«Γεννήθηκα ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com : Στην ΕΡΑσπορ, μίλησε ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης για το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «ΠΑΟΚ αφού».
Πηγή: inpaok.com
«Γεννήθηκα ΠΑΟΚ!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η μόρφωση ή η παιδία λείπει από τα γήπεδα της χώρας μας;

«Πάντα το γήπεδο ήταν χώρος εκτόνωσης . Η θρησκεία ήταν το όπλο του λαού μαζί με το ποδόσφαιρο, το έλεγε και ο Μαρξ. Από την άλλη το ποδόσφαιρο είναι μια μετεξέλιξη ενός αρχέγονου ενστίκτου. Είναι ο πόλεμος για την επικράτηση έναντι του αντίπαλου, στον πόλεμο δεν υπάρχει πολύ Savoir vivre».

Γεννηθήκατε ΠΑΟΚ ή γίνατε μέσα από την οικογένεια σας;

«Γεννήθηκα ΠΑΟΚ γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν πως ο πατέρας μου έπαιζε στις ακαδημίες του, αλλά τραυματίστηκε και δεν συνέχισε. Είχα επιλογή να διαλέξω την αντίθετη ομάδα από τον πατέρα όπως κάνουν πολλοί, αλλά δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία».

Πολλοί λένε ότι η κουλτούρα σας, το ύφος σας δεν συνάδει με οπαδό του ΠΑΟΚ επειδή κατηγορούνται μερικές φορές για ακραία συμπεριφορά

«Αν διαβάσει κάποιος την ιστορία του ΠΑΟΚ, διότι το βιβλίο το έγραψα για τα 90 χρόνια και επειδή ήθελα να μάθω εγώ ο ίδιος την ιστορία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει επηρεάσει την ποίηση, το τραγούδι όπως τα ποντιακά τραγούδια. Είναι μια λαϊκή ομάδα αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν άνθρωποι απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Αν δείτε στο βιβλίο ο Υπουργός Οικονομικών έκανε δώρο στο πρωθυπουργό την φανέλα του Μπερμπάτοφ, ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος αλλά και η Πάολα είναι ΠΑΟΚτσήδες. Έπαιρνε το μηχανάκι από ένα χωριό της Χαλκιδικής και πήγαινε να δει την ομάδα και επέστρεφε».

Πόσο δύσκολο είναι να ζείτε Αθήνα και να είστε ΠΑΟΚ, έχετε υποστεί αθλητικό bullying;

«Είναι αλήθεια όταν χάνουμε με βρίσκουν και μου τα λένε. Τα περισσότερα είναι στα επίπεδα της πλάκας ή του πειράγματος . Όμως μια φορά στην Αγία Παρασκευή δεχτήκαμε επίθεση από κουκουλοφόρους, με κράνη και έσπασαν το μαγαζί ενώ βλέπαμε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ».

Πως βγήκε ο τίτλος του βιβλίου;

«Αρχικά ο τίτλος ήταν «Ο λαός του ΠΑΟΚ» γιατί ήθελα να τιμήσω τον ευρηματικό λαό και την ιστορία. Δεν ήθελα να το κάνω μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά ολόκληρου του συλλόγου. Μέσα στις 300 σελίδες και ο οπαδός της ομάδας και ο αντίπαλος θα καταλάβει αυτό που θέλω να πω».

Τι αντιδράσεις έχετε εισπράξει για τα βιβλία σας;

«Έχω γράψει 16 βιβλία με διάφορα θέματα.. Πήρα πολλές γνώμες από συμβούλους, την αγάπη που εισέπραξα δεν την έχω ξανά δει. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι μοναδικό και αυτό το κατάλαβα και από την αγάπη του κόσμου για το βιβλίο.

Για το σήμερα η πρόκριση με την Λίμπερετς ήταν όλη η χρoνιά. Με την πρόκριση στους 32 του Europa League έκανε πρόωρα Χριστούγεννα».

Διαβάστε ακόμη...