Το «φλερτ» του Μπολί με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε όταν οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή τον πρότειναν στον ΠΑΟΚ πριν από περίπου 10-15 ημέρες, με τον πρώην στρατηγικό σύμβουλο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Γιέρμαν Τσιστιακόφ, να παίζει έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο σε αυτό το μεταγραφικό «προξενιό».

Άλλωστε το άλλοτε «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη διατηρεί πολύ καλές επαφές με την Ανζί, στην οποία εργάστηκε τον καιρό που τα εκατομμύρια έρρεαν στον ρωσικό σύλλογο.

Ο Μπολί αποτελεί μία από τις περιπτώσεις παικτών που αμέσως ξεχώρισαν οι Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις ικανότητες του παίκτη μετά από σχετική έρευνα που έκανε.

Με την παρουσία του Τσιτσιακόφ να παίζει καταλυτικό ρόλο, οι αυξημένες αρχικά απαιτήσεις της Ανζί που πλέον ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα «κατέβηκαν» μέχρι το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες, συγκεκριμένα στις αρχές του 2017, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε στους Ρώσους πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του Μπολί, ωστόσο το νούμερο από το οποίο ξεκίνησαν την προσφορά τους οι «ασπρόμαυροι» δεν ικανοποίησε τους ομολόγους τους της Ανζί.

Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην έχει ξεπεραστεί η προαναφερθείσα οικονομική διαφορά, ωστόσο το γεγονός ότι οι επιδόσεις και οι αγωνιστικές αρετές του Μπολί ταιριάζουν... γάντι στον ΠΑΟΚ, αναγκάζουν τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να επιμείνουν στη συγκεκριμένη υπόθεση, προσπαθώντας μέσα από διαπραγματεύσεις να τη φέρουν στα... μέτρα τους.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη που θα έχει το συγκεκριμένο μεταγραφικό «φλερτ» για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι «καίγονται» για επιθετικό, αναζητώντας άμεσα μία ποιοτική προσθήκη.

Αυτός είναι ο Μπολί (videos)

Ποιος είναι όμως ο Ιβοριανός επιθετικός, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρει πολύ «ζεστά» τον ΠΑΟΚ;

Γεννημένος στα προάστια του Παρισιού στις 13 Ιανουαρίου του 1988, ο Μπολί έχοντας καταβολές από την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν το 2005, φορώντας τη φανέλα των πρωτευουσιάνων από το 1999, όταν ήταν μόλις 11 χρονών.

Η οικογένεια του, άλλωστε, έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο, καθώς είναι ο ανιψιός των Ιβοριανών Μπασίλ Μπολί (άλλοτε διεθνής αμυντικός της Μαρσέιγ) και Ρότζερ Μπολί (στο παρελθόν στράικερ της Λανς).

Έχει ύψος 1,82 , το καλό του πόδι είναι το δεξί, έχοντας την ευχέρεια να χειρίζεται εξίσου καλά και το αριστερό του και στα βασικά του αγωνιστικά προτερήματα συγκαταλέγεται η ταχύτητα, η καλή τεχνική, όντας ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, πολύ καλός με την μπάλα χαμηλά, αγωνιζόμενος κυρίως στην κορυφή της επίθεσης και πολύ λιγότερο στα άκρα της.

Με τη Γαλλία να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποδοσφαιρική του παιδεία, ο Μπολί βοήθησε την Κ18 της «Παρί» να πάρει το 2006 τον τίτλο στο πρωτάθλημα ακαδημιών, όντας ο πρώτος της σκόρερ.

Στις λιγοστές συμμετοχές του με την πρώτη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, πρόλαβε να σκοράρει ένα κρίσιμο γκολ, όταν στις 6 Μαϊου 2008 πέτυχε στο 77' το νικητήριο τέρμα της ομάδας του κόντρα στην Αμιάν, στέλνοντας την στον τελικό του Coupe de France.

Τη σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χάβρη, μετρώντας 13 συμμετοχές με 1 ασίστ.

Έχοντας νωρίτερα φτάσει μία ανάσα από την αγγλική Championship για λογαριασμό της Μπλάκπουλ, τη φανέλα της οποίας δε φόρεσε τελικά ποτέ, τον Γενάρη του 2010 τον απέκτησε η γαλλική Νιμ, με την οποία σε 23 συμμετοχές είχε 4 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Φλεβάρη του 2012 ετοίμασε βαλίτσες για τη Βουλγαρία, με την Τσερνομόρετς να τον κάνει δικό της, δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για τα δικαιώματα του.

Εκεί ο Μπολί σε 21 συμμετοχές σε έναν χρόνο είχε 8 γκολ και 2 ασίστ.

Τον χειμώνα του 2013 η ουκρανική Ζόρια τον αγόρασε από τους Βούλγαρους, με τον Γαλλοιβοριανό να προλαβαίνει σε 1,5 χρόνο παρουσίας του εκεί να... γράφει 38 συμμετοχές με 15 γκολ και 4 ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2014 ο Μπολί ταξιδεύει στη Ρωσία, καθώς η Ανζί τον αποκτά με μεταγραφή από τους Ουκρανούς, «δένοντας» τον με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Έκτοτε ο 29χρονος μετράει σε 67 αγώνες 30 γκολ και 7 ασίστ.

Φέτος ο Μπολί έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια (σε 4 αγώνες ξεκίνησε βασικός και σε 7 ήρθε από τον πάγκο) και μετράει 2 γκολ.

Ο επιθετικός της Ανζί διάλεξε το 2008 την Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού (έχει γαλλικό διαβατήριο και θα μπορούσε να αγωνιστεί και με τους «τρικολόρ»), μετρώντας μία συμμετοχή ως διεθνής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τα... κατορθώματα του Γιανίκ Μπολί.

Διαβάστε ακόμη...