«Δεν φεύγεις αν δεν βρούμε αντικαταστάτη»

Από sentragoal.gr: Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει βάλει το χέρι του στο... πόμολο της πόρτας της εξόδου της Τούμπας, με τον Λούμπος Μίχελ να βάζει εκείνος το δικό του χέρι στην πόρτα και να την κρατά κλειστή, ένα χέρι που θα το πάρει από εκεί μόλις ανοίξει την πόρτα της εισόδου για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Αφρικανό.
Πηγή: sentragoal.gr
«Δεν φεύγεις αν δεν βρούμε αντικαταστάτη»

Αυτή είναι η... οπτικοποίηση όσων έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για το 2017.

Πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε τετ α τετ με τον Βλάνταν Ιβιτς, καθώς εδώ και τρεις ημέρες ο Λούμπος Μίχελ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους ιθύνοντες της Γαλατάσαραϊ, που έχουν καταθέσει πρόταση για τον 26χρονο Αφρικανό εξτρέμ, με τον οποίον -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τα έχουν βρει (οι Τούρκοι) σε όλα. Με δεδομένο το προχωρημένο των συζητήσεων των δυο πλευρών, ο παίκτης έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να τονίζουν πως η απουσία του Ροντρίγκες από τη 18άδα έγινε επειδή ο παίκτης «έχει το μυαλό του στις συζητήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στη Γαλατά», όμως ουσιαστικά η απουσία του από την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του ΠΑΟΚ για το 2017 έρχεται για να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός του Ροντρίγκες.

«ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΙ-ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ»

Αυτό που τονίζουν οι «ασπρόμαυροι» είναι πως έχουν απορρίψει τις πρώτες προτάσεις της Γαλατά, απαντώντας πως θέλουν να τους καταβληθεί το ποσό της ρήτρας, η οποία έχει τοποθετηθεί στα 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη πρόταση των Τούρκων ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ και η δεύτερη στα 3,5 εκατ. ευρώ, χωρίς καμία από τις δυο πλευρές να το επιβεβαιώνει. «Δεν θα φύγεις αν δεν αποκτήσουμε αντικαταστάτη σου» φέρεται να έχουν γνωστοποιήσει στον Ροντρίγκες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να απαντούν για το αν έχει γίνει προεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ

Η ρήτρα του Ροντρίγκες είναι μεν στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά από αυτά τα 4 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον εισπραχθεί αυτή. Και αυτό διότι στο συμβόλαιο του Αφρικανού προβλέπεται πως το 20% του ποσού πώλησης του παίκτη θα δοθεί σε συγκεκριμένους ατζέντηδες, οι οποίοι είχαν κρατήσει μέρος των δικαιωμάτων του όταν έμεινε ελεύθερος από την Ελτσε.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ... ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι μόνοι που δεν βιάζονται είναι οι Τούρκοι. Η Γαλατά έχει πάρει τον παίκτη με το μέρος της από τη στιγμή που σχεδόν τριπλασιάζει τις αποδοχές του. Ο Ροντρίγκες, που έχει ένα συμβόλαιο με βασικές αποδοχές περίπου 400.000 ευρώ, έχει συμφωνήσει να λαμβάνει σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Γαλατά και είπε το «ναι» από... την πρώτη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τον παίκτη για το παιχνίδι της Τρίτης και πιθανότατα ο Ροντρίγκες θα μένει εκτός μέχρι να παραχωρηθεί.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η κατάσταση μοιάζει περίπλοκη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη εντός της ημέρας με αφορμή και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη...