Συνεργασία Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και "ΑΡΓΩ Α.Ε."

Από paokbc.gr: Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων την «ΑΡΓΩ Α.Ε.», η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο Χορηγικό Πρόγραμμα της ομάδας μας ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ».
Πηγή: paokbc.gr
Συνεργασία Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και "ΑΡΓΩ Α.Ε."

Σύντομη περιγραφή της ΑΡΓΩ Α.Ε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΑΡΓΩ είναι μια αμιγώς Ελληνική, αναπτυσσόμενη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, που δραστηριοποιείται σε όλη την επικράτεια. Έδρα της είναι η Κάλυμνος και λειτουργεί υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1930, όταν ο Αντώνιος Ποθ. Ψαρομπάς εξυπηρετούσε τις ανάγκες σε καύσιμα του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Το 1966 ο Ποθητός Αντ. Ψαρομπάς δημιούργησε την πρώτη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή με λιμενικές υποδομές. Με σκληρή δουλειά αντιμετώπισε τις αντιξοότητες της ελληνικής παραμεθορίου, και το 1984 συνέστησε την ΑΡΓΩ Α.Ε με τη σημερινή της νομική μορφή.
Τον εφοδιασμό πλοίων με καύσιμα διαδέχεται η ανάπτυξη δικτύου πρατηρίων σε είκοσι νομούς της επικράτειας.

Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί εγκαταστάσεις καυσίμων σε Κάλυμνο, Κω, Νάξο, Αντίπαρο, Σαντορίνη, Μήλο και Κεφαλονιά. Εξυπηρετεί τους πελάτες της από τα διϋλιστήρια της MOTOROIL και των ΕΛΠΕ και απασχολεί 80 εργαζομένους. Το 1998 η ΑΡΓΩ Α.Ε ναυπήγησε το πρώτο στα ελληνικά δεδομένα δεξαμενόπλοιο – οχηματαγωγό <<ΧΡΥΣΑΝΘΗ>>, το οποίο βελτίωσε καθοριστικά την ποιότητα στον εφοδιασμό με καύσιμα της νησιωτικής χώρας. Σήμερα, διαχειρίζεται συνολικά τρία δεξαμενόπλοια και δύο ρυμουλκά σκάφη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδιόκτητο στόλο 30 βυτιοφόρων οχημάτων και συμπληρωματικά βυτιοφόρα Δημοσίας Χρήσης.

Το 2000 εγκαινιάζεται σύγχρονος σταθμός ανεφοδιασμού πλοίων εξωτερικού -international bunkering station- στις εγκαταστάσεις της Καλύμνου. Το 2012 επεκτείνονται οι αποθηκευτικοί χώροι και προστίθεται η διάθεση μαζούτ -Marine Fuel Oil- στην ποντοπόρο ναυτιλία. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα, καινοτόμου, αυτοματοποιημένου τύπου ανάμεικτη – automated blending unit – για την κατασκευή ευρέως φάσματος μειγμάτων μαζούτ με πετρέλαιο ναυτιλίας προς ικανοποίηση κάθε ζήτησης πλοίου σε καύσιμα. Το 2015, μετά από εκτεταμένη έρευνα στην αγορά λιπαντικών, δημιουργείται πλήρης σειρά λιπαντικών οχημάτων, βιομηχανίας, αντιψυκτικών υγρών και χημικών προϊόντων - ARGO LUBRICANTS-, τα οποία παρασκευάζονται και συσκευάζονται στη Γερμανία. Η αξεπέραστη ποιότητα των λιπαντικών της, δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στο δίκτυο των πρατηρίων ARGO. Η εταιρεία σεβόμενη την προστασία του περιβάλλοντος, έχει ενταχθεί σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης χρησιμοποιημένων λιπαντικών και συσκευασιών. Το 2016 δημιουργείται πλήρης σειρά λιπαντικών για τη ναυτιλία - ARGO MARINE LUBRICANTS -.

Η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία στα Posidonia 2014 και Posidonia 2016, τη μεγαλύτερη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση, με δικό της περίπτερο, εισπράττοντας την αποδοχή και καταξίωση της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Η ΑΡΓΩ Α.Ε με την υποστήριξη της Innospect, μιας ηγέτιδας πολυεθνικής εταιρείας βελτιωτικών πρόσθετων για καύσιμα, δημιούργησε και κυκλοφορεί το νέο επαναστατικό πετρέλαιο κίνησης ARGO TITAN POWER DIESEL.

To ARGO TITAN POWER DIESEL θεωρείται από τους ειδικούς διεθνώς ως ένα από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά πετρέλαια κίνησης με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες. Η ΑΡΓΩ Α.Ε διαπνέεται από κουλτούρα υγιούς ανάπτυξης, ανθρωποκεντρικές αξίες, έντονη κοινωνική εταιρική ευθύνη, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά, συντελεστές που εξασφαλίζουν τη διατήρηση και στο μέλλον της επιτυχημένης ιστορίας 87 ετών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Πλ.Ελευθερίας , Κάλυμνος, Τ.Κ. 85300, τηλ. 2243059775.
Εγνατίας 1, Θεσσαλονίκη ,Τ.Κ. 54630, τηλ. 2310515951.
Καλαβρύτων 3, Νέα Κηφισιά, Αθήνα, Τ.Κ. 14564, τηλ. 2104222241
Site: www.argo-oil.gr, E – mail: [email protected]

Διαβάστε ακόμη...