Αρνητικό ρεκόρ διετίας στην Γαλλία

Από arenafm.gr: O ΠΑΟΚ τα έσπασε στον Αστρομπάλ, ήταν απελπιστικός στην επίθεση.
Πηγή: arenafm.gr
Αρνητικό ρεκόρ διετίας στην Γαλλία

Αυτοί οι 56 πόντοι αποτελούν για τα Ευρωπαϊκά του ματς αρνητικό ρεκόρ διετίας, αφού ο «Δικέφαλος» στις 3/12/2014 είχε πετύχει 54 πόντους στην ήττα του στο «Παλατάκι» από την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Άνετα στην κορυφή

O Κιθ Κλάντον έμεινε και πάλι μόνος στην κορυφή των ριμπάουντερ στην διοργάνωση (11.8) με δεύτερο τον Άλφα Κάμπα της Μέγκα Λεκς (9.8). Έτσι ο σέντερ του ΠΑΟΚ είναι και πάλι ο μόνος παίκτης της διοργάνωσης με double digits ανά αγώνα σε δύο στατιστικές κατηγορίες (έχει 10.4 πόντους μέσο όρο). Και στον αντίποδα... Ο ΠΑΟΚ είναι 36ος στα ποσοστά διπόντων (44.8%), τελευταίος στα τρίποντα (27.6%) και 33ος στις βολές (68%).

*Στην ΚΑΕ σκοπεύουν προς το τέλος της σεζόν να συζητήσουν με τον ΟΤΕTV προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του καναλιού αναφορικά με μπάσιμο στο μπασκετικό τηλεοπτικό τοπίο. Πάντως δεν φαίνεται ότι και με αυτή την εναλλακτική θα λειτουργήσει κεντρική διαχείριση, παρά μόνο ξεχωριστές επιλογές ως brand names.

Νωρίς χθες το μεσημέρι και πριν την αναχώρηση από την Λυων ο Μαρκόπουλος παρουσίασε μέσω βίντεο στους παίκτες τα λάθη τους στο ματς με την Βιλερμπάν και ειδικά στο πολύ άσχημο 4ο δεκάλεπτο, όπου έλλειψε παντελώς η πειθαρχία και η έννοια της ομάδας. Στο μεταξύ το ευχάριστο για τον κόουτς του ΠΑΟΚ είναι ότι ο Σάιμπερτ έδειχνε χθες καλά, το κτύπημα στον αριστερό αστράγαλο φαινόταν επιπόλαιο και θα είναι ΟΚ για την Κυριακή.

Λογικά 5ος, με 3/3 4ος

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα βρεθεί πάνω από την 5η θέση στον όμιλο του. Για την ώρα οριακά είναι η καλύτερη 5η ομάδα της διοργάνωσης, αλλά οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες. Πάντως είναι απίθανο να βρεθεί πίσω από τους Σκάιλαϊνερς και να χάσει ως 5ος την πρόκριση.

ΠΑΟΚ 5-6 +5
Σάσαρι 5-6 +4
Μακάμπι Ραντ 5-6 -3
Οστάνδη 4-7 -3
Σκάιλαινερς 4-7 -62

Μπορεί να φτάσει στην 4η θέση; Για να το πετύχει θα πρέπει να κάνει το 3 στα 3 με Νεπτούνας, Όλντενμπουργκ στο «Παλατάκι» και την Βέντσπιλς στην Λετονία.

Η επόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά αφού ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Νεπτούνας, ενώ η Βέντσπιλς με μια νίκη παραπάνω υποδέχεται την Βιλερμπάν. Αν ηττηθεί και από τους Γάλλους και στη Κλαϊπέντα την επόμενη αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ παράλληλα να κάνει το 2 στα 2 στην έδρα του, θα πάει στο Βέντσπιλς με μια νίκη παραπάνω τη τελευταία αγωνιστική για να κερδίσει η για να διατηρήσει το +4 του πρώτου γύρου.

Στο μεταξύ η Βέντσπιλς έδωσε τον Ρίχαρντς Κούκσικς στην Ναντ της (ProB) , αν και σε 8 ματς στην Λετονική Λίγκα είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.4 ασσίστ. Έπαιξε και σε 7 ματς στο Τ. Λιγκ (5.3π, 2ρ).

Διαβάστε ακόμη...