Με διαφορά καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Με την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής του 2017 (και του πρωταθλήματος της Super League παρεμπιπτόντως), καταλήγουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες.
Πηγή: sdna.gr
Με διαφορά καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Χωρίς καμία υπερβολή, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί η νίκη στην Λιβαδειά να ήταν φτωχή σε σκορ, η εμφάνιση της ομάδας όμως ήταν ικανοποιητική στο α΄ μέρος και εντυπωσιακή στην επανάληψη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το νέος έτος όπως έκλεισε το προηγούμενο και βελτίωσε την βαθμολογική του θέση, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της ΑΕΚ και την ήττα του Παναθηναικού στην Κρήτη. Αυτό ακριβώς τόνιζα στο τελευταίο μου άρθρο. Ότι η 1η αγωνιστική του νέου έτους, θα δώσει στον Δικέφαλο το δικαίωμα να βρεθεί πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αν κερδίσει στην Βοιωτία.

Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα κατάφερναν να κερδίσουν Ολυμπιακός, Παναθηναικός και ΑΕΚ. Το ίδιο πίστευα και για την Ξάνθη που με εξέπληξε θετικά με το πείσμα της στο Καυτανζόγλειο και το γεγονός ότι στόχος ήταν η νίκη, την οποία και τελικά κατέκτησε. Ο Ολυμπιακός δεν δικαιούταν το τρίποντο σε σχέση με την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Με την –μεγάλη- βοήθεια της τύχης και όχι μόνο, πήρε το τρίποντο.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναικός παρουσιάστηκαν με τα ίδια αγωνιστικά προβλήματα που είχαν και πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερη εμφάνιση στην αυγή του 2017 από όλες τις ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα.

Στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι ο Ιβιτς δεν έχει στη διάθεση του στο παιχνίδι της Βοιωτίας, τον Γκάρι Ροντρίγκες. Θα αναφερόμουν και στις απουσίες των Σάχοφ – Περέιρα, θεωρώ όμως ότι η απουσία του νεαρού ακραίου ήταν σαφώς πιο σημαντική. Ο Δικέφαλος μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Σλόβαν Λίμπερετς, ανεβάζει σταδιακά την απόδοση του.

Έχει βελτιωθεί αισθητά στον ανασταλτικό και αμυντικό τομέα (το 18-0 σε πέντε αγώνες τα λέει όλα), έχει βελτιώσει την ανάπτυξη του (ταχύτητα και μείωση των λανθασμένων επιλογών), βρίσκει το γκολ και ίσως το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι ότι η ομάδα αποκτά την ομοιογένεια που τις έλειπε. Όπως επίσης και το ομαδικό πνεύμα και κλίμα που επίσης της έλειπε. Οποιος παρακολούθησε προσεκτικά το παιχνίδι με το Λεβαδειακό και νιώθει από μπάλα, το κατάλαβε χωρίς δυσκολία.

Δεν ξέρω αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να μάθει να ζει χωρίς τον Ροντρίγκες. Δεν είμαι 100% βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του από τον Δικέφαλο στην Γαλατάσαραι. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι υπέρ της μεταγραφής αλλά κρατώ επιφύλαξη. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πρόκειται να συναινέσει σε πώληση του παίκτη (όσο κι αν αυτό χαλάσει την ψυχολογία του νεαρού ποδοσφαιριστή για τη συνέχεια της περιόδου), αν δεν βρεθεί πρώτα ο αντικαταστάτης του.

Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ ενισχυθεί ουσιαστικά στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου, μπορεί να πετύχει πολλές ανατροπές, σε σχέση πάντα και με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοι του.

Ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση και σίγουρα έναν παίκτη στα χαφ. Πέρα από την αγωνιστική άνοδο που επιδεικνύουν Μπίσεσβαρ και Πέλκας, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στον άξονα με δεδομένο ότι συνεχίζει σε τρεις διοργανώσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...