H ρήτρα του Ροντρίγκες

Aπό inpaok.com: Η αποκάλυψη για την πρόταση της Γαλατασαράι στον ΠΑΟΚ, για την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες, είναι λογικό να έχει γίνει πρώτο θέμα στις συζητήσεις των φιλάθλων του Δικεφάλου, αλλά και στο εσωτερικό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.
Πηγή: inpaok.com
H ρήτρα του Ροντρίγκες

Η «αίσθηση» ότι ο Δικέφαλος θα πει «ναι» στα τέσσερα εκατομμύρια των Τούρκων, είναι σίγουρα βιαστική, καθώς οι «ασπρόμαυροι», θέλουν να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή στην Τούμπα, όμως τα πράγματα δεν είναι απλά.

Καταρχήν, όπως είναι σε θέση να σας αποκαλύψει το INPAOK, το ποσό της ρήτρας στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο, καθώς ξεκινάει από τα 4,5 εκατομμύρια, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για ημερομηνίες, που μπορεί να γίνει η αγορά, αλλά και άλλες λεπτομέρειες, που μπορούν να φτάσουν το ποσό της ρήτρας μέχρι και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι λοιπόν, αυτό που πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί, από τους ιθύνοντες των δύο ομάδων, είναι το ποσό που πρέπει να δώσει η Γαλατασαράι, για να σπάσει την ρήτρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες, που θα παίξουν τον ρόλο τους στο αν θα γίνει αυτή η μεταγραφική κίνηση.

Ένας από αυτούς είναι η διάθεση του Γκάρι Ροντρίγκες, η πλευρά του οποίου σύμφωνα με τους Τούρκους, έχει πει το «ναι» στην προσφορά της «Γαλατά», που αφορά ένα ετήσιο ποσό πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Οπότε ακόμα και αν η ρήτρα είναι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δεν αποκλείεται ο Αφρικανός εξτρέμ να... πιέσει για να πάει στην Τουρκία ή να πάρει ένα καλύτερο συμβόλαιο από τον ΠΑΟΚ.

Γίνεται κατανοητό, ότι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν ο Γκάρι Ροντρίγκες, θέλει να φύγει και η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πληρώσει την ρήτρα του. Αν όμως η πρόταση είναι μικρότερη από την ρήτρα, τότε οι «ασπρόμαυροι» πρέπει, να προασπίσουν τα συμφέροντα τους έχοντας πάντα στο μυαλό τους, τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή, όπως και πιθανό αντικαταστάτη του σε ενδεχόμενο πώλησης του.

Διαβάστε ακόμη...