O ΠΑΟΚ δίνει υπεραξία!

Aπό inpaok.com: Στο ποδόσφαιρο πλέον οι αγοραπωλησίες παικτών είναι μέρος της... καθημερινότητας μιας ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να μην μένει εκτός... παιχνιδιού.
Πηγή: inpaok.com
O ΠΑΟΚ δίνει υπεραξία!

Ο Δικέφαλος μάλιστα τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να... χτίζει όνομα στην Ευρώπη με τα μεταγραφικά του... deal.

Βιεϊρίνια, Μακ και Λούκας είναι οι παίκτες που έφεραν τα περισσότερα ευρώ στα ταμεία των «ασπρόμαυρων», με τις πωλήσεις του σε άλλες ομάδες τις Ευρώπης να αποφέρουν συνολικά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ!

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την παραχώρηση του Ισπανού επιθετικού έναντι 1,5 εκατομμυρίου αρχικά... ξένισε πολλούς, ο Δικέφαλος ωστόσο φρόντισε να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης, με την μεταγραφή του Λούκας στην Άρσεναλ να φέρνει ακόμα 6 εκατομμύρια στα ταμεία των «ασπρόμαυρων», «τινάζοντας» την... μπάνκα.

Βιεϊρίνια και Μακ έφεραν στον ΠΑΟΚ 4 εκατομμύρια έκαστος με τις μεταγραφές τους σε Βόλφσμπουργ και Ζενίτ αντίστοιχα. Οι παραπάνω παίκτες αποκτήθηκαν από τον Δικέφαλο είτε ως ελεύθεροι (Μακ), είτε με χαμηλό αντίτιμο στις προηγούμενες ομάδες τους (Βιεϊρίνια, Λούκας).

Μέσα από τις εμφανίσεις τους με τα ασπρόμαυρα, όμως απέκτησαν υπεραξία, με τον ΠΑΟΚ να τους πουλά με πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπάνησε για να τους αποκτήσει.

Εκτός από τους τρεις ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να βάλει χρήματα στα ταμεία του και από παίκτες όπως ο Κριστιάν Νομπόα, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος και παραχωρήθηκε στη Ροστόφ, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ή ο Ρόμπιν Όλσεν, που πήρε μεταγραφή για την Κοπεγχάγη έναντι 700 χιλιάδων ευρώ, όσα δηλαδή δαπάνησε ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει από την Μάλμε.

Τουτέστιν οι «ασπρόμαυροι», αρχίζουν δειλά, δειλά να γίνονται ένα... μαγαζί γωνία στην Ευρώπη, που αποκτά παίκτες με χαμηλό αντίτιμο, πουλώντας τους με τα διπλάσια χρήματα στη συνέχεια.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ, δίνει κίνητρο σε παίκτες να φορέσουν την φανέλα του και με τις εμφανίσεις τους, να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, με τους «ασπρόμαυρους» να βγαίνουν κερδισμένοι οικονομικά και αγωνιστικά με αυτόν τον τρόπο.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα όλο και αυξάνονται οι... σειρήνες για παίκτες του Δικεφάλου, που εντυπωσιάζουν την φετινή σεζόν, όπως ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Γκόικο Τσίμιροτ, με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους να έχουν στραμμένα τα μάτια τους πάνω στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...