Το προφίλ της Novi Pazar

Από acpaok.gr: Η σέρβικη Novi Pazar θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο CEV Cup, καθώς επικράτησε και στην Κύπρο με 2-3 επί της Ομόνοιας.
Πηγή: acpaok.gr
Το προφίλ της Novi Pazar

Η Ιστορία της ομάδας

Το βόλεϊ στο Νόβι Πάζαρ άρχισε να απασχολεί τους ανθρώπους της πόλης κυρίως στη δεκαετία του 1950. Η πρώτη, καλά οργανωμένη, ομάδα ιδρύθηκε το 1959, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Sandžačkim.

Το 1966 δημιουργήθηκαν οι ακαδημίες "RAS" (Χάντμπολ) και η "Mladost" (Βόλεϊ), οι οποίες όμως λειτούργησαν μόνο για ένα χρόνο, πριν καταλήξουν στην ένωση και μετονομασία σε RK Novi Pazar το 1977.

Η RK Novi Pazar, όλα αυτά τα 37 χρόνια, έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους αθλητές, ενώ παράλληλα έχει επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο σε επίπεδο κατάρτισης. Παρόλο που υπήρξαν αρκετά σκαμπανεβάσματα, στη μέχρι τώρα πορεία της, είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση όλων των ανθρώπων της διοίκησης και των προέδρων που έχουν περάσει και βοηθήσει με κάθε τρόπο. Επιβεβαίωση της σημαντικής αυτής προσπάθειας, είναι η συμμετοχή της ομάδας στο Εθνικό πρωτάθλημα της Σερβίας, τον Απρίλιο του 2014, κάτι που ήταν επιθυμία πολλών νεαρών και οπαδών της πόλης.

Στο πρωτάθλημα Σερβίας κατέκτησε την 4η θέση στη σεζόν 2014-15 και την 3η θέση το 2015-16, ενώ, φέτος, μετά από 10 αγώνες, βρίσκεται στην 2η θέση, πίσω από την Vojvodina.

Διαβάστε ακόμη...