Τα πιο δύσκολα γενέθλια του Κλάους

Ο Στέφανος Αθανασιάδης κλείνει σήμερα τα 29 του χρόνια, διανύοντας την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του στον ΠΑΟΚ και τα πιο περίεργα γενέθλια, όπως δείχνουν και οι αριθμοί...
Πηγή: gazzetta.gr
Τα πιο δύσκολα γενέθλια του Κλάους

Τέτοιες εποχές ο τίτλος «Santa Klaus» έμοιαζε με κλισέ φράση για τον Τύπο. Έλα, όμως, που φέτος δεν τον είδαμε ούτε μια φορά! Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον 29αρη, πια, Στέφανο Αθανασιάδη, που γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1988, στο Λάκωμμα Θεσσαλονίκης.

Ο φορ του «Δικεφάλου» σίγησε, δεν σκοράρει και ασφαλώς απουσιάζουν οι ξύλινοι τίτλοι, του Santa Klaus, που φέτος άφησε το σάκο με τα... γκολ στην άκρη.

Και το 2013 τέτοιες μέρες δεν ήταν καλά, όχι γιατί δεν έπαιζε ή γατί δεν σκόραρε, απλά ερχόταν το Μουντιάλ του 2014 και αντιλαμβανόταν ότι πολύ δύσκολα θα είναι στις 23 τελικές του Σάντος για τη Βραζιλία, όπερ και εγένετο.

Μπήκε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 8 ετών, στα 19 του έκανε ντεμπούτο και λίγους μήνες πριν κλείσει τα 20 του πέτυχε το πρώτο του γκολ. Μετά από 260 («στρόγγυλες) συμμετοχές και 105 γκολ παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της φετινής χρονιάς, διανύοντας μια περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης, απ' την οποία, είναι αλήθεια, μόνον ο ίδιος θα μπορέσει να βγάλει τον εαυτό του.

Ο Κλάους γίνεται 29 ετών (συμπληρωμένα), έχει μπροστά του 5-6 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας, αλλά ας μην αρχίσουμε πάλι την συζήτηση για το τι στυλ επιθετικός είναι, αν βάζει ή δεν βάζει την μπάλα στα δίχτυα, αν κάνει ή δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ, αν μπορεί η δεν μπορεί να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα του.

Με μόλις 4 γκολ στο πρώτο μισό της χρονιάς, έχοντας πετύχει ένα γκολ (και έχοντας χάσει εκείνες τις δύο «καταραμένες» ευκαιρίες) τον Αύγουστο με τον Αγιαξ, δύο γκολ στο Λίμπερετς με την Σλόβαν και μόλις ένα στις εγχώριες διοργανώσεις, κι αυτό στο 0-7 επί του Πανελευσινιακού, ο Αθανασιάδης είναι σε μια πολύ δύσκολη φάση και ίσως να περνούν πιο έντονα οι ιδέες μιας μεταγραφής.

Κάποιες συζητήσεις μπορεί να έχουν γίνει, κάποιες προτάσεις να έφτασαν στα χέρια του και να απορρίφθηκα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Με δεδομένη την απεριόριστη στήριξη από τον Βλάνταν Ίβιτς, αυτό που απασχολεί τον Κλάους πρωτίστως είναι τα τραγικά νούμερα, που εμφανίζει για πρώτη φορά τέτοια εποχή, την ημέρα των γενεθλίων του.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που καθιερώθηκε ως βασικός φορ του ΠΑΟΚ μέχρι τις 24/12 δεν έχει πετύχει γκολ στην Σούπερ Λίγκα! Κι αυτό κάτι λέει. Τη σεζόν 2015-16 είχε επίσης χαμηλά νούμερα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είχε χάσει, λόγω τραυματισμού, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Να σας θυμίσουμε τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι την ημέρα των γενεθλίων του:

2011-2012: 8 γκολ (4 πρωτάθλημα – 4 Europa League)

2012-2013: 13 γκολ (9 πρωτάθλημα – 4 Europa League)

2013-2014: 6 γκολ (5 πρωτάθλημα – 1 Champions League)

2014-2015: 15 γκολ (9 πρωτάθλημα – 6 Europa League)

2015-2016: 6 γκολ (6 γκολ πρωτάθλημα)

2016-2017: 4 γκολ (0 γκολ πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 3 Ευρώπη)

Διαβάστε ακόμη...