Βαθμοί, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, τώρα θέλει την... άνωθεν βοήθεια

Από metrosport.gr: Με 20 τελικές, από τις οποίες οι 11 «βρήκαν» στόχο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.
Πηγή: metrosport.gr
Βαθμοί, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, τώρα θέλει την... άνωθεν βοήθεια

Με την 21η ο Μάτος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με την 22η δεύτερη ο Πέλκας πέτυχε το «χρυσό» γκολ και με την 23η ο Μπίσεσβαρ έχασε πολύ καλή ευκαιρία να «γράψει» το 2-0. Ηταν μια νίκη δίκαιη πέρα για πέρα, γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, έπαιξε, όμως, μονότερμα τον Λεβαδειακό, δεν κινδύνευσε καθόλου και, αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί και ψύχραιμοι, θα μπορούσαν να φτάσουν σε μεγάλο σκορ.

Βέβαια, επειδή το φαινόμενο έχει επαναληφθεί πολλές φορές φέτος, το να έχεις 21 τελικές με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και να μην έχεις βρει τρόπο να σκοράρεις, είναι ένα πρόβλημα. Αλυτο απ' ό,τι φαίνεται, γιατί, πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει πολλούς σκόρερ. Κι αυτοί που διαθέτει είναι, ουσιαστικά, ανενεργοί στην αντίπαλη περιοχή. Αθανασιάδης και Κουλούρης, ως είθισται, είχαν και οι δύο μαζί μόνο τρεις τελικές από τις 23...

Προφανώς, με τον Ροντρίγκες στη σύνθεσή του, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πλαγιοκοπήσει πιο πολλές φορές και να δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες, οπότε, θεωρητικά μιλώντας πάντα, θα είχε κερδίσει πιο εύκολα. Κακά τα ψέματα. Αλλο Ροντρίγκες, άλλο Μυστακίδης. Αν ο Ροντρίγκες πουληθεί, θα πρέπει να έρθει ένας ισάξιος και καλύτερός του ακραίος επιθετικός, που ακόμη και να βρεθεί, θα χρειαστεί χρόνο για να καταλάβει πού βρίσκεται, τι θέλει ο προπονητής του και πώς θα συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του...

Νομίζω ότι, πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, κέρδος για τον ΠΑΟΚ ήταν η καλή απόδοση του Μπίσεσβαρ σε όλο το παιχνίδι και το γεγονός ότι ο Πέλκας πέτυχε ένα «μάγκικο» γκολ. Ακόμη, πολύ ευχαριστημένος πρέπει να νιώθει ο Ιβιτς από την αμυντική λειτουργία της ομάδας, την υπεροχή που σταθερά κράτησε και στα 90 λεπτά του αγώνα και τις πολλές φάσεις που «έβγαλε», στηριζόμενος πάλι κυρίως στα άκρα του, αλλά και τον Μπίσεσβαρ, που είχε και τρία θαυμάσια μακρινά σουτ. Τον Μπίσεσβαρ, που για πρώτη φορά φέτος, βρέθηκε, έστω για λίγα λεπτά, μαζί με τον Πέλκα στην ενδεκάδα.

Ετσι ή αλλιώς, το ζήτημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε το σερί νικών στο Πρωτάθλημα και ότι διατήρησε το ήρεμο κλίμα στα αποδυτήριά του και, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία ότι η σεζόν μπορεί να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα. Το οποίο σημαίνει ότι θα καταδιώξει τον Ολυμπιακό, θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου και θα επιδιώξει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Εννοείται ότι απαραίτητη είναι η ενίσχυση του ρόστερ με τους δύο – τρεις παίκτες που ανέφερε ο Ιβιτς ότι θα αποκτηθούν κι αν δεν παραχωρηθεί ο Ροντρίγκες ακόμη καλύτερα. Η ομάδα «πατάει» καλά, έχει συνέλθει από την κρίση και στην παρούσα χρονική στιγμή πρέπει να έχει την... άνωθεν βοήθεια. Ο λόγος τώρα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Οχι μόνο για να κρατήσει τον Ροντρίγκες, αλλά και για να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές αυτές οι δύο – τρεις προσθήκες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...