«Έχουμε μιλήσει ήδη για ανανέωση με κάποιους»

Από paok24.com: O τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του PAOK24 , ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποια επαφές για τον κορμό και της επόμενης σεζόν.
Πηγή: paok24.com
«Έχουμε μιλήσει ήδη για ανανέωση με κάποιους»

Τι είπε για Τέιλορ, τους άλλους μικρούς, τον Πέινερς και το λεύκωμα για την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ.

Στην αρχή μίλησε για το τρίποντο του Μπράιαντ από το κέντρο στο τέλος:
«Η χθεσινή κομπίνα ήταν ο... «ο Θεός είναι μεγάλος»! Συνήθως σε αυτές τις φάσεις, όταν έχεις και τη διαφορά, δεν έχει σημασία να κάνεις τελευταία επίθεση. Εμείς όμως, το είχαμε πει και στα παιδιά κάποια στιγμή, ο κάθε πόντος είναι πολύ σημαντικός, Όχι για τις ισοβαθμίες εντός του ομίλου μόνο, αλλά επειδή και κάποιοι καλύτεροι πέμπτοι θα περάσουν. Οταν δύο ομάδες θα έχουν από 6 ή 7 νίκες θα έχουν σημασία οι πόντοι. Εκεί όταν ο «Τρακ» κράτησε τη μπάλα, σηκωθήκαμε και του λέγαμε να σουτάρει, το έκανε, το «μπουμπούνισε» το κέντρο και το έβαλε».

Για τη βελτίωση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και το τι της λείπει:
«Ο χρόνος... Μόνο ο χρόνος. Δεν είναι μόνο ότι λείπει ο χρόνος σαν ομάδα, αλλά μέσα από τα παιχνίδια γίνονται πιο έμπειροι οι νεαροί. Τα κλειδιά της ομάδας τα κρατούν παιδιά που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Ο Σάιμπερτ δείχνει πολλά στοιχεία τώρα στο παρκέ και είναι ένα παιδί που μελλοντικά θα εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη. Μετά το κολλέγιο έπαιζε μία χρονιά στο NBDL και είναι ουσιαστικά, η πρώτη του επαγγελματική χρονιά. Όπως και για τον Κόνιαρη, ο Λίνος τώρα είναι η πρώτη του χρονιά είναι βασικός. Τα παιδιά θα παίρνουν εμπειρίες, η ομάδα θα γίνεται πιο δυνατή. Είμαστε πολύ ήρεμοι και πιστεύουμε ότι με την πάροδο το χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Μας αγχώνουν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη να για να προλάβουμε την πρόκριση και νομίζω τα πάμε αρκετά καλά».

Για το ταβάνι αυτής της ομάδας και την είσοδο του Μαργαρίτη:
«Σίγουρα έχει καλύτερες προοπτικές. Δε μπορώ να πω ότι ξεχειλίζει από ταλέντο η ομάδα ή ότι θα πάει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Basketball Champions League, αλλά πιστεύω ότι σίγουρα έχει αδικήσει τον εαυτό της με κάποια αποτελέσματα. Αυτό είναι το βασικό. Να μη δώσουμε ξανά το δικαίωμα να αδικηθούμε. Να μη χαρίζουμε με τη συμπεριφορά μας παιχνίδια και να μη δίνουμε δικαιώματα».

Για την ήττα όπως ήρθε από τον Ολυμπιακό:
«Αν δούμε πως έχουμε χάσει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που μας στοιχειώνει. Θυμάμαι ένα φάουλ στον Κούπερ που δε δόθηκε στην παγίδα στο κέντρο, θυμάμαι πέρσι τη χαμένη βολή και τον Χάκετ να βάζει καλάθι... Κάποια πράγματα, σε ενοχλούν. Από την άλλη μεριά, πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι και να προσπαθούμε να καθοδηγούμε τα παιδιά με ηρεμία. Όπως επίσης και να συνειδητοποιούμε, ότι μια ομάδα που τα αποτελέσματα αδίκησαν τον εαυτό της, έκανε μία φοβερή εμφάνιση και έφτασε κοντά στο να κερδίσει ένα μεγάλο αντίπαλο. Είναι κάποια αποτελέσματα που δίνουν ψυχολογικό αβαντάζ, γιατί αρχίζεις να πιστεύεις περισσότερο και να νιώθεις πιο δυνατός και το έχει ανάγκη αυτό, αυτή η ομάδα».

