Αυτός είναι ο Προμηθέας Πάτρας

Μετά την εύκολη νίκη επί της πολωνικής Rosa Radom για το Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και στη STOIXIMAN.GR Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
Αυτός είναι ο Προμηθέας Πάτρας

Αντίπαλος του στην 10η αγωνιστική είναι ο Προμηθέας Πάτρας σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Δημήτρης Τόφαλος» το απόγευμα του Σαββάτου (17:00).

Μετά από τις 9 πρώτες αγωνιστικές, οι Πατρινοί είναι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 4 νίκες και 5 ήττες, ενώ στην έδρα τους έχουν χάσει μόνο από τον Άρη.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Keydren "Kee-Kee" Clark με 14,25 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ εξίσου σημαντικός είναι ο Mouhammad Faye που πετυχαίνει κατά μέσο όρο 13,33 πόντος, αλλά θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμού. Για να καλύψει το κενό του Σενεγαλέζου, ο Προμηθέας ενισχύθηκε με τον Βόσνιο Miroslav Todic, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τον Κολοσσό Ρόδου, την Ολύμπια Λάρισας και τον Ηλυσιακό και πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο ρόστερ του Προμηθέα προστέθηκε και ο ύψους 2μ.13 Αμερικανός σέντερ Jordan Dickerson, που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα του Κοσόβου, ενώ υπήρξε συμπαίκτης του Brandon Taylor στο Penn State.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Νίκος Βετούλας. Ο Έλληνας τεχνικός γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1974 στην Πάτρα και για μία πενταετία ήταν προπονητής της άλλης ομάδας της πόλης, του Απόλλωνα (2010-2015). Στην αγωνιστική του καριέρα, ο Νίκος Βετούλας, έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ τα σεζόν 1999-2000.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους σε φιλικό παιχνίδι που είχε πραγματοποιηθεί στο PAOK Sports Arena. Ο ΠΑΟΚ, που είχε αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Bryant, είχε επικρατήσει με 77-71, με πρώτο σκόρερ τον Keith Clanton (22 πόντοι).

Η ιστορία

Ο Προμηθέας Πάτρας ιδρύθηκε το 1985 και πήρε το όνομα του από την μυθική μορφή της αρχαιότητας. Η πρώτη φορά που ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ ξέφυγε από τα τοπικά πρωταθλήματα και αγωνίστηκε σε εθνική κατηγορία, ήταν τη σεζόν 2013-2014, όταν αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική. Από τότε, κάθε χρονιά κερδίζει την άνοδο, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, όταν εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του Φάρου Κερατσινίου να αγωνιστεί στην STOIXIMAN.GR Basket League, πήρε τη θέση του και ανέβηκε στην «μεγάλη» κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το γήπεδο

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας «Δημήτρης Τόφαλος», το οποίο πήρε το όνομα του από τον μεγάλο Πατρινό αρσιβαρίστα και παλαιστή. Το γήπεδο βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της πόλης και η χωρητικότητά του ανέρχεται στους 4.150 θέσεις.

Η πόλη

Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου με περίπου 168.000 κατοίκους. Τρεις ομάδες της πόλης έχουν αγωνιστεί στην «μεγάλη» κατηγορία: Οι δύο που αγωνίζονται φέτος στην STOIXIMAN.GR Basket League, ο Απόλλων και ο Προμηθέας, αλλά και η Ολυμπιάδα Πάτρας την τριετία 2006-2008.

Διαβάστε ακόμη...