Το ντοκιμαντέρ είναι η μυθολογία του ΠΑΟΚ

Από paok24.com : Το ραδιοφωνικό #PAOK24 φιλοξένησε τον διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη, στον αέρα του «Libero 107,4»
Πηγή: paok24.com
Το ντοκιμαντέρ είναι η μυθολογία του ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα από το ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του.


Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ, τον πρόωρα και άδικα χαμένο, Νίκο Τριανταφυλλίδη και τους στόχους του για την εξέλιξη του θεσμού του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά:

«Τη Θεσσαλονίκη την αγαπούσα πάντα γιατί ως κριτικός κινηματογράφου ανέβαινα πολύ συχνά. Με τον καιρό έχω φίλους. Όταν ανέλαβα το φεστιβάλ αποφασίσαμε να έχουμε βάση μας τη Θεσσαλονίκη, κι εγώ και η κυρία Ελίζ Ζαλαντό. Και εγώ αποφάσισα να μοιράσω τη ζωή μου σε όλο τον κόσμο. Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής πρέπει να είναι όπου θα μπορέσει να βρει τις ταινίες για να τις φέρει στο φεστιβάλ», δήλωσε αρχικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

Τι μπορεί να κάνει ένας δημοσιογράφος για να φτάσει η πληροφόρηση στο κοινό στη σύγχρονη: Κυριαρχεί το ίντερνετ. Οι περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται από εκεί. Υπάρχει όμως μία παγίδα. Παρότι πιστεύαμε σε μία απόλυτη δημοκρατία στο ίντερνετ, έχει αρχίσει και γίνεται επικίνδυνο. Το ίντερνετ γέμισε με ειδήσεις που δεν ξέρει κανείς από πού έρχονται και με ειδήσεις χωρίς υπογραφή. Η υπερπληροφόρηση γίνεται τελικά μη πληροφόρηση. Εμείς στο φεστιβάλ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε μία συνεχή παρουσία μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με παρεμβάσεις από όλους τους φορείς της πόλης. Δεν είναι μόνο οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί. Φέτος είχαμε εξαιρετική συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και με τα αθλητικά σωματεία, όπως η συνεργασία μας στο ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ.

Για την παρουσία του στο ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ: Ήμουν στην προβολή του ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ. Παρουσίασα τον κ. Σαββίδη και τη σκηνοθέτιδα, Μαρίνα Δανέζη, που ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ. Ήταν μία φορτισμένη, μία πολύ ιδιαίτερη προβολή. Το είπα στην προβολή ότι είναι ιστορία αγάπης και όχι ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ και το συμμερίστηκε και ο κ. Σαββίδης.

Για το ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ: Φαίνεται στην ταινία ότι δεν είναι κάτι για μία ομάδα, αλλά για μία πόλη και τον τρόπο που η ομάδα μπήκε στην πόλη και διεκδίκησε μία θέση σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα προσφύγων και ο ΠΑΟΚ τους έδωσε αυτή την ταυτότητα. Η ταινία είναι περισσότερο ντοκιμαντέρ και για αυτό προβλήθηκε στο φεστιβάλ. Θέλαμε να προβάλλουμε αυτή την ταινία επειδή θα έβγαινε στις αίθουσες και γιατί στο Φεστιβάλ του Νοεμβρίου παίζουμε κι άλλα ντοκιμαντέρ, δεν ήταν το μόνο.

Για τη δική του καταγωγή: Εγώ είμαι Κρητικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Καταλαβαίνω τη Θεσσαλονίκη πιο πολύ από ότι θα την καταλάβαινε ένας Αθηναίος. Είναι, όπως και το Ηράκλειο η πατρίδα μου, ένας ιστορικός κόμβος και έτσι τα συνδέω εγώ. Έχουν περάσει όλοι οι πολιτισμοί και έχουν αφήσει τα ίχνη τους και ζούμε μαζί τους.

Για τον Ν. Τριανταφυλλίδη: Ο Νίκος ήταν πάντα αυτό το πράγμα για αυτό τον αγαπήσαμε τον θαυμάσαμε και συνεχίσουμε. Ήταν έξω από τα συμβατικά πλαίσια ενός σκηνοθέτη, φίλαθλου, ειδικού της μουσικής. Ο Νίκος δημιουργούσε μυθολογίες και στην ταινία φτιάχνει τη μυθολογία του ΠΑΟΚ. Το ντοκιμαντέρ έχει πολλή αγάπη και πολλή ποίηση. Είμαι ιδιαίτερα τυχερός που ο ΠΑΟΚ μου έκανε δώρο μία φανέλα που τη φοράω συχνά και έχει το νούμερο 57 που είναι ο αριθμός του φεστιβάλ. Εγώ είμαι ΟΦΗ επειδή μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει εμείς έχουμε συγγένεια με τον ΠΑΟΚ γιατί έχουμε τα ίδια χρώματα και γιατί έχουμε γενικότερη συγγένεια με τους Μακεδόνες.

Για τη φανέλα του ΠΑΟΚ που φόρεσε ο Τούρκος δημιουργός, Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ: Κάναμε ένα αφιέρωμα για τις ταινίες στα Βαλκάνια. Φιλοξενήσαμε τον Ντεμιρκουμπούζ και ο ΠΑΟΚ έκανε δώρο και σε εκείνον τη φανέλα με το Νο 57 και μας έστειλε ότι την φοράει συχνά και στην Κωνσταντινούπολη.

Για τους στόχους του για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Εμείς το Νο1 που θέλουμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα φεστιβάλ όλο τον χρόνο. Με την επίσημη δραστηριότητα του θεσμού. Υπάρχουν δύο κινηματογράφοι στην Αριστοτέλους και δύο αίθουσες στην Α προβλήτα του λιμανιού, υπάρχει το μουσείο κινηματογράφου που επισκέπτονται πάνω από 20 χιλιάδες παιδιά, υπάρχουν οι εκδηλώσεις σε όλη τη χρονιά, όπως αυτή στις 4 του μηνός σε συνεργασία με το Μακεδονία Παλλάς.

Για την εκδήλωση στο Μακεδονία Παλλάς: Είναι μία βραδιά από μία εμβληματική ταινία τρόμου και φαντασίας που διαδραματίζεται σε ένα έρημο ξενοδοχείο, αν το καταλάβατε μην το πείτε. Δε θα είναι μόνο μία προβολή, αλλά ένα ολόκληρο χάπενινγκ που θα προσπαθήσουμε να αναστήσουμε αυτά τα στοιχεία της ταινίας μέσα στο ξενοδοχείο.

Διαβάστε ακόμη...