Για το αν γίνεται αναζήτηση για να υπάρξει κάποια αλλαγή στο ρόστερ:
Η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ. Είτε πρόκειται για το ποιον να φέρεις, είτε γιατί πρέπει να κάνεις και τα σχέδια σου για το άμεσο ή το απώτερο μέλλον. Δεν σας κρύβω ότι εγώ αν περάσει ο Νοέμβριος, αρχίζω να χάνω το ενδιαφέρον μου από τη στρατολόγηση που έγινε. Αρχίζω να ασχολούμαι με τους παίκτες της επόμενης χρονιάς, ανανεώσεις, κάτι που είχαμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι και να το έχουμε και στο μέλλον. Τίποτα δεν αποκλείεται. Αν μπορούμε να επέμβουμε θα το κάνουμε και μέσα στη χρονιά».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι με τον Τέιλορ:
«Πρώτα απ' όλα, για το χρόνο που παίζει δεν είναι κακός. Πάντα προσφέρει. Και με τον Ολυμπιακό έκανε καλή προσπάθεια. Παίζει λίγο. Εκείνου που πρέπει να δούμε είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Είναι το μέλλον. Φέτος η χρονιά είναι αφιερωμένη στο να κάνουμε κάτι καλό για το μέλλον. Μας βοήθησαν οι συγκυρίες και το μυαλό μας και ήρθε ο Λίνος. Ο κόουτς αποφάσισε ότι αυτός ο παίκτης πιθανότατα να βοηθήσει περισσότερο στο «4». Αμέσως το πρότζεκτ είναι ο Λίνος και μας δικαιώνει κάθε φορά που παίζει. Κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Έχει θέματα να λύσει αλλά παίζει πολύ και με γεμάτη στατιστική. Εχουμε έναν παίκτη στο «4» που παίζει πολύ καλά. Είναι λογικό ο Τέιλορ να παίζει λιγότερο. Δε μας ενοχλεί αυτό. Κατά το ίδιο σκεπτικό αυτοί που παίζουν πίσω από τον Πρίντεζη, θα έπρεπε να είναι δυστυχισμενοι. Είναι ένα νέο παιδί, παίρνει συγκεκριμένα χρήματα. Αυτήν τη στιγμή στη θέση του, έχουμε έναν παίκτη που παίζει εξαιρετικά. Ξεκινούσε η χρονιά και ήρθε ο Λίνος. Αν έπαιζε ο Τέιλορ όπως ο Λίνος και ήταν από πίσω ο Λίνος θα ήσασταν ευχαριστημένοι; Αν έκανε αυτά που έκανε ο Λίνος; Εμείς ανταλλάξαμε τους ρόλους μας και δε μας αγχώνει καθόλου αυτό».

Για το πρότζεκτ με τους νεαρούς και πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κορμό:
«Ο Κόνιαρης χθες έκανε μία εμφάνιση που την κάνει συνέχεια. Όποιος Αμερικανός πέφτει στα χέρια του, δεινοπαθεί. Δε φοβάται, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι, απλώς θέλει το χρόνο του. Ο Κόνιαρης και ο Λίνος έχουν πολυετή συμβόλαια. Δε σας κρύβω ότι με κάποιους από τους ξένους, έχουμε μιλήσει από τώρα για το μέλλον τους στην ομάδα. Να μη μπω σε λεπτομέρειες, αλλά με αυτά τα 2-3 παιδιά που διακρίνονται με την ομάδα μας, ήδη έχει γίνει συζήτηση για το μέλλον. Ο Πέινερς είναι αποκάλυψη. Τον ξέρουμε από πέρσι, είχε προταθεί στα μέσα της χρονιάς και μπήκε στη δεξαμενή ελέγχου. Όταν το καλοκαίρι, δημιουργήθηκε το θέμα με τον Τέπιτς, έψαχνα να βρούμε κοινοτικό, να παίζει στην περιφέρεια, να είναι μακρύς και το μυαλό μου πήγε στον Πέινερς. Το συζητήσαμε, τον είδαμε. Ο Πέινερς είχε ένα θέμα υγείας ένα καλοκαίρι στην καρδιά του που τον απέτρεψε να παίξει στην εθνική ομάδα. Ηταν κάτι σπάνιο αλλά όχι σοβαρό. Είχε ταλαιπωρηθεί με αυτή την ιστορία. Είναι ένα παιδί πάνω από 2 μέτρα. Έχει παίξει από το «1» ως το «5» στον ΠΑΟΚ. Έχουμε κερδίσει με τον Πέινερς στο «5» στην Πάτρα.

Για τη σημερινή εκδήλωση για το λεύκωμα των 90 χρόνων:
«Δεν είμαι αντικειμενικός τώρα... Βοήθησα κι εγώ, γιατί τη μεγάλη δουλειά την έκανε ο Νίκος Σταυρόπουλος. Είναι κάτι το εκπληκτικό! Κατά καιρούς έχω δει παρόμοιες δουλειές, αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι πραγματικά εκπληκτικό. Το λέω με μεγάλη συγκίνηση και χαρά. Θα πω κάτι που θα το πω και στην εκδήλωση. Εγώ στα 9 χρόνια που είμαι στην ομάδα, δεν έχω χάσει λεπτό οικειοθελώς. Χθες, στο ημίχρονο του αγώνα, μπήκα στο γραφείο μου και βρήκα το λεύκωμα... Η συγκίνηση και η χαρά ήταν τόσο μεγάλη που έχασα πέντε λεπτά από το παιχνίδι. Είναι η ζωή μας όλη. Όσοι έχουμε στα σπουδαία κεφάλαια της ζωής μας τον ΠΑΟΚ πρώτον και το μπάσκετ του ΠΑΟΚ δεύτερον, είναι όλη μας η ζωή. Η συλλογή των φωτογραφιών κράτησε επτά χρόνια και η διαδικασία της έκδοσης κράτησε δύο χρόνια. Δεν έγινε από κάποια εταιρεία ή από κάποιον ειδικό, έγινε από τον Νίκο Σταυρόπουλο και κάποιους ανθρώπους που σταθήκαμε δίπλα του. Όταν έχεις τη γνώση και τα έχεις ζήσει όλα γίνονται πιο όμορα και δημιουργικά».

Διαβάστε ακόμη